Вулицями Тернополя їздять автомобілі рятувальників та патрульних з гучномовцями

Вулицями Тернополя їздять автомобілі рятувальників та патрульних з гучномовцями

Жителів міста закликають носити маски, дотримуватися дистанції і гігієни, а також подбати про своїх близьких.

Оповіщення патрульних запровадили в Україні і Тернополі зокрема 20 березня. Вулицями міста їздить спецавтомобіль управління ДСНС і в запису звучить наступне повідомлення:

- Служба порятунку закликає дотримуватися заходів безпеки і карантину через небезпеку поширення коронавірусу Просимо без нагальної потреби не відвідувати скупчення людей, під час перебування на вулиці одягати захисну маску і зберігати дистанцію не менше 2 метрів, дотримуватися особистої гігієни. Подбайте про близьких і рідних. Дисципліна є протидією поширенню коронавірусу. Відповідальність - рятує! - закликають рятувальники.

Відео дня

21 березня, коли в Тернополі оголосили надзвичайну ситуацію, до оповіщення долучилися і патрульні. На відео, яке в редакцію "20 хвилин" надіслали читачі, видно, як машини патрульних об'їжджали двори на "Східному" масиві.

- Патрульна поліція закликає дотримуватися заходів безпеки та карантину, без нагальної потреби не виходити з дому, уникати скупчення людей, одягати медичні маски, тримати дистанцію не менше 1,5 метри, - йдеться у повідомленні.

А коментарях до відео тернополяни пишуть, що дехто уже чув таке оповіщення, а хто живе на віддалених вулицях - ні.

Нагадаємо, що з 21 березня в Тернопільській територіальній громаді запровадили надзвичайну ситуацію. 

Одним із важливих рішень є призупинення громадського транспорту з 23 березня та введення маскового режиму. Це означає, що заборонено перебувати в місцях  загального користування, в закритих приміщеннях, офісах та транспорті загального користування без масок.

З 23 березня призупинено роботу громадського транспорту у Тернополі. Введено спецрейси. При цьому будуть забезпечені спеціальні перевезення міськими автобусами та тролейбусами працівників  підприємств, установ та організацій, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста Тернополя, в тому числі працівників закладів охорони здоров’я комунальної форми власності, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, комунальних підприємств, а також працівників підприємств і організацій, які забезпечують виробництво продуктів харчування, аптечних закладів, Тернопільської дирекції  АТ „Укрпошта”, працівників аварійних служб виключно при наявності посвідчень та в захисних масках, по шляху проходження тролейбусних маршрутів №№ 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11 та автобусних маршрутів №№ 1А, 5А, 6, 8, 23, 25, 35, згідно окремих розкладів на робочі та вихідні дні,  з 6:30 до 9:30 та з 16:30 до 20:30.

Правоохоронні органи міста з 21 березня повинні облаштувати контрольно-пропускні пункти в місцях:

  • Пост (а/д М-19, вул. 15 Квітня)
  • Пост (а/д перехрестя вул. Купчинського та вул. Корольова)
  • Пост (а/д М-12, за Збаразьким кільцем)
  • Пост (а/д виїзд з с. Великі Гаї)
  • Пост (а/д М-19, вул. Микулинецька, навпроти ресторану «Шинок»)
  • Пост (а/д виїзд з с. Петриків, біля маркету «АТБ»)
  • Пост (а/д М-12, сервісний центр МВС)
  • Пост (а/д  М-09, біля автозаправки «Автотехсервіс»)
  • Пост (а/д перехрестя с. Біла, Бродівське перехрестя)
  • Пост (а/д виїзд вул. Текстильна на Об’їзну)

Контрольно-пропускні пункти функціонуватимуть з 23.03.2020 року.

  • Буде посилено контроль за проведенням дезінфекції дитячих майданчиків, спортивних майданчиків, санітарним прибиранням місць загального користування в багатоквартирних будинках та територій з масовим перебуванням людей на території міста.
  • Патрульна поліція у Тернопільській області, Управління ДСНС України у Тернопільській області повинні продовжити  роботу по оповіщенню населення з автомобілів обладнаних гучномовцями про дотримання карантинних заходів.

З протоколом комісії питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можна ознайомитися за посиланням

Рперативний штаб просить тернополян з розумінням поставитися до даних вимог карантину та зберігати спокій!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Коля

    "...під час перебування на вулиці одягати захисну маску..." читаємо що каже лікар-вірусолог і думаєм самі: "Постійне носіння масок невиправдано: їх потрібно надягати інфікованій, хворому, щоб не заразити оточуючих, або ж здоровому короткочасно в приміщенні, в місцях масового скупчення людей, якщо ви хочете частково зменшити контакт з мелкодісперснимі краплями, що знаходяться в повітрі і, можливо, містять частинки якого -або збудника. Якщо ж не знімати її годинами, то така поведінка тільки збільшує ймовірність зараження." https://www.0352.ua/news/2702929/virus-ne-zacikavlenij-v-smerti-ludini-jogo-zavdanna-maksimalno-dovgo-isnuvati-virusolog-nadia-zolobak-foto

    Анжела Королевич reply Коля

    Великий інкубаційний період.Людина вже може бути хвора,але ще проявів хвороби немає.Тому вдягаємо маски всі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up