Діти незаконно працювали у закладі громадського харчування та кол-центрі

Діти незаконно працювали у  закладі громадського харчування та кол-центрі
  • 12 червня - Всесвітній день боротьби з дитячою працею.
  • Від початку року в області зареєстрували два випадки неофіційного використання праці дітей. Хлопець та дівчина віком до 18 років працювали у закладі громадського харчування та у кол-центрі, повідомили в управлінні Держпраці Тернопільської області.

- Порушень щодо праці неповнолітніх у області стається небагато. Тому що роботодавці не хочуть нести юридичну відповідальність за  дітей , - розповідає начальник відділу Тернопільського управління Держпраці Ігор Хаварівський. -  Здебільшого недобросовісні роботодавці намагаються приховувати дитячу працю на власних підприємствах та не оформлюють молодих працівників офіційно.

За статистикою,  рівень травматизму на роботі серед молоді на 40% вищий, ніж серед працівників, яким біляше 24 років.

 - Саме тому під час кожної перевірки підприємства ми звертаємо особливу увагу на дотримання роботодавцями прав неповнолітніх працівників, - додає Ігор Хаварівський.

Відео дня

Від початку 2018 року на Тернопільщині зафіксували 2 випадки, коли юні працівники не мали офіційного працевлаштування на робочих місцях: неповнолітні незаконно працювали у закладі громадського харчування та кол-центрі.

В Управлінні Держпраці зазначають, що у трудових відносинах з дітьми є й інші порушення законодавстава. Серед них – неналежне дотримання процедури проходження медичного огляду, - згідно чинного законодавства, його обов’язково потрібно пройти неповнолітньому перед тим, як його візьмуть на роботу. Часто роботодавці ігнорують пункти закону, в якому вказано скорочення робочого дня на 1 годину для малолітніх працівників, заборону роботи в нічний час та заборону роботи у шкідливих умовах.

Нагадаємо, в Україні недозволено приймати на роботу осіб до 16 років. Як вийняток за згодою одного з батьків або особи, що його замінють, можуть приймати на роботу осіб, які досягли 15 років. Діти віком 16-18 років вже можуть працювати, але для них мають бути передбачені особливі умови роботи. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up