Чи реально знайти репетитора за 100 гривень на Тернопільщині? Ми промоніторили ціни

Чи реально знайти репетитора за 100 гривень на Тернопільщині? Ми промоніторили ціни
  • Через пандемії ковіду та війну тривалий час школярі змушені були навчатися дистанційно. Аби покращити рівень знань дітей, батьки готові сплачувати за додаткові заняття з репетиторами.
  • Скільки зараз коштує одне? Чи реально вкластися у 1000 гривень на тиждень – читайте у нашому матеріалі.

За даними сервісу «Асоціація репетиторів України», до рейтингу ТОП-3 популярних предмети потрапляють англійська мова, математика та українська мова. Кількість репетиторів, готових надати знання, коливається від 10 тисяч. Далі вже йдуть алгебра, геометрія, німецька мова та інші предмети. Детальніше дивіться на фото.

На останніх місцях репетитори з російської та французької мов. Навчити вас правильно писати і говорити російською готові 911 репетиторів, а ось французькою – 872.

Відео дня

Скільки ж коштів просять репетитори Тернополя за годину своєї роботи і які предмети вважаються найдорожчими? Ми розділимо предмети на три блоки: гуманітарний, математичний та природничий. І розкажемо про кожен окремо. Інформацію про вартість за репетиторство ми взяли із сайту «Асоціація репетиторів України».

Гуманітарні предмети

У школі гуманітарними предметами вважаються українська література та мова, історія України, іноземні мови, а також суспільствознавство та культурологія. І якщо два останніх не дуже потрібні учням 11 класів, то ось мови та історія є завжди обов’язковими під час складання вступних іспитів.

Якщо ви бажаєте покращити свої знання з англійської, то заняття обійдеться вам від 100 до 400 гривень/година. За 100 гривень і трохи вище свою допомогу пропонують вчителі-початківці з досвідом один-два роки або ж студенти іноземних факультетів.

Репетитори або викладачі, які мають від п’яти до 20 років досвіду, бажають отримувати за один урок не менше 250 гривень. Займатися можна як онлайн, так і офлайн. У вартість входить навчальні матеріали.

Також наразі популярні такі мови, як французька, польська та німецька. Ціни за годину заняття з німецької коливаються від 100 до 450 гривень, година французької обійдеться від 100 до 250 гривень, а польська – від 50 до 299 гривень. На сервісі серед репетиторів іноземних мов молоді люди, частіше навіть студенти.

Додаткові заняття з української мови та літератури обійдуться вам від 80 до 400 гривень за 60 хвилин. Деякі викладачі займаються лишень 45 хвилин (тривалість звичайного шкільного уроку). Репетитори обіцяють гарні результати на зовнішньому незалежному оцінюванні та національному мультипредметному тесті. Також переконують, що їх учням не доведеться слухати нудні лекції та заучувати правила, все максимально легко і просто.

А ось щодо історії України, то ціни на репетиторство куди нижчі. Максимальна вартість за урок – 300 гривень. І це від вчителя з 10-річним досвідом. Аспіранти та студенти готові покращити ваші знання за 100-150 гривень. Приватні викладачі з досвідом роботи до п’яти років – за 200 гривень.

Викладачі знову ж таки обіцяють акцент на практичній частині, а навчання проводять за презентаціями. Обіцяють стати вашій дитині не звичайним шкільним вчителем, а добрим другом і наставником.

Математика

У цьому блоці ми розкажемо про ціни на репетиторство як з математики, так і алгебри, геометрії. І якщо українську мову можна вивчити, а літературу прочитати і просто запам’ятати, то математику треба розуміти.

Математику для учнів 5-6 класів за 100-150 гривень ваших дітей погодяться викладати студенти перших курсів або магістри. Вони обіцяють допомогти розібратися з найскладнішими завдання і довести дітям, що математика – це просто. А ось ціни у вчителів з досвідом понад п’ять років коливаються від 180 до 230 гривень за урок.

А в яку вартість обійдеться репетиторство з алгебри та геометрії? На здивування, ціни не завищені – від 180 і до 300 гривень. Єдине – педагоги радять займатися не по 60 хвилин, а 1,5 годині. І не менше, ніж два рази на тиждень. Тоді результат буде куди кращим, а підготуватися нормально до ЗНО чи НМТ реальніше. 

Природничі предмети

У цей розділ відноситься біологія, хімія, географія та фізика. Ці предмети для іспитів найчастіше обирають майбутні лікарі, фармацевти, вчителі та працівники вузькопрофільних підприємств.

60 хвилин репетиторства з біології вам обійдеться від 70 до 150 гривень. За 150 гривень займатися готова шкільна вчителька, досвід роботи в якої 20 років. За 120 гривень підтягнути знання з біології допоможе кандидат наук. Дешевше – студенти та аспіранти.

А ось репетиторство з хімії куди дорожче. Якщо хочете підготуватися до ЗНО, то розраховуйте на 250-300 гривень з один урок. Деякі знову ж таки рекомендують проводити уроки двічі на тиждень, тож десь мінус 500-600 гривень з бюджету.

Якщо ж просто бажаєте покращити свої знання і до вступних іспитів вам ще далеко, тоді можна обрати варіант репетиторства за 100-150 гривень. За такі кошти свої послуги пропонують молоді вчителі або студенти.

Репетиторів з географії на Тернопільщині на сайті вказано дуже мало. Викладач ліцею з 18-річним досвідом готовий покращити ваші знання за 140 гривень за 60 хвилин. Під час своїх занять вчитель використовує мультимедійні технології та регулярні тестування. Може підготувати вас до ЗНО. Вчителі з меншим досвідом допоможуть вивчити географію за 100 гривень (один урок).

Від 180 до 300 гривень за одне заняття просять і репетитори з фізики. Як проходитимуть уроки – репетитори не вказують. Є варіанти виїжджати додому до репетитора, а також онлайн.

Тож, як бачимо, якщо дитина займатиметься хоча б по годині на тиждень з трьома досвідченими репетиторами (українська мова, алгебра/геометрія та англійська), то доведеться віддавати не менше 700 гривень. Якщо ж бажаєте займатися по кілька годин, то це вдвічі дорожче.

Чи реально займатися безкоштовно?

Нагадуємо, ще під час першої хвилі пандемії covid-19 Міністерство освіти і науки України запустили безкоштовні онлайн-уроки з різних предметів під назвою «Веукраїнська школа онлайн». Там ви зможете знайти роз’яснення тем з математики, біології, хімії чи письма як для учнів молодшої школи, так і для старшої.

Це звичайні відеоуроки, де вчителі біля дошки детально розповідають кожну тему. Все точнісінько як в школі, тільки ви вдома за ноутбуком. Також вчителі дають домашнє завдання і рекомендують його виконувати для кращого засвоєння теми.

Уроки тривають від 15 до 40 хвилин. Все залежить від складності теми. Тож, кожен учень може спробувати разом із батьками або самостійно підготуватися до тематичної/семестрової контрольної чи навіть екзаменів.

Тернополяни, а ваші діти займаються з репетитором? Чи дорого вам обходяться заняття? Відповіді свої пишіть у коментарях.

Читайте також:

З теплом і генераторами: ми дізналися, як виживають тернопільські лікарні у воєнних умовах

З яким педіатром ще можна підписати декларацію в Тернополі? Ми склали список

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up