Як патрульні пішоходів на Живова штрафували, а ті від них тікали (відео)

Як патрульні пішоходів на Живова штрафували, а ті від них тікали (відео)
  • Рейд на "пішоходів-перебігунів" на вул. Живова тернопільські патрульні провели 30 травня.
  • Кількох оштрафували на 51 грн, кільком виписали попередження.
  • А людям байдуже. Вони не думають про свою безпеку, їх більше хвилює, як би то дорогу перебігти, бо поспішають. 

Оштрафували кількох пішоходів патрульні під час рейду 30 травня на вул. Живова. Кільком виписали попередження. Найчастіше на запитання чому порушили, люди відповідали, що далеко до пішохідного переходу, що поспішають і більше так не будуть. А ще просять встановити пішохідний перехід прямо від Автовокзалу до "Новусу". 

Чимало людей переходять дорогу на Живова не на пішохідному, інші - перебігають. Одні йдуть з мобілкою біля вуха, інші - у навушниках. Хтось їсть на ходу. Мами ще за собою за руку дітей тягнуть. Одні, переходячи дорогу не на пішохідному переході, дивляться ліворуч та праворуч, а інші сваряться на водіїв, бо ті, бачте, їдуть. 

Кількох пішоходів таки вдалося вберегти від порушення правил дорожнього руху. Спершу вони хотіли перейти дорогу не на пішохідному переході, але злякалися чи то камер, чи то патрульних і пішли до переходу. 

- Ми працюємо в рамках операції "Пішохід", яка розпочалася з 1 квітня і триватиме до 30 червня, - каже речник управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. - У рамках операції провидимо різні відпрацювання. 

Одне із них - рейд на пішоходів. Штрафують порушників не лише у рамках операції, а щоденно. Від початку 2019-ого патрульні склали 112 адміністративних матеріалів. 

- Найбільше порушень зі сторони пішоходів на Живова від Автовокзалу до "Новусу", на перехресті Живова та Шептицького, біля 14-ї школи на Лесі Українки, на проспекті Злуки біля підвищеного переходу та навпроти "Автотехсервісу", 15 квітня, - кажуть патрульні.

Пішоходам-порушникам на перший раз дають попередження. За умови, що людина визнає свою винну і поводиться неагресивно.  Але людина уже є в базі, тому наступного разу вона сплатить штраф - 51 грн. В третьому, четвертому і у всіх подальших випадках, коли пішохода спіймають на порушенні правил дорожнього руху - теж 51 грн. Якщо людина не сплачує штраф на місці, то згідно статті 307 КУпАП має право сплатити його протягом 15-ти днів. 

- Якщо людина не має при собі документів, то ми встановлюємо особу порушника по базі, - пояснює інспектор роти №3 батальйону управління патрульної поліції в Тернопільській області, лейтенант поліції Сергій Петришин. - Якщо громадянин не хоче називати свої дані, то ми доставляємо його в міський відділ поліції і там встановлюємо особу. 

До слова, від початку 2019-ого в Тернопільській області, як повідомляють патрульні, за участю пішоходів трапилося 58 ДТП. В яких 55 пішоходів травмовано, 6 - загинуло. З вини самих пішоходів, які переходили дорогу у невстановленому місці, трапилося 12 аварій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • анонім

    Та скільки можна тих пішоходів.... Поставне на кожних 100 метрів. Тому що бидло не може перейти дорогу в зазначеному місці... Хай буде поставлять там пішохідний. І що думаєте проблема пропаде.Та ні наш народ як ходив по дорозі так і буде ходити.. Нема культури..Ось глобальна проблема....
  • гср

    якщо порушення має масовий і постійний характер, то воно не порушення, а проблема, яку треба вирішувати глобально, а не показушними одноразовими акціями на камеру!
  • Ігор Комендат

    Одноразова показушна акція на камеру. Фу фу фу Вам. Проблему потрібно вирішувати шляхом встановлення світлофора і облаштуванням пішохідного переходу.

    Val Val reply Ігор Комендат

    Ви ідіот?

    Ігор Комендат reply Val Val

    Ні , подивіться в дзеркало і там його побачите
  • Anonymous

    Хулігани!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up