Батьки обурені: чому діти змушені мерзнути у школах та садках. Чи повернуть тепло в навчальні заклади?

Батьки обурені: чому діти змушені мерзнути у школах та садках. Чи повернуть тепло в навчальні заклади?

Тернополяни скаржаться, що діти у школах та садках мерзнуть. Вчителі та вихователі наразі просять батьків тепло одягати своїх чад, а в управлінні освіти... питання вивчають. А невже перед тим, як виключати опалення, не можна було звернути увагу на те, що погода погіршиться?! Це питання ми адресували чиновникам. 

— На вулиці +5, вдома +18, вчителі просять тепло вдягати дітей в школу. Бо ж опалення в Тернополі вже відключили, — скаржаться в соцмережах тернополяни. 

За день 14 квітня редакція отримала численні скарги тернополян про те, що холодно не лише у квартирах. А і малюкам, які навчаються в школах та садочках. Нагадаємо, що учні 1-4 класів продовжують відвідувати школи. Батьки просять надати розголосу проблемі, запевняють, що масово скаржитимуться як в управління освіти, так і міську раду.

Нагадаємо, що про завершення опалювального сезону в Тернополі міська рада повідомила 13 квітня. Батареї стали холодні і в домівках місцевих жителів, і в комунальних закладах. А от за прогнозами синоптиків, тепла на вулиці скоро чекати не слід.

Відео дня

Чим мотивують своє рішення?

У повідомленні міської ради йдеться, що при відключенні опалення врахували отриманий прогноз погоди від Українського гідрометцентру, мовляв, показники середньодобової температури повітря на найближчі дні будуть вищі, ніж +8 градусів.

Але прогноз змінився. Ці дані ми знайшли на сайті українського гідрометеоцентру. І в найближчі дні можна чекати в середньому +6 - +8 градусів. 

 — Тепер діти мають мерзнути в школах, бо ніхто не зважає на цей холод. Якщо сьогодні перший день похолодання, і малюки вже скаржаться, то можна уявити, що буде через три-чотири дні такої погоди. А потім говоритимуть, що в нас багато хворих дітей. І це все на фоні пандемії коронавірусу, — скаржиться тернополянка Ірина. 

Тернополяни самі просили...

Чи увімкнуть знову опалення в навчальних закладах, ми запитали у пресслужбі Тернопільської міської ради.

 — Середньодобова температура навколишнього середовища була і залишається більшою, ніж +8 градусів. Відтак, КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» зобов’язані були припинити теплопостачання. Окрім того, на адресу КП надходило багато листів із проханням чимшвидше припинити теплопостачання, — запевняють у міськраді.

Отож, хотіли? Маєте. Про спеку у квартирах з центральним опаленням теж говорили не раз. Поки в одних квартирах мерзнули, в інших вікна відчиняли. 

Змушені мерзнути наймолодші

Нагадаємо, що наразі очно навчаються школярі 1-4 класів. Старші учні на дистанційному навчанні. І якщо у їх квартирах опалення індивідуальне — їм пощастило дещо більше. Бо, ймовірно, назад повертати тепло в комунальні установи наразі ніхто не збирається.

— Я думаю, що ви знаєте, що якщо опалювальний сезон закінчився, то і в комунальних закладах його немає. Поки що є норми відповідні і будемо бачити, як буде далі, — відповіла на наше звернення начальниця управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. — Щодо звернень батьків про те, що діти мерзнуть, будемо бачити, як далі буде ситуація. Що стосується шкіл, то там навчаються лише початкові класи. Середні і старші на дистанційному.

Так собі аргумент, якщо враховувати, що мерзнутимуть наймолодші!

Ольга Похиляк каже, що за прогнозами з понеділка, 19 квітня, температура має підвищуватись. Заходимо на сайт Синоптика і бачимо, що потепління незначне. 

Тож чи повернуть дітям тепло?

— Зараз ми думаємо, як зробити і вивчаємо це питання. Якщо далі буде погіршення погоди — будемо вирішувати. Зараз не можу вам сказати, — каже пані Похиляк.

А до того, як приймати рішення про відключення опалення, не думали? На це питання відповіді не знайшлося. 

Опалювальний сезон завершився у 16 громадах області

За коментарем ми звернулись і в обласне управління освіти. 

— Зараз рішення про завершення опалювального сезону вирішує кожен місцевий орган влади. Ми не маємо впливу на них. Питання опалювального сезону — більше напрямок управління ЖКГ, — сказала начальниця управління Ольга Хома. — Наскільки мені відомо, станом на вчора, 13 квітня, опалювальний сезон завершили в 16-ти громадах

Наразі ж  в обласне управління скарги щодо температурного режиму в школах ні від батьків учнів, ні від педагогів не надходили. Але якщо такі будуть, обов'язково вивчатимуть питання та прийматимуть відповідні рішення. Принаймні, обіцяють.

 

Як вважаєте, чи доречно вже зараз завершувати опалювальний сезон? Пишіть відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Володимир Лукасевич

    Козли вміють тільки питання рішати.До кінця липня рішать.
  • Ольга Клок

    Скажіть куди можна звертатися, щоб включили опалення в садочках !!!   я не маю з ким залишити 4х річну доньку!!  Працюю!!!   В садочку дубак повний!!!
  • Оксана Рафалюк

    Добре що палив коли було тепло на вулиці....  У них завжди все навпаки.
  • Вікторія Калиняк

    Поверніть тепло в домівки☹️
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up