Як отримати посвідчення водія вперше: покрокова інструкція

Як отримати посвідчення водія вперше: покрокова інструкція
  • Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає.
  • При допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять.
  • Теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

 

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти  три основні етапи:

- Навчання в автошколі,

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Тернополі на Automoto.ua.

- Скласти іспити в сервісному центрі МВС,

Відео дня

- Отримати посвідчення водія.

- На сайті  Головного сервісного центру МВС працює розділ “Автошколи”, де можна знайти повний перелік акредитованих навчальних закладів, які мають право навчати майбутніх водіїв та відповідають усім стандартам і вимогам законодавства, - пояснив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - У переліку вказані контакти, категорії за якими готують та адреси класів автошкіл.

Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи:

- заява на ім'я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);

- паспорт (пред'являється особисто);

- копія ідентифікаційного коду;

- чотири фотографії розміру 3,5х4,5;

- медична довідка.

Після проходження навчання та складання внутрішніх тестів, необхідно пройти іспит в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС. Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає, каже Василь Барановський.

Іспити складаються з двох частин: 

- теоретичної (тестування на комп'ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок);

- практичної  (при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту, і цей результат вважається дійсними протягом трьох місяців).

- Важливо пам’ятати: при допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять, - каже Василь Барановський. -  Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

У рамках реформування сервісних центрів МВС, плануються зміни у теоретичній та практичній площині складання іспитів із Правил дорожнього руху, повідомив Василь Барановський. Протягом березня та квітня відбувалося перше в Україні громадське онлайн обговорення білетів ПДР. Кожен охочий міг переглянути білети та написати свої пропозиції щодо їх вдосконалення. Загалом тестовою версією білетів ПДР скористались 111 899 разів.

- Після детального аналізу усіх пропозицій, у травні відбудеться фінальне редагування робочими групами Головного сервісного центру МВС, - каже Василь Барановський. - Пізніше білети подадуть на затвердження наказом МВС. Запуск нових екзаменаційних білетів з ПДР заплановано на першу половину червня. У практичній площині іспитів очікується впровадження відео- та фото фіксації для прозорості процедури.

Довідка

Отримання посвідчення водія вперше - одна із найбільш затребуваних послуг сервісних центрів МВС. Лише за 2016 рік вперше посвідчення водія отримали 360 256 громадян.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • ПДР

    Якось можна!!! Але не потрібно.
  • Петро Білецький

    А без того навчання якось можна ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up