“Їм потрібна турбота і домашній затишок”. Тернополян просять прийняти дітей з інтернату на свята

“Їм потрібна турбота і домашній затишок”. Тернополян просять прийняти дітей з інтернату на свята
  • Благодійний фонд "Майбутнє сиріт" розпочинає акцію "Запроси дитину з інтернату на свята у родину".
  • Кожна сім'я може долучитися до події і подарувати дитині затишні зимові канікули та новорічно-різдвяні свята.
  • Реєстрація триває до 20 грудня.

Кожен з вас може здійснити мрію дитини і запросити її до себе в гості на зимові канікули чи Різдвяні свята вже зовсім скоро, кажуть організатори.

  - Цьогоріч ми вже вдруге проводимо цю акцію, - розповідає координатор події Ірина Вакалюк. - Ми надихнулись щирими позитивними відгуками дітей, і цьогоріч також вирішили створити їм свято. Деяких діток відразу після цієї акції - всиновили, а дехто продовжує підтримувати стосунки.

До цієї акції залучають діти віком від шести до сімнадцяти років, тобто шкільного віку. Це діти, які виховуються у Бережанській школі-інтернаті, Новосільському навчально-виховному комплексі та у Тернопільському дитячому будинку.

Відео дня

  - З малечею соціальні працівники попередньо проводять розмови, - зазначає пані Вакалюк. - Діток можна брати у гості на декілька днів, а можна і на декілька тижнів. - Брати участь можуть усі бажаючі, але, звісно, потрібно підготувати пакет документів. Жодних особливих вимог щодо квартири у якій можуть проживати діти немає, головне, щоб у дитини було власне ліжко.

Найважливіше, щоб усі члени родини, у яку запрошують дитину з сиротинця, були позитивно налаштовані, зазначають організатори.

“Вони з нами вперше сіли за сімейний стіл”

Жителі Чорткова Анна та Володимир Бадлюк два роки поспіль брали участь у цій акції. Розповідають, що для дітей ці декілька днів у родині - справжнє свято, яке вони давно чекали.

- На минулорічні різдвяні свята ми брали до себе у гості братика з сестричкою,12-річну Христинку та 8-річного Василя, - розповідає Анна Бадлюк. - Ми захотіли зробити дітям, які не отримують щоденно тепла та любові від батьків, принаймі таку маленьку приємність, бо насправді для щастя їм багато не потрібно.

Жінка ділиться враженнями крізь сльози, каже, що дітки з інтернату були дуже виховані, людяні та добрі. Розповідає, що дітлахи легко йшли на контакт і були відкриті до спілкування.

  - Вони з нами вперше сіли за сімейний стіл, - розповідає пані Анна. - Діти раділи кожній хвилині, яку ми проводили разом. Разом з нашими дітьми, Христинка та Василь, ходили колядувати.

Пані Анна закликає усіх небайдужих звернути увагу на цю акцію. Сім'я Бадлюк цьогоріч знову планує брати участь у цій ініціативі.

  - Оформлення документів займає не так вже й багато часу, як більшість вважає, - каже учасниця благодійної акції. - А діткам з інтернату вкрай необхідне розуміння того, що світ не без добрих людей.

Довідка:

Сім’ям, бажаючим взяти участь в акції та допомогти дитині відчути домашній затишок і атмосферу свята, необхідно попередньо зареєструватися в службі у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради, заповнивши анкету та подавши:

- заяву (із зазначенням фактичного місця проживання і контактних номерів телефону);

- копію паспортів;

- довідки про те, що кандидати не перебувають на обліку у лікаря-психіатра і нарколога;

- довідку про наявність чи відсутність судимості;

- акт обстеження умов проживання із зазначенням наявності умов проживання для дитини шкільного віку.

Реєстрація триває до 20 грудня 2018 року.

Якщо Ви зацікавились даною благодійною подією, тоді телефонуйте до координатора події - 0966839013 або пишіть Ірині Вакалюк - Iren Vakaliuk  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up