Співачка, якій аплодував світ. Тернополяни вшанували пам'ять Соломії Крушельницької (ФОТО ДНЯ)

Співачка, якій аплодував світ. Тернополяни вшанували пам'ять Соломії Крушельницької (ФОТО ДНЯ)

23 вересня виповнюється 150 років з дня народження видатної оперної співачки Соломії Крушельницької. Вона народилася у Білявинцях, що на Тернопільщині, та завдяки неперевершеному вокалу прославилася на весь світ. Жителі Парижа, Кракова, Варшави, Одеси та навіть Нью-Йорка аплодували їй стоячи.

Тернополяни знають та шанують пам’ять талановитої землячки, тож сьогодні її монумент уквітчали гарними українськими букетами. Ромашки, лілії, соняшники та навіть гроно калини принесли місцеві жителі до монумента, що встановлений у сквері Тараса Шевченка. До того ж, це перший монумент, що встановили у Тернополі на честь жінки.

Відео дня

Викликає зацікавленість пані Соломія і в молоді. Вони не лише фотографуються біля пам’ятного монумента, а й шукають в інтернеті про неї цікаві факти.

Співати Соломія почала з юних років. Навчалася у Тернопільській школі товариства «Приятелі музики», а основи музичної підготовки отримала в Тернопільській класичній гімназії, в якій складала іспити екстерном. Тут зблизилася з музичним гуртком гімназистів. Перший прилюдний виступ пані Соломії відбувся на Шевченківському концерті в Тернополі.

Соломія Крушельницька і досі вважається неперевершеною оперною дівою. Їй вдавалося перетворювати виставу на неповторне мистецьке явище. А ось родзинкою кожного концерту було його завершення українськими народними піснями.

Читайте також:

У Тернополі створили артбук до 150-ї річниці від дня народження Соломії Крушельницької

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Samsung A11

    Гроши відправляти.. на якій рахунок?

    Polina Daineha reply Samsung A11

    доброго вечора. За які гроші ви говорите?

keyboard_arrow_up