Загориться зелене для пішоходів, тільки коли натиснуть кнопку. Нове - на трьох ділянках в Тернополі

Загориться зелене для пішоходів, тільки коли натиснуть кнопку. Нове - на трьох ділянках в Тернополі
  • Біля 11 та 6 шкіл та перед облдержадміністрацією зелене світло для пішоходів загориться лише тоді, як натиснуть кнопку. Автоматично «зелене» не вмикається.  
  • Рішення про перехід цих світлофорів «на кнопки» приймалося спільно з представниками поліціі, запевнили у міськраді.
  • Увага!!! Світлофор біля 11школи працює неправильно! Включається таймер для пішоходів, а після його закінчення далі світить червоний. Люди фактично кидаються під колеса! – таке повідомлення напередодні з’явилось на сторінці «Тернопільські плітки», що у Фейсбук.

Режим цих світлофорів змінено, тепер треба натиснути на кнопку для того, щоб перейти дорогу. Зелене для пішоходів не увімкнеться, якщо ви не натиснули на кнопку навіть якщо таймер закінчить відлік цифрами червоного кольору.

  • Поясніть це дітям якщо живете в цих районах, - пише Андрій Будзінський. - Це зроблено для того, щоб зменшити затори на цих вулицях і дисциплінувати пішоходів. Хто постійно їздить по Тарнавського, напевно вже помітив позитивні зміни і те, що автомобілі вже не стоять в заторі аж від ресторану «Бахус».

Це не останні зміни, які очікують на учасників дорожнього руху в місті, продовжив чоловік, який є, як сам себе називає, «ініціатором оббивання порогів різних держустанов для впровадження цих змін». Пан Андрій задоволений, що відповідальні структури пішли назустріч і впроваджують ідеї у життя та дякує усім причетним.

Відео дня

На фото - вул. Тарнавського у понеділок, 2 грудня, 8:45. Вперше за кілька років на цій ділянці немає затору. 

Такі кнопки встановлені на трьох переходах у Тернополі, наголосила речниця міськради Мар’яна Зварич. Біля 6-ої школи на Руській, біля 11 школи на Тарнавського та на пішохідному переході навпроти облдержадміністрації.

  • Причому біля ОДА кнопка була раніше, але там збільшено інтервал від натискання кнопки до часу переходу. Це зменшує затори у місті, - підсумувала Мар’яна Зварич.

Аби перейти дорогу на дозволений сигнал світлофора, зелений, потрібно натиснути на кнопку та дочекатися потрібного сигналу, наголошує речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. Та додає, що рішення про зміну режиму світлофорних об’єктів міськрада приймала спільно з патрульною поліцією.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • гср

    таймер має показувати пішоходам скільки ще буде горіти зелене світло! таймер червоного тільки збиває з толку, люди думають що світлофор поламався і йдуть через дорогу!!!
  • sad

    На рахунок таймеру - це дебілізм !!! Таймер потрібно вмикати лише в тому випадку коли хтось натиснув кнопку, в інших випадках таймер НЕ ПОТРІБНИЙ, бо цей таймер збиває людей з пантилику. Перший раз таке бачу ноухау від наших дебілів
  • тарас

    розумно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up