На Руській зняли знак заборони руху. Що це значить?

На Руській зняли знак заборони руху. Що це значить?

У міськраді запевнили, що знак зняли умисне – поки на 2 тижні. Мовляв, це погоджено з поліцією. Правоохоронці говорять лише про усну домовленість. Тому знак, ймовірно, найближчим часом повернеться на місце. Нагадаємо, за їзду «під знак» - штраф 255 грн.

- Тепер їдемо офіційно! Ну, нарешті – так відреагували у соцмережах тернопільські водії на відсутність знаку «Рух механічних транспортних засобів заборонено» на вул. Руській, що поблизу «Бурячка».

Водії із захопленням ділились емоціями. Адже останнім часом рух в місті серйозно ускладнений, і в заторах доводиться простоювати чимало часу. А «відкритий Центр» бодай трохи розвантажив би дороги міста.

Ми переконались – знаку, що уже роками забороняючого рух центральною частиною міста, на місці немає.

Відео дня

То зняли знак чи ні?

Проте, як виявилось, радість водіїв була передчасною.

Знак вже днями можуть повернути на звичне місце – понад дорогою в напрямку «Універмагу». Про це повідомили в управлінні патрульної поліції в області. Там також нагадали про відповідальність за «їзду під знак» - штраф 255 грн, порушення за ч. 1 ст. 122 Кодексу про адмінправопорушення.

Водночас, у міськраді говорять, що знак зняли умисне – поки що на 2 тижні. І що це погоджено з поліцією. 

- Дорожній знак «Рух механічних транспортних засобів заборонено» тимчасово демонтований для того, щоб шляхом експерименту перевірити, чи допоможе це розвантажити рух транспорту в центральній частині міста та пришвидшити проїзд з Центру на Дружбу, - повідомили у прес-службі міськради. - Рішення про тимчасовий демонтаж прийнято відповідною комісією та погоджено з поліцією.

Якщо після демонтажу знаку ситуація на дорозі покращиться, його буде демонтовано на постійній основі, якщо ні, - знак встановлять знову. Орієнтовний період, упродовж якого дорожній знак буде відсутній – два тижні, запевнили у міськраді.

У поліції кажуть про усну домовленість

В управлінні патрульної поліції в області кажуть, що домовленість була усною.

- Представники міськради обговорили варіант щодо зміни організації дорожнього руху у центральній частині міста, а саме на перехресті вул. Б. Хмельницького-Руська-Гоголя- пр. Ст. Бандери, - запевнила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. - Також розглядається можливість і доцільність встановлення нових дорожніх знаків, - усе для безпеки дорожнього руху. Проте приписи, вимоги на демонтаж знаку на вул. Руській управління патрульної поліції не надавало. Вони обговорювали це усно.

Отож, знак має всі шанси повернутись невдовзі на місце. Чи домовилися поліція та міська рада про такий експерименті і чи повернуть заборону на рух цієї ділянкою дороги - читайте згодом.

Опитування

Чи треба знак заборони проїзду на вулиці Руській?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ната Лия

    У маленькому містечку Тернопіль,потрібно вщагалізакрити центральну частину для руху приватного транспорту.Скільки того центру?за 20 хв.можна весь обійти,кому треба.
  • Нормальний

    та бо купило собі іномарку ,відчуває себе олігархом ,буде пару метрів пхалося через центр , та сядь на громадський транспорт ,купи собі ровера , будь нормальною людиною ,само страждає і інших заставляє...

    Петро Білецький reply Нормальний

    Во во правду кажеш. Бидло можна розпізнати навіть якщо воно в можному тряпї і на крутій тачці - воно себе своєю поведінкою видає.
  • Нормальний

    та бо купило собі іномарку ,відчуває себе олігархом ,буде пару метрів пхалося через центр , та сядь на громадський транспорт ,купи собі ровера , будь нормальною людиною ,само страждає і інших заставляє...
  • Петро Білецький

    Перекрийте вже кінець кінців вїізд в центральну частину міста для неслужбових автомобілів. Кожна падла везе свою сраку чи треба чи нетреба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up