З 1 липня скласти іспит та отримати права – за новими правилами

З 1 липня скласти іспит та отримати права – за новими правилами
  • Кожного разу і для кожної людини будуть свої завдання.
  • Схема стара – 20 питань за 20 хвилин.  

Нові екзаменаційні білети для охочих отримати посвідчення водія затвердили в МВС. Діятимуть вони вже з 1 липня 2017 року.

Понад 2 тисячі запитань відтепер розіб’ють за категоріями. Білети неможливо просто завчити – аби скласти іспит, потрібно добре орієнтуватись. В екзаменаційних білетах не буде двох правильних відповідей.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Тернополі на Automoto.ua.

  • Ми хочемо взагалі відійти від терміну «білет», - каже директор головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. – Бо кожного разу і для кожної людини будуть свої завдання.

Зі старого і звичного – залишилась хіба сама процедура. 20 хвилин – 20 запитань.

Відео дня

Що саме зміниться і якими будуть питання та процедура проходження іспиту, у регіональному центрі МВС відповісти поки не готові. Кажуть, немає офіційних роз’яснень зі столиці. Щойно будуть – обов’язково оприлюднять.

Нагадаємо, у рамках реформування сервісних центрів МВС планувались зміни у теоретичній та практичній площині складання іспитів із Правил дорожнього руху. Протягом березня та квітня відбувалося перше в Україні громадське онлайн обговорення білетів ПДР. Кожен охочий міг переглянути білети та написати свої пропозиції щодо їх вдосконалення. Загалом тестовою версією білетів ПДР за ці місяці скористались 111 899 разів.

- Після детального аналізу усіх пропозицій, у травні відбулось фінальне редагування робочими групами Головного сервісного центру МВС, - каже провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - Пізніше білети подали на затвердження наказом МВС. Запуск нових екзаменаційних білетів з ПДР заплановано на 1 липня.

У практичній площині іспитів очікується впровадження відео- та фото фіксації для прозорості процедури.

Як отримати посвідчення водія вперше

Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає.

При допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять.

Теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти  три основні етапи:

Навчання в автошколі

Скласти іспити в сервісному центрі МВС

Отримати посвідчення водія

Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи:

заява на ім'я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);

паспорт (пред'являється особисто);

копія ідентифікаційного коду;

чотири фотографії розміру 3,5х4,5;

медична довідка.

Після проходження навчання та складання внутрішніх тестів, необхідно пройти іспит в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС. Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає, каже Василь Барановський.

Іспити складаються з двох частин:

теоретичної (тестування на комп'ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок);

практичної  (при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту, і цей результат вважається дійсними протягом трьох місяців).

- Важливо пам’ятати: при допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять, - каже Василь Барановський. -  Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена

3-ма спробами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up