Оббили жовтою вагонкою та стерли графіті: триває реставрація арки у центрі міста

Оббили жовтою вагонкою та стерли графіті: триває реставрація арки у центрі міста
  • Ремонт арки на вулиці Олени Кульчицької триває.
  • Зараз на місці відбулись деякі зміни. Однак, масштабних результатів робіт досі не видно, хоча реставрують цю конструкцію як мінімум другий тиждень.
  • «20 хвилин» побачили, що там вже зробили.

Територія з одного боку досі закрита прозорою плівкою і є прохід на вулицю Миколи Коперника для перехожих. Стіни арки повністю очистили від малюнків і графіті, які були тут раніше. Верхню частину конструкції покрили шаром бетону, який зараз висихає. Це було нещодавно, адже покриття «свіже».

Відео дня

– Ще у «доковідні» часи ми з дружиною любили подорожувати Європою. Там помітили одну відмінність у реставрації історичних будівель. У Венеції, до прикладу, частіше використовують блакитну вагонку, у Кракові – зелену. На старовинних будівлях Неаполя часто можна побачити червону вагонку. У Тернополі – жовту. Саме така з'явилась в процесі реставрації арки, що на колишній вулиці Пасаж Адлера, тепер О. Кульчицької. Усе ж наше місто таки європейське! – написав на Фейсбук-сторінці тернополянин Максим Черкашин після виходу нашого матеріалу про арку.

Дійсно, її стелю оббили яскравою жовтою вагонкою. На місці робітників не видно, тож запитати для чого це зробили – немає у кого. Але ми обов’язково поцікавимось у Тернопільської міської ради, чому для реставрації використали вагонку і чи естетично це виглядає в історичному центрі міста.

Нагадаємо, що за словами речниці Мар’яни Зварич, за поточні ремонтні роботи арки відповідає Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. Об’єкт потребує оновлення верхньої частини і стіни. Реставрацію обіцяли закінчили якнайшвидше, а опісля – розмалювати арку всередині. Над ідеєю працює Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей.

Коли наша журналістка спілкувалась з начальницею Христиною Білінською, вона запевнила, що малюнок досі в розробці, а сказати, як саме розпишуть стіни арки на Кульчицької – поки не може.

Читайте також: Реставрують арку у центрі Тернополя. Що там намалюють? (ФОТО ДНЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Ivan Kyryliv

    О зразу видно руку господарників голосуйте за лисого і партію тягнибаксівців, дов@ойо@и.
  • Читач29

    цирк
  • Наталя Вишнівецька

    Жах
  • Володимир Степанович

    це не реставрація а ремонт-таке ж як із дверима імені гімняра заставного

keyboard_arrow_up