Фонтан у Сопільче ремонтуватимуть після Перемоги: фото дня

Фонтан у Сопільче ремонтуватимуть після Перемоги: фото дня
  • Водограй «Зустріч» на центральній алеї парку Сопільче обгородили.
  • Тут з’явився банер: «Об’єкт буде відремонтовано після перемоги!».
  • Ремонтні роботи, які розпочали наприкінці липня, наразі призупинили.

20 липня у соцмереж з’явились фото, що роботу фонтану у Сопільче взялись відновлювати. Через кілька днів – 24 липня, журналісти «20 хвилин» самі побували у парку та перевірили локацію. Дійсно, ділянку по периметру обгородили волокном. Ремонтувати почали дві частини водограю – центральну круглу та ліву прямокутну (зі сторони сходів на Миру). Натомість праву частину (з боку флагштоку) – не зачіпали. На місці встановили знак «Будівельні роботи» і будівельну будку. Завезли будматеріали. Кам’яну плитку із обох частин водограю демонтували, а конструкції очистили.

Фото за 24 липня. Архів редакції

Як відреагували люди?

Ремонт фонтану під час повномасштабної війни викликав шквал обурень у тернополян. Люди новину сприйняли негативно. Деякі із коментарів, залишених під нашим матеріалом, додаємо:

– Треба того фонтану тепер? А ви, люди, скидайтеся на такі потрібні дрони! В такий час за таке використання коштів потрібно садити, – написав тернополянин Василь.

Відео дня

– А було ж сказано: «Окремо хочу звернутися до представників місцевої влади в нашій країні: люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо та правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спершу перемога», – пише kvitka.

– Вони що там в стіну гримнулись! Війна в Україні, а їм треба витрачати гроші на фонтани. Будуйте заводи для виготовлення зброї. Чи гроші краще красти під час війни? – обурилась Валентина Салик.

– На думку нашого мера важливі стратегічні об'єкти в Тернополі – це пляж, фонтани і бруківка. А ще побільше зрізати дерев, щоб не заважали забудовувати місто, – висловився Юрій Волинець.

– Чи є зараз необхідність благоустрою, коли будь-коли може прилетіти і все зруйнується? Чи не краще допомогти військовим і малозабезпеченим, ніж відмивати гроші на ремонтах? – додає пані Світлана.

– Дуже обурює, що так тратяться державні кошти з місцевого бюджету, коли в країні війна... Краще б для нашої 44-ї бригади направили, для їх потреб... – говорить жителька міста Галина Думанська.

Ремонт фонтану припинили… до Перемоги

Ремонтні роботи у Сопільче тривали якийсь час, згодом волокно прибрали. 22 серпня ми помітили, що крайню частину водограю (зі сторони флагштоку) обтягнули сіткою. Тут почепили великий банер від Тернопільської міської ради із таким текстом: «Підтримуємо Збройні Сили України! Об’єкт буде відремонтовано після перемоги!». Наразі фонтан не працює, а його відновлення зупинили.

Нагадаємо, на засіданні виконкому Тернопільської міської ради від 17 травня 2023 року прийняли рішення виділити кошти для КП «Тернопільводоканал» на утримання і поточний ремонт фонтанів, оплату електроенергії для їхньої роботи, а також на закупівлю засобів для очистки води.

На водограї з бюджету дали 6 мільйонів 774 тисячі гривень. Частину коштів підприємство мало спрямувати на ремонт фонтану у Сопільче та поточний ремонт інших фонтанів.

На «Прозорро» ми знайшли закупівлю «Поточний ремонт фонтанів міста Тернопіль». Замовником робіт виступило комунальне підприємство «Тернопільводоканал». Закупівля завершилась від 12 липня. У «Проєкті договору про надання послуг» йшлось про поточний ремонт фонтану «Каскад» та фонтану у парку Сопільче. Переможець торгів взяв на себе зобов’язання надати послуги до 21 серпня 2023 включно. Вартість закупівлі встановили на рівні 5 млн 800 тис. грн.

У «Дефектному акті на поточний ремонт фонтанів» були вказані об’єми робіт стосовно водограю «Зустріч» у Сопільче. Відтак, там планували розібрати облицювання стін із гранітних плит, заштукатурити поверхню цементно-вапняним розчином, улаштувати цементну стяжку, гідроізолювати поверхні фонтану по сітці, облицювати днище водограю керамогранітними плитками, а стіни – гранітними тощо. Також оновити систему фільтрації та циркуляції і провести електромонтажні роботи, зокрема демонтувати старі світильники та вмонтувати нові світлодіодні.

За результатами торгів, переможцем стало ТОВ «КРАЇНА БУДСЕРВІС». Вони запропонували виконати послуги за 5 млн 428 тис. 197 гривень (без ПДВ). 

 

Читайте також:

Фонтан у Сопільче почали ремонтувати: які роботи проведуть і скільки грошей виділили?

Туалети, місця для відпочинку та розваг: ми перевірили стан парку «Сопільче»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ромашка Гірська

    Зате наша міськрада на останньму місці щодо допомоги нашим воїнам на фронті. Мер всі гроші потратив собі рідному на премії і на процвітання свого бізнесу-бруківки.
  • Надія Патра

    Парасольки охолоджувані будь ласка,а фонтан нехай починає.П.Надале ви думаєте всі Тернополяни отупіли.........
  • ваня олійник

    Гроші закінчилися! Вже немає що красти і немає чим робочим платити
  • Анатолій Пасічник

    швидко перевзулися, тернопільські кордуплі..... відчули загрозу власному існуванню... а з іншої сторони - громадянське суспільство може тиснути на злочинну владу та отримувати результат..... а ще з іншої сторони - надалофіли плачуть від щастя і кажуть: "Боже, яке воно кончено-патріотичне".

keyboard_arrow_up