Засудили водія MERCEDES, який скоїв п’яну ДТП. Той у всьому зізнався

Засудили водія MERCEDES, який скоїв п’яну ДТП. Той у всьому зізнався
  • Чоловік добряче напідпитку виїхав на зустрічну і врізався в Opel, де крім водія було ще четверо людей, розповідали правоохоронці.
  • Думаєте, винуватець сяде до в’язниці і його позбавили прав? Подробиці і що вирішив суд – читайте.

Керування у нетверезому стані стало причиною ДТП та травмування людей на Тернопільщині.
Днями суд проголосив вирок водієві MERCEDES, який напідпитку виїхав на зустрічну.

Нагадаємо, аварія сталась на автодорозі Тернопіль-Білобожниця між селами Буданів та Млиниська Теребовлянського району 15 жовтня 2020 р. близько 18:30. Водій автомобіля MERCEDES-BENZ не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в ОPEL.
В момент аварії в салоні ОPEL перебував водій та четверо пасажирів. Кермувальника з травмами госпіталізували до реанімації, у інших людей забої та синці.

  • У ході перевірки стало відомо, що за кермом автомобіля-порушника перебував уродженець Литовської республіки з земляком. Обоє були у стані сильного алкогольного сп'яніння, але проходити медогляд водій-іноземець відмовився, — повідомляли тоді у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

Покалічив іншого водія серйозно

За даними Реєстру судових рішень, чоловік - громадянин України. Одружений. На утриманні двоє неповнолітніх дітей, але тимчасово не працює. Раніше не притягався до кримінальної відповідальності. За нашою інформацією, його звуть Андрієм.

Відео дня

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля OPEL отримав серйозні тілесні ушкодження: закриту травму тазу, травму лівої малогомілкової кістки у вигляді перелому її шийки. Від удару йому розірвало селезінку, а це вже є ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння і належить до тяжких тілесних ушкоджень. Водія обвинуватили з ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто, порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження. 

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся. Андрій запевняв, що йому прикро за те, що сталося, просив вибачення в потерпілого та обіцяв більше не порушувати правил. Про те, чому сів за кермо напідпитку – ані слова. За нашою інформацію, винуватець п’яної ДТП з перших днів їздив до лікарні, все оплачував і врешті, оплативши збитки, помирився з потерпілим чоловіком. Тому, напевне, той у суді просив не позбавляти його ані волі, ані прав керування.

  • При призначенні покарання обвинуваченому суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, який відноситься до тяжких злочинів, вчинених з необережності, об`єктивні обставини кримінального провадження, особу винуватого, що вперше притягується до кримінальної відповідальності, по місцю проживання характеризується  позитивно, має на утриманні неповнолітніх дітей, — йдеться в матеріалах справи.

Потерпілий просив не позбавляти Андрія прав і волі

До обставин, що пом`якшують покарання, суд відносить повне визнання обвинуваченим вини, щире каяття, відшкодування шкоди. Обставин, які б обтяжували покарання суд… не встановив. Але водночас врахував думку потерпілого, який в суді просив не позбавляти Андрія прав і волі.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 4 років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами, — таким був вирок Теребовлянськоого райсуду. — На підставі ст. 75 КК України   звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з встановленням іспитового строку на 1 рік.

З обвинуваченого стягнули 11 441,5 грн. в користь держави за проведення експертиз. Ще 51 765, 19 грн він відшкодує державі за лікування травмованого водія.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Теребовлянський районний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА П

    Класика - пачка доларів , 75 стаття і ось такі люди опиняються на волі . На мою думку така практика просто стимулює інших водіїв сідати бухими за кермо . Крім оплати самого лікування має бути ще термін і не умовний а реальний і позбавлення прав років так на 10 . В  даному випадку суд хоча б позбавив його прав на декілька років ,а так по такій схемі вони всі опиняються на волі . Яка співпраця зі слідством і так було видно що це бухі люди . У нас дуже лояльно ставляться до таких мудаків , і ніхто їх не прирівнює до потенційних вбивць.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up