У Тернополі створили артбук до 150-ї річниці від дня народження Соломії Крушельницької

У Тернополі створили артбук до 150-ї річниці від дня народження Соломії Крушельницької

23 вересня минає 150-та річниця від Дня народження української оперної співачки Соломії Крушельницької. Ще за життя вона була визнана найвидатнішою тогочасною співачкою світу.

Для вшанування видатної для Тернополя особистості, працівники центральної міської бібліотеки створили мистецький артбук, присвяченій Соломії Крушельницькій.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Сторінки артбуку в хронологічному порядку розповідають про життєвий та творчий шлях великої українки. До кожного періоду життя зібрано фото, документи з архіву Крушельницьких, цитати зі спогадів родини, а також самої співачки.

Відео дня

Як розповідають автори ідеї, артбук містить сім сторінок – як і нот на музичному стані й ховаються вони під кришкою стилізованого рояля. А на титульній сторінці зображена Соломія Крушельницька на фоні оперної сцени.

Нагадаємо, раніше ми писали, що бібліотекарі створили оригінальні, зроблені власноруч «Кобзарі» — артбуки з нагоди святкування 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка.

Довідка

Соломія Крушельницька народилася 23 вересня 1872 року в с. Білявинці, нині Бучацька ОТГ, Чортківський район. Померла 16 листопада 1952 у віці 80 років у Львові.

Все про видатну українську оперну мега-зірку Соломію Крушельницьку можна прочитати на одному ресурсі https://krushelnytska.mkip.gov.ua/. Окрім історій про життя і творчість співачки тут можна знайти унікальні світлини, познайомитись з її оперним репертуаром, дізнатись подробиці її концертної діяльності, прочитати рецензії на творчість оперної діви, а також знайти інформацію про міста та театри, в яких вона виступала.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up