Бювет на бульварі Куліша – запрацював. Та чи надовго? (ФОТО ДНЯ)

Бювет на бульварі Куліша – запрацював. Та чи надовго? (ФОТО ДНЯ)
  • Як розповідають жителі мікрорайону «Аляска», бювет на бульварі Пантелеймона Куліша регулярно ламається. Це один із трьох бюветів у Тернополі, де можна безкоштовно набрати води.
  • 23 вересня читачі повідомили у редакцію «20 хвилин», що бювет на Куліша нарешті запрацював. Щоправда, скористатися ним змогли не всі...

Журналісти «20 хвилин» на початку червня перевірили, у якому стані бювети у Тернополі.

Ми побували у трьох мікрорайонах міста – на «Східному масиві», на «Дружба» та на «Алясці». Бювет на бульварі Данила Галицького – найновіший, адже відкрили його у жовтні 2020 року. Він станом на 21 червня працював, а деякі містяни приїжджали сюди за водою навіть з інших житлових масивів. Бювет, що на вулиці Юності, найстаріший у місті. Усі колонки на час перевірки були робочі. 

А ось бювет на «Алясці» (бульвар Пантелеймона Куліша – прим. авт.) – проблемний, розповідають мешканці прилеглих вулиць. 21 червня, коли на локації побував наш журналіст, він не працював. Нагадаємо, у жовтні 2022 року цей бювет відремонтували – там влаштували резервну свердловину, провели поточний ремонт станції доочистки води. Однак, навіть це не дало бажаних результатів. Ще раніше у міській раді пояснювали, що бювет регулярно ламається через забруднення води піском та іншими частинками, що забивають фільтри. 

Відео дня

Тим не менш, 23 вересня читачі розповіли, що бювет на бульварі Куліша працює.

– Це бювет на Куліша. Видно, що вода була. Чоловік з дитиною поверталися до бювету двічі, каже – сам собі не вірить, бо бачив, як тут воду набирали! Але не зміг набрати води і пішов купувати воду в магазин, – каже читачка Ірина. — Тобто ще треба знати, як і з якою силою ту ручку повернути. 

А вже 24 вересня обидві колонки були робочими, кажуть читачі. Один важіль повертався легше, інший – досить туго. Щоб потекла вода, важіль треба рухати догори. 

Ми звернулися до речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич і запитали, як давно відновили його роботу і чому не всім вдається набрати води.

– Роботу бювету на бульварі Пантелеймона Куліша відновили 30 серпня. Скарг станом на 24 вересня поточного року не було. Завтра (тобто 25 вересня – прим. авт.) відповідні служби перевірять, чи дійсно є проблеми з набором води, – прокоментувала Мар’яна Зварич.

Нових бюветів цьогоріч не буде

Як раніше писали «20 хвилин», у міській раді обіцяли облаштувати нові бювети у різних мікрорайонах міста, а саме на вул.. Громницького і Лепкого, на бульварі Симона Петлюри та у парку Національного відродження. До початку повномасштабної війни міська рада планувала зробити новий бювет у 2022 році – на вул. Перля. Але через вторгнення ворога реалізувати проєкт не вдалося.

В офіційному запиті до міської ради, який ми надсилали раніше, запитали, чи чекати бювет у 2023 році. Нам відповіли, що до кінця 2023 року не планують облаштування нових бюветів у Тернополі.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Тернопільської міської ради під час засідання 17 травня виділив «Тернопільводоканалу» 500 тисяч гривень на ремонт та обслуговування бюветів. Ці кошти використовують упродовж року на регулярні (оплата електроенергії для роботи бюветів, а також на закупівлю засобів для очистки води, її аналізи) та спеціальні цілі (заміна та лагодження зламаних елементів – важелів, циліндрів, спровокованих, зокрема, неправильним використанням агрегатів),– повідомили у КП «Тернопільводоканал» у відповіді на запит «20 хвилин». 

 

Читайте також: 

Коли відремонтують бювет на Куліша та чи облаштують нові у Тернополі? Ми дізналися

На ремонт бюветів та колонок-качалок виділили мільйон: ми перевірили їх стан

Де у Тернополі працюють бювети та колонки-качалки. Дивіться інтерактивну карту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Скоро знесуть, бо треба продати землю під нову церкву...
  • Ludmila Perepechai

    На Східному часто не працює

    Ірина Жижіна reply Ludmila Perepechai

    Ludmila Perepechai на східному і сьогодні вже не працює
  • Тетяна Садовська

    Дуже красива альтанка,виглядає дуже гармонічно на цій алеї.

keyboard_arrow_up