Діти з особливими потребами продемонстрували свої таланти та вміння

Діти з особливими потребами продемонстрували свої таланти  та вміння
  • У Тернополі, 19 грудня, пройшов XXIII фестиваль творчості дітей  з особливими потребами "Повір у себе".
  • На фестивалі діти з особливими потребами продемонстрували свої таланти: танцювали, співали, показували акробатичні номери,  а також представили свої вироби на виставці творчих робіт.

Цього року у заході взяло участь приблизно 400 дітей з шкіл-інтернатів та сімей.

Фестиваль розпочався з виставки робіт дітей з особливими потребами з Тернопільщини. Керівники навчальних закладів, де навчаються ці діти, та самі автори робіт показали свої вишивки, вироби з паперу, бісеру та інших матеріалів, які вони виготовляли на заняттях у школах або вдома.

Директор Чортківського комунального центру соціальної реабілітаці дітей-інвалідів "Дорога в життя" разом із дев'ятирічною вихованицею центру Катрусею Максимович представили роботи дітей свого закладу.

Відео дня

- Зараз в нас перебуває 17 дітей.Наші дітки мають заняття навчально-реабілітаційні, і, розвиваючи  дрібну моторику, вони мусять робити щось своїми руками. Звичайно такі заняття дають користь. До дня інвалідів ми проводили виставку робіт, на якій наші дітки вторгували більше 1000 гривень.

- Ми різні вироби робимо, різні ігри граємо, - каже Катруся Максимович.-  Тут моїх виробів немає, тому що ми їхали автобусом і так багато виробів не могли взяти.

Учениця Теребовлянського навчально-виховного колмплексу Зоряна Смирнова, незважаючи на свої проблеми з зором, виготовила букет квітів і представила його на виставці.

- Це є підсніжники, зроблені з гофрованого паперу, - каже дівчинка. - В нас дуже хороша вчителька, яка цьому вчить. Мені це подобається, але інколи не вистачає часу.

За представлені роботи дітей нагородили подарунками та дипломами. Після виставки відбувся концерт дітей з особливими потребами, де вони продемонстрували свої таланти та вміння. Всього було підготовлено 9 номерів. 

Вихованці Гримайлівської санаторної школи-інтернату ансамбль "Мальви" приїхали на фестиваль з різдвяною піснею.

- В нас сьогодні номер тематичний - "Різдвяна ніч", -каже керівник ансамблю Ірина Оліяр. - В нас ансамбль вже існує 5 років в тому складі. Помаленько досягаємо успіху, співаємо і працюємо над тим, щоб розвиватись дальше.

Серед всіх виступів був акробатичний номер, який представили учні Бережанської школи-інтернату з поглибленим вивченням трудового навчання.

Після виступів учасників концерту нагороджували дипломами та подарунками. Також у подарунок для дітей-учасників фестивалю творчі колективи Тернопільського національного економічного університету підготували виставу-мюзикл «Сніговик повертається-2». Всім присутнім на заході дітям вручили солощі.

 - Ми всім будемо дякувати, за те, що вони такі  молодці, такі сильні, - каже заступник голови ОДА Юрій Юрик. - Найважливіше, що ми бачимо, що їхня уява, їхнє мистецтво нічим не поступається іншим діткам, які навчаються  в звичайних школах чи інших спеціалізованих мистецьких закладах. Це черговий раз підтверджує, що всі дітки однакові. І для  нас найважливіше створити умови рівні для всіх.

Організатори фестивалю - ОДА та Тернопільський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up