Водії скаржаться на затори: коли вирішать проблему транспортного колапсу

Водії скаржаться на затори: коли вирішать проблему транспортного колапсу
  • Проблеми із заторами на вулицях міста у Тернополі з року в рік збільшуються. Це пов'язано з великою кількістю транспорту. 
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, що роблять для розвантаження доріг.

Як розповідають водії, у Тернополі є кілька проблемних місць. Деякі з них – біля пішохідних переходів.

- Зараз навантаження на дорогах велике, кожен другий знайомий пригнав машину з Польщі, – розповідає терополянин Віталій Колій. – Ще років 5 тому таких проблем не було. Звичайно, затори були, але не в таких масштабах. Не впевнений, що можна з цією проблемою щось зробити, щоб вона повністю зникла.

Як розповідає Віталій, у місті є кілька проблемних переходів, де часто стаються затори.

Відео дня

- У "Центрі" є кілька вулиць з нерегульованими пішохідними переходами, – розповідає пан Віталій. – Люди по одному там переходять і можуть ставатись затори. На Бандери біля СБУ був такий перехід. Добре, що його забрали і лишили перехід зі світлофором. На Мазепи ще є один перехід без світлофора. Там люди вибігають, коли їм захочеться. Навіть на дорогу не дивляться. Не можу сказати, що там затори, але місце дуже небезпечне.

Як кажуть водії, проблеми з заторами є по всьому місті. Часто затори стаються на Гаївському мості, на «Рогатці», біля «Шостого», на Горбатому мості та в деяких інших місцях.

У міській раді про проблему знають і працюють над її вирішенням. Як розповів начальник відділу технагляду міської ради Олег Вітик, на прохання тернополян у місті забрали два нерегульованих пішохідних переходи.

- Ми вже забрали переходи на Пирогова біля  Chicken Hut та на проспекті Степана Бандери, – пояснює Олег Вітик. – Відповідно до розпорядження міського голови, до 20 грудня ми змінимо розташування пішохідного переходу на вулиці Коперника. Це ми в першу чергу зробили на прохання мешканців та поліції.

Зміну розташувань пішохідних переходів уже погодили. Про це повідомляє речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. Це зробили для зменшення заторів у місці. 

Щоб люди не переходили дорогу у старих місцях – там облаштовують дорожнє огородження. За словами Олега Вітика, щоб зменшити навантаження, облаштували кільце на перехресті вулиць Б. Хмельницького, С. Крушельницької та Родини Барвінських. Більшість водіїв позитивно відреагували на такі зміни. Біля кільця забрали пішохідні переходи, а світлофори вимкнули.

Нові зміни для розвантаження доріг будуть проводити уже наступного року, оскільки це не швидкий процес, зазначає пан Вітик. До того ж, такі роботи потребують фінансування з міського бюджету. 

Як розповідають водії, через негоду проблема з заторами збільшиться. Ожеледиця не дозволяє їхати швидко, бо це небезпечно. Нагадаємо, 2 грудня у місті та передмісті сталось чимало аварій через негоду.

- Іноді по пів години доводиться добиратися через центр міста, – розповідає водій Віталій. – Якщо десь ДТП стається, то потрібно об’їжджати. У тернопільських водіїв є група у Viber, де люди пишуть про ДТП, затори або просять допомогу, якщо щось сталось з автомобілем. Там понад 3500 людей і дійсно так можна знати, яку вулицю краще оминути, а коли взагалі не виїжджати.

Водіїв та пішоходів просять бути уважними та обережними, особливо під час негоди. 

А яким ви бачите питання вирішення проблем заторів? Де у Тернополі є проблемні місця? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Oleh Yuskevych

    В двокімнатній квартирі проживають 11 чоловік. 9 з 11 постійно нарікають на тісняву. Деякі пропонують розширити коридор і перепланувань перегородки.
  • тарас

    а що можна зробити якщо в міськраді самі дерибанщики бюджету, корупціонери та хабарники, а спеціалістів з організації дорожнього руху немає
  • Цьвєк

    Бикизарульом
  • Любомир Борсук

    Проблеми рішаються якщо є бажання. Якісне дорожнє поктиття і розмітка продумана спеціалістами, розширення перехресть де це можливо, паркування автомобілів, і підвищення культури. Але на це потрібні кошти і тому маємо те шо маємо. Парковок мало і авто лишають на проїзжій смузі, навіть на дворядці усі в лівій смузі бо права вбита і тому подібне. Є набагато складніші міста в плані проїзду але грамотно зроблені перелічені пункти зменьшують затори.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up