«Живи, Ілля, хоча б у пам’яті!» Дізналися деталі трагічної загибелі десятикласника з 11-ої школи

«Живи, Ілля, хоча б у пам’яті!» Дізналися деталі трагічної загибелі десятикласника з 11-ої школи
  • Богові теж потрібні найкращі, тому й забрав його, — друзі, однокласники і вчителі досі не можуть повірити, що їхнього Іллюшки, найкращого з кращих, вже немає серед живих. Хлопчик трагічно загинув в ніч на 6 червня.
  • 14 червня — 9 днів з дня його смерті. Однокласники в пам’ять про друга оприлюднили зворушливе відео. Стримати сльози неможливо.

— Такі діти народжуються один на мільйон, це була унікальна дитина — його було всюди повно, КВК, змагання, олімпіади, заходи – всюди він, всюди перший, всюди найкращий. От як ми без нього? — ті, хто добре знали десятикласника школи №11 Іллю Агеєва досі не можуть оговтатись. Не вірять, що їхнього Іллюшки вже немає.  

У ніч із суботи на неділю, 6 червня, на дорозі із с. Нем'яч Золочівського району в напрямку с. Загір’я Зборівського району Тернопільської області сталась ДТП. Близько 1:30 водій мотоцикла Lifan, житель Тернополя 2005 року народження, не впорався з керуванням, внаслідок чого мотоцикл перекинувся. Від отриманих травм підліток загинув на місці події. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації. За кермом тоді був десятикласник тернопільської школи №11 Ілля Агеєв. Хлопчик влетів у яму, двоколісник перекинувся, шансів врятуватись у Іллі не було…

Останній дзвоник у сльозах…

— Дорогий наш світлий хлопчику! Ілля! Останній Дзвоник дзвенів БЕЗ ТЕБЕ... Ти найкрасивіший, ти найрозумніший, ти найдобріший. Ти покинув нас... Немає слів, що могли б висловити наш біль. Немає сліз, якими могли б оплакати нашу втрату... Ти був таким яскравим, наче зірка, і згас — так само яскраво, як погасло б найгарячіше сонце, — йдеться на сайті школи. — Ми назавжди у твоїх променях. Ти назавжди у нашій пам'яті. Назавжди у наших серцях.

Відео дня

Страшна звістка про загибель Іллі Агеєва прийшла напередодні останнього дзвоника у школі. Навіть була думка перенести свято. За рік у цій школі вже втретє лунав останній дзвоник зі сльозами. Спочатку для убитої завучки Анжели Макаренко, згодом для померлого від ускладнень ковіду директора Павла Літинського. Тепер – для найкращого з кращих – Іллі Агеєва.

Свято не було святом для рідного Іллі 10-го класу. Класна керівничка, почорніла від горя. І однокласники, діти, усі в чорному. А в очах – стільки сліз і болю… Стримати їх було майже неможливо, коли учителька та друзі виходили отримувати за Іллю грамоти, відзнаки і нагороди. А саме його ім’я на урочистостях звучало найчастіше.

Під повідомленням про загибель найкращого учня школи – сотні коментарів. І слів співчуття.

— У голові ніяк не вкладається! Що ж це за доля така! Ілля... Це найкращий учень нашої школи, — пише Свєта Мацек. — Ні розумом, ні серцем змиритися з такою втратою не можу! Вічна пам'ять тобі, дорога дитино!

Він і за життя був Янголом

Інна Чернецька пише: «І за життя був Янголом. Такої доброти, легкої вдачі, гострого розуму та інтелігентності в одній людині знайти непросто. Вічна пам'ять Іллюші».

Розумний, щирий, добрий… Скільки слів ще можна знайти для цього світлого хлопця зі світлою душею… Щирі співчуття всім, хто знав Іллю. Для нас всіх це величезна втрата, — написала Ольга Олієвська.

— Ти був найкращим другом, сусідом по парті, однокласником, — Khrystyna Mayer.

— Ми були до кінця з тобою, як вірні друзі. Сподіваємось, ти в кращому світі і в тебе все добре. Дуже-дуже сумуємо.

«Світла пам'ять. Любимо, пам'ятаємо, сумуємо. Хай Бог дає сили усім нам пережити цю втрату, а найбільше підтримає батьків Іллі», — написала Оксана Тригук.

— Добра, світла, щира дитина. Розумний, вихований, креативний, безвідмовний і готовий завжди допомогти. Стільки планів та ідей. Важко змиритися з такою втратою, — пише Olena Prydyvus. — Вічна пам'ять.

Осиротіла не лише школа. Ілля пішов від своїх батьків – Галини та Ярослава, і маленької сестрички Діанки, яку дуже любив. Всі, хто знає родину, просять у Господа сили для рідних пережити трагедію.

— Невимовний біль втрати! Просто неможливо віднайти хоча б якісь слова, які б пом‘якшили серця люблячих батьків, — пише Тетяна Заяць. — Нехай Господь дає їм сили, кріпості пережити це горе. Ви повинні жити далі заради вашої принцеси Діаночки та в пам‘ять про Іллюшу. А він буде споглядати за вами і радіти. Нехай спочиває з Богом ця світла дитина - Ангел!

Однокласники змонтували зворушливе відео в пам’ять про їхнього зоряного хлопчика.

«Живи, Ілля, хоча б у пам’яті!». Стримати сльози, переглядаючи відеомиті, — неможливо…

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває батькам, сестричці, рідним, друзям, однокласникам, всьому колективу школи №11 та усім, хто знав і любив Іллю. Царство небесне тобі, Ангеле…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (86)
  • Ирина Осадча

    Чому Бог забирае найкращих? Залишае на землі непотріб.
  • Maria Gylko

    Бог забирає найкращих... А як батькам пережити таке горе?Не доведи Господи .Вічна пам'ять і царство небесне.
  • Надя Прокопенко

    Важко читати,не дай,господи,ховати д1ток!
    Ти на неб1,ангелочок.Батькам-сили.
  • Руслана Козубовська

    💔😥
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up