Різдвяний Тернопіль: як виглядає місто і де можна зробити класні світлини (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Різдвяний Тернопіль: як виглядає місто і де можна зробити класні світлини (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Ялинки незламності, патріотичні ілюмінації та різдвяні містечка в метро – попри війну українські міста готуються до зимових свят.
  • Як виглядає наш Тернопіль за кілька днів до Нового 2023 року – дивіться у фоторепортажі.

Ми вже неодноразово повідомляли, цього року тернополяни прийняли єдине рішення – не встановлювати в центрі міста новорічну красуню. А також обійтися без традиційної ковзанки та ілюмінацій.

Журналісти «20 хвилин» також проводили власне опитування серед читачів. Майже 85% проголосували за те, що кошти на встановлення ялинки доречніше витратити на Збройні сили України.

Відео дня

Та попри це, у Файному місті все ж відчувається атмосфера свята, адже місцеві підприємці всіляко прикрасили фасади, вікна та території своїх закладів. Тож, тернополяни та гості міста можуть не лише помилуватися, а й наробити гарних фото.

На бульварі Тараса Шевченка одразу кілька закладів вже давненько виглядають святково. Зокрема, фасад будинку №25 прикрашений натуральними ялинковими гілками. А на дверях величезний різдвяний віночок. До гілочок додали трохи зелених, червоних, золотистих іграшок і отрималася справжня краса. Також не обійшлося без масивної вуличної гірлянди.

Гарні фото отримаються і на вулиці Олени Кульчицької. Як тільки з’являються на небі перші зірки, вхід однієї з будівель підсвічується гірляндами. А враховуючи, що вона намотана поверх ялинкових гілочок, то виходить цілком атмосферно і новорічно.

А ось на вулиці Гетьмана Сагайдачного цьогоріч встановили одразу чотири новорічні ялинки. Дерева прикрашені звичайними гірляндами і ніяких іграшок. Вони не зрубані, а просто в горщиках. 

Також кілька закладів прикрасили вхідні двері різдвяними вінками з різноманітними іграшками або ж просто ялинковими гілочками з гірляндами. Деякі навіть встановили біля вхідних дверей казоквих пінгвінів. 

Деякі підприємці не полінувалися і зробили справжню гірлянду з ялинкових гілочок. А поверх неї накидали жовтеньких вогників. Виглядає, як в американських фільмах. Але ні, це наш рідний Тернопіль.

Навіть стовпчики деяких ліхтариків поблизу Кафедрального собору прикрашені ілюмінаціями і нагадують про прийдешні свята.

Вулиця Валова, де постійно миготіли ілюмінації цього року в повній темряві. Жодної ялинки, гірлянди чи іграшок ми не побачили.

Щодо Театрального майдану, то там працює Резиденція Святого Миколая, а також встановили Різдвяну шопку. Діти разом із батьками приходять до Резиденції, аби познайомитися зі Святим Миколаєм, а також загадати бажання.

Різдвяна шопка також прикрашена ілюмінаціями, тож навіть ввечері можна розгледіти кожного героя та справжніх маленьких баранчиків.

У центрі міста можна побачити надувну ялинку, висотою приблизно три метри. Як ми з'ясували, її встановив місцевий підприємець та ресторатор Тарас Ковальчук біля кафе.

– Це та ж надувна ялинка, яку ми встановлювали і минулих років на місці фонтану кульбабки. Вона автономна, має підсвітку. Також ми встановили поруч надувного Санта-Клауса та сніговика. Всі вони придбані минулих років, тож гроші на них ми не витрачали. Щоб подарувати свято дітям, ми вирішили встановити цю інсталяцію. Тернополяни фотографуються біля ялинки, дітям вона подобається, — каже він.

На майдані Волі біля пам'ятника Данилові Галицькому прикрасили живу ялинку кульками, а на верхівку встановили зірку.

Як готуються до свят інші міста України?

Попри воєнний стан та постійні ракетні атаки деякі міста України все ж вирішили встановлювати головну новорічну красуню. Вони виглядають по-різному, деякі навіть дуже незвично.

Так, у Києві встановили «Ялинку незламності». Як повідомив міський голова Віталій Кличко, ялинка штучна, заввишки 12 метрів. Її прикрасили енергоощадними гірляндами та іграшками минулих років — блакитно-жовтими кулями та білими голубами. На верхівці ялинки тризуб, а світитиметься вона у певні години.

Ніяких фудкордів та атракціонів на Софіївській площі, але встановлять намет, де можна буде підзарядити гаджети.

Новорічну красуню вже встановили і в місті Буча, що пережила російську окупацію. Замість різдвяних атракціонів поряд працюють пункти незламності.

А ось у місті Харков, що з перших днів повномасштабного вторгнення знаходиться під обстрілами вирішили встановити новорічну красуню прямо в метро, а саме на станції «Університет».

У місті Миколаїв справжня фронтова ялинка, адже зроблена вона з мішків з піском та маскувальної сітки. Основою для ялинки став пам'ятник покровителю міста, Святому Миколаю, який ще у жовтні закрили від обстрілів мішками з піском.

У Хмельницькому ялинка також нагадує про воєнний час та події, що ми зараз переживаємо. Новорічне дерево встановили на уламку ракети С-300, що привезли з Харківської області.

Ялинку прикрасили блакитно-жовтими прапорцями. Новорічне дерево виглядає так, ніби його пронизує ракета: це символізує жорстоку війну, яку почала країна-агресор в Україні.

Читайте також:

У Тернополі встановили різдвяну шопку та прикрасили живу ялинку (ФОТО ДНЯ)

Скільки коштують «живі» ялинки у Тернополі та чи всі вони легально зрубані? Ми перевірили!

Ялинки по 179, а гірлянди по 40: скільки коштують новорічні прикраси і де вигідніше купити

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Val Val

    20МІНУТ лиш би побухати. Живуть в своїй реальності досі.

    Polina Daineha reply Val Val

    чомусь я не бачу вашої активності під матеріалами, коли просимо зібрати кошти на лікування дітей чи на буржуйки військовим. То може питання не в нас?

keyboard_arrow_up