За смертельну аварію не відсидів, бо утік на 10 років. Зараз хотів скасування вироку

За смертельну аварію не відсидів, бо утік на 10 років. Зараз хотів скасування вироку
  • Ще у 2005 році водій іномарки збив дівчину, що поверталась з дискотеки.
  • За висновками судмедекспертизи, на час аварії засуджений перебував у стані алкогольного сп'яніння середньої тяжкості.
  • Сергія В. було засуджено до 4 років позбавлення волі . Але з-під домашнього арешту втік, і з 2006 р. перебував в розшуку.

Винуватець резонансної ДТП десять років уникав відповідальності.

Без змін залишила ухвалу Монастириського райсуду від 30 червня 2017 р. колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду області.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Ухвала стосувалась Сергія В, якого вироком цього ж суду від 30 березня 2006 року визнано винним у порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок чого загинула людина.

Відео дня
  • Як було встановлено судом, 4 травня 2005 року, опівночі, 28-річний Сергій В. їхав автомобілем “Фольксваген Пассат” на вул. Січових Стрільців м. Монастириська Тернопільської обл., - розповіли у прес-службі Апеляційного суду. - Не врахувавши погодніх умов та обмежену через дощ видимість, він не вибрав небезпечну швидкість і при виникненні перешкоди на дорозі не загальмував.

У результаті ДТП смертельно травмував Наталю Ч., яка з друзями поверталась із дискотеки. За висновками судово-медичної експертизи, на час аварії засуджений перебував у стані алкогольного сп'яніння середньої тяжкості.

  • Вироком Монастириського райсуду від 30 березня 2006 р., залишеним без змін ухвалою судової палати в кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області від 12 липня 2006 р., Сергія В. було засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки керувати транспортними засобами, - повідомили у прес-службі.

Перебуваючи під домашнім арештом, засуджений порушив умови запобіжного заходу та покинув місце постійного проживання і, згідно з довідкою Монастириського відділення поліції Теребовлянського відділу поліції ГУНП у Тернопільській області, з 18 жовтня 2006 р. перебув у розшуку.

Через 11 років після трагедії захисник винуватця ДТП подає апеляцію. Він просив звільнити свого підзахисного… від покарання, оскільки з дня проголошення вироку та набрання ним законної сили минуло понад 10 років. Посилався адвокат на п.3 ч. 1 ст. 80 КК України.

  • За цей час Сергій В. не був засуджений за ухилення від відбування покарання, не вчинив нового злочину, не притягувався до адміністративної відповідальності, що свідчить про втрату ним суспільної небезпеки, - перелічив захисник у суді.

На думку колегії, наведені обставини є надуманими. Водночас, відповідно до ч. 3 ст. 80 КК України, якщо засуджений ухиляється від відбування покарання, перебіг давності зупиняється і відновлюється з дня його затримання або появи для відбування покарання, при цьому строки давності подвоюються.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up