До водоймища у «Сопільче» завезли глину та пісок. «20 хвилин» дізналися, що будуть робити

До водоймища у «Сопільче» завезли глину та пісок. «20 хвилин» дізналися, що будуть робити
  • Купи глини та піску біля одного з водоймищ у парку «Сопільче» помітила місцева жителька. Вона переймається, аби відповідальні особи не знищували природу.
  • Що там планують робити – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Постійна читачка Олена надіслала до редакції «20 хвилин» світлини з парку «Сопільче». На них видно, як неподалік млина вигорнули глину та пісок. Зі слів жінки, таке враження, що планують засипати водоймище.

— Не знаю, навіщо там та глина, але не до добра все. Сподіваюсь, що я помиляюсь і ніхто не засипатиме наші водоймища, наші джерельця. Це неймовірна краса. Зберігаймо, а не знищувати, — каже пані Олена.

Відео дня

Журналісти «20 хвилин» навідалися на вказане місце орієнтовно о 13.00 шостого березня. Ми ще здалеку побачили, що з обох боків водоймища є чималі купи глини і трохи піску. Також на землі видніються сліди від важкої техніки.

Пройшовши ближче до млина, журналісти помітили, що один зі схилів вже засипали завезеною глиною. Натомість до водоймища вона не дістає і руху води не перешкоджає.

Укріплюємо схили

Навіщо на території парку «Сопільче» стільки глини і що там планують робити – журналісти «20 хвилин» запитали у директора комунального підприємства «Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Миколи Ткача.

— Ніякі водоймища ми засипати не плануємо. Глина та трохи піску потрібні для того, аби укріпити схили водоймища. Річ у тому, що вода дуже розмила землю, подекуди вже утворилися провалля, невеликі обриви. Там вдень та ввечері ходять люди і ми не хочемо, щоб хтось травмувався, — каже пан Ткач. — Наші працівники зроблять глиняні насипи, укріплять ці схили і все буде нормально. Такі роботи ми проводимо систематично. Думаю, за кілька днів працівники впораються.  

Також Микола Ткач наголосив, додаткові бюджетні кошти на укріплення схилів водоймища не витрачають. Роботи проводять працівники комунального підприємства, залучають комунальну техніку, а ось глину надав підприємець після проведення будівельних робіт.

Читайте також:

Як у парку «Сопільче» змінився міст після ремонту: фото дня

Вже не ремонтуватимуть майданчик у парку Нацвідродження за понад 1 млн. Чому скасували закупівлю?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Володимир

    Сопільче чи Топільче?

    Марія reply Володимир

    Сопільче

    Олександр Кіяшко reply Марія

    ТОПІЛЬЧЕ!!!
  • Viktor

    Пост може любий Іван із села написати!
  • Viktor

    Я не про пости а про розслідування журналістське!!
  • Viktor

    Ви б краще дізналися як чоловіка в Бучачі вбили ТЦК!!!!

    Elva reply Viktor

    Є пости

keyboard_arrow_up