"Я на операції, а мені кажуть не висловлювати претензій": в аварії у Смиківцях травмувалася тернополянка

"Я на операції, а мені кажуть  не висловлювати претензій": в аварії у Смиківцях травмувалася тернополянка

Водій Mercedes-Benz розвертався посеред дороги і в’їхав у ZAZ Sens. Травмувалася пасажирка. Винуватець пообіцяв відшкодувати жінці вартість лікування.

На День Незалежності у  Смиківцях трапилась аварія, у якій постраждала тернополянка. Жінка їхала у попутному авто разом з іншими пасажирами. Раптом у них врізався інший транспортний засіб.

Як повідомили редакції «RIA плюс» у поліції, 24 серпня о 14.15 на автомобільній дорозі М19 «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка» неподалік заїзду на вул. Миру (Смиківці) водій авто Mercedes-Benz, рухаючись зі сторони м. Підволочиськ, не переконавшись у безпечності маневру, здійснив перестроювання з правої смуги руху в ліву. У результаті – і допустив зіткнення з автомобілем ZAZ Sens. Травмувалися водій та пасажирка останньої машини.

«Мені зашивали голову»

На момент зіткнення у вітчизняному авто був водій і троє пасажирів. Пані О. (прізвище відоме – при. авт.) сиділа на задньому пасажирському сидінні з правого боку. Удар був дуже сильний.

Відео дня

- Я їхала у Тернопіль. Зупинила попутне авто. Пам’ятаю удар, а потім я втратила свідомість. Швидкою мене доставили в лікарню швидкої допомоги. Я лежу на операційному столі, мені голову зашивають, а тут телефонує дружина того водія, що у нас в’їхав, каже засвідчити, що я не маю до них претензій, - розповідає тернополянка. - Я отримала серйозну травму голови, удар прийшовся і на бокову частину тіла. Кров текла дуже сильно, вдалося зупинити її лише над ранок. Після удару ще й ноги відібрало. Дуже злякалася, щоб не було перелому хребта. Зараз уже ніби відійшло, відчуваю кінцівки, але лікарі наполягають зробити і КТ, і МРТ, аби не пропустити серйозної загрози для здоров’я, - продовжує жінка.

 «У машині була жінка та дитина»

Пані О. каже, що водій попутного авто, у якому вона їхала, не летів, їхав за правилами. Інший же водій, не переконавшись у безпечності маневру, почав просто розвертатися посеред дороги.

- На момент зіткнення у його авто були жінка та дитина. Дякувати Богу, що з ними все добре. За кілька днів після аварії адвокат того водія сказав, що вони готові відшкодувати витрати на лікування, - говорить пані О.

Редакції «20 хвилин» вдалося поспілкуватися з водієм ZAZ Sens, у якому їхала жінка. Пан Михайло розповідає, що він викладає в автошколі, і до останнього намагався уникнути зіткнення.

«Почав розвертатися посеред дороги»

- Він просто почав розвертатися посеред дороги, виїжджаючи з правої смуги руху. Я виїхав на зустрічну, аби уникнути зіткнення. Але там ми все одно і зустрілися…, - говорить чоловік. - Я дуже переживав. Одразу підбіг до пасажирів. У пані О. кров текла. Люди викликали швидку. Були очевидці, вони бачили, як водій іномарки повертав посеред дороги.

Далі обидва водії здали кров на вміст алкоголю та наркотичних речовин. Результату ще немає, але, як каже чоловік, має бути все добре. Принаймні, у собі він впевнений на всі 100%. Та й щодо іншого водія, ознак алкогольного сп’яніння у нього не помітив.

Журналістка спробувала зв’язатися і з іншим учасником ДТП. На дзвінок відповіла його дружина. Коли дізналася суть розмови, то відповіла, що мусить порадитися з юристом. Однак на момент здачі публікації у друк поспілкуватися із адвокатом водія Mercedes-Benz не вдалося. Ми готові опублікувати його коментар на сторінках газети на сайті «20 хвилин».

У прес-службі ГУНП в області розповідають, що водієві Mercedes-Benz – 42 роки. Постраждали водій ZAZ Sens – 57 років та пасажирка – 35 років. В обох водії взяли аналіз крові на вміст алкоголю. Порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286.

 

ДОВІДКА

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up