30 на Кіпр, а 25 — у Закарпаття: Тернопільщина відправила дітей на відпочинок та оздоровлення

30 на Кіпр, а 25 — у Закарпаття: Тернопільщина відправила дітей на відпочинок та оздоровлення

Понад пів сотні дітей вирушили на літній відпочинок. Це діти вимушено переміщених осіб та загиблих у російсько-українській війні захисників.

Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, це лише перший етап оздоровлення.

«В першу чергу, організовуємо відпочинок для дітей внутрішньо переміщених осіб, які не мають можливості проживати у своїх домівках, адже там проходять активні бойові дії. А також дітей загиблих у російсько-українській війні воїнів. Плануємо організувати кілька заїздів, аби наші діти відволіклися від жахіть війни, набралися сил та позитивних емоцій», - розповів Володимир Труш.

Відео дня

Пані Ганна приїхала з Києва для того, аби відправити свою дитину на відпочинок. Батько загинув у 2014 році в АТО. Жінка впевнена, що відпочинок буде цікавим, приємним та корисним.

- Перші місяці повномасштабної війни були емоційно дуже складними, - розповідає пані Ганна. – Зараз стан дитини значно покращився. Думаю, на відпочинку дитині вдасться відновити сили та отримати позитивні емоції.

Плавати, засмагати, веселитися під час відпочинку планує 9-річна Валерія.

Кілька місяців вона живе на Тернопільщині, де знайшла нових друзів. Дівчинка не сподівалася, що цьогоріч зможе поїхати на море, але її мрія здійснилася.

  • Нагадаємо, благодійники запропонували оздоровити 80 дітей з Тернопільщини. Серед них — діти загиблих на війні героїв, діти, батьки яких зараз беруть участь безпосередньо у бойових діях та юні переселенці, які змушені були покинути домівки через бойові дії.
     
  • Малих відпочивальників безкоштовно забезпечать житлом, харчуванням, а також організують для них екскурсії. Безкоштовно обійдеться відпочинок на морі та у горах. Діти, які можуть їхати – від 8 до 14 років. З ними будуть супроводжуючі особи.

Читайте також: Які табори працюватимуть на Тернопільщині влітку

 Сонячний берег: на Тернопільщині облаштували нову локацію для відпочинку (ФОТО) 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up