Жахлива статистика: на Тернопільщині у 2018 році трапилося 35 смертельних аварій

Жахлива статистика: на Тернопільщині у 2018 році трапилося 35 смертельних аварій
  • Статистика ДТП на Тернопільщині як і загалом по Україні жахає.
  • Щодня на дорогах гинуть та травмуються люди, значних матеріальних втрат зазнають водії.

Зі слів начальника начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Тернопільської області Андрія Петрука,  з початку року на Тернопільщині сталося 1216 дорожньо-транспортних пригод у яких травм зазнали майже триста осіб, а  35 людей загинули.

За участю дітей сталася 101 дорожньо-транспортна пригода. Загинули шестеро неповнолітніх.

Відео дня

Ще одна не менш вражаюча цифра цієї статистики: за звітний період на території області зареєстровано 127 ДТП у яких водії перебували у нетверезому стані. При цьому, 21 з таких пригод обернулася загибеллю трьох людей та травмуванням 22 –ох.

Серед найчастіших  причин аварій у яких гинуть люди інспектор роти патрульної поліції Микола Рудзік називає перевищення швидкості, порушення правил обгону, маневрування, зіткнення транспортних засобів. Значна частина загиблих –пішоходи.

Не вдаючись до професійного аналізу причин ДТП, бучаччанин Богдан Федорівський каже, що найбільша проблема на дорогах - це неповага учасників дорожнього руху один до одного. Водій, який має  досвід керування не тільки українськими дорогами, а й європейськими автошляхами переконаний, якби люди були ввічливішими, толерантнішими, ситуація змінилася б на краще.  А ще, на думку чоловіка, поліцейським потрібно повернути більше прав та повноважень з головною умовою, аби це не породжувало спекуляцій та корупції.

Зменшення кількості ДТП залежить не тільки від профілактичної роботи працівників поліції. Водії та пішоходи мають, насамперед, неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, вважає керівник відділу безпеки дорожнього руху УПП в області Андрій Петрук.

- Для того, аби убезпечити себе та своїх рідних від дорожньо-транспортних пригод, важливо дотримуватися правил дорожнього руху. Водії мають пам’ятати, про правила маневрування, безпечну швидкість, уважно стежити за дорожньою ситуацією, надавати перевагу пішоходам. Останні теж не повинні забувати  про обов’язки покладені на них, як учасників дорожнього руху, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up