За смерть колишнього викладача ТНЕУ Мирослава Дишканта його тестеві дали «умовно»

За смерть колишнього викладача ТНЕУ Мирослава Дишканта його тестеві дали «умовно»
  • Водія Opel засудили до 4 років позбавлення волі. Однак звільнили від відбування основного покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на 2 роки.
  • Ані донька, ані водій BMW до водія-винуватця претензій не мали. Прокурор також просив не позбавляти його волі. 

 

Тесть повністю визнав свою вину за скоєння ДТП, в якому загинув його зять – колишній викладач ТНЕУ Мирослав Дишкант.

Чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі. Однак звільнили від відбування основного покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на 2 роки. Про це йдеться у вироку міськрайсуду. Водій Opel може подати апеляцію протягом місяця.

Нагадаємо, Трагічний випадок трапився 2 березня в обідню пору на трасі «Стрий-Знам’янка». У результаті зіткнення двох авто загинув тернополянин, колишній викладач ТНЕУ Мирослав Дишкант.
Допитаний у суді тесть розповів, що 2 березня до нього подзвонив зять і попросив забрати його на Підволочиському шосе, бо він залишив своє авто в ремонті. Приблизно через 15 хвилин тесть з дружиною під’їхали до вказаного місця. Зять сів на заднє сидіння.

Відео дня

Чоловік за кермом почав розвертатись – у бік Тернополя, перетнувши при цьому подвійну суцільну смугу. В цей момент в задню частину його авто врізалось BMW.

Найбільше в аварії постраждав Мирослав. Від отриманих травм у вигляді масивної травми тіла із численними переломами кісток скелету і ушкодженнями внутрішніх органів загинув на місці події.

  • Внаслідок удару він (водій Opel – прим. авт.) втратив свідомість, - йдеться у вироку. - Та до свідомості він прийшов у медичному закладі, де і дізнався, що сталося ДТП, внаслідок якого загинув його зять.

Допитаний в судовому засіданні водій BMW, який внаслідок ДТП надовго потрапив на лікарняне ліжко, пояснив, що претензій до обвинуваченого не має, матеріальна шкода йому відшкодована, просить суворо його не карати. І при призначенні покарання не позбавляти його волі.

Донька обвинуваченого і дружина загиблого в судовому засіданні теж повідомила, що претензій до батька не має. Пробачила його, просить при призначенні покарання не позбавляти його волі та прав керування транспортним засобом.

При призначенні покарання суд врахував, що прокурор просить звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку.

Витрати за проведення експертиз також стягнули в користь держави. з обвинуваченого у скоєнні ДТП.

У вироку зазначено, що на винуватця ДТП поклали обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • L U

    Нехай з Богом спочиває, дуже порядна була людина!
  • Рома Хрустик

    Перетнув суцільну, створив ДТП, загинула людина...
    Нехай інші учасники і претензій немають, но затаке порушенгі і із такими наслідками... та запрати посвідченя водія довічно і нехай собі ходить на свободі..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up