41% жителів Західної України хочуть виїхати за кордон назавжди

41% жителів Західної України хочуть виїхати за кордон назавжди
  • Після запровадження безвізу України в країни ЄС, тернополяни почали активніше виготовляти закордонні паспорти, кажуть в міграційній службі області.
  • Фахівці соціологічної групи "Рейтинг" з’ясували скільки наших громадян хочуть виїхати за кордон назавжди.
  •  "20 хвилин" візуалізувала міграційні настрої наших співвітчизників.

За 11 місяців 2017 року у нашій області оформили близько 104 тис закордонних паспортів, а за аналогічний період минулого року - 76 тис паспортів, розповідає головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю управління державної міграційної служби України в Тернопільській області Ірина Бойко. 

- Різниця становить 28 тис паспортів. Найбільший ажіотаж припав на липень-серпень, тобто на час після підписання угоди про безвіз, - зауважує Ірина Бойко.

В свою чергу 35% громадян нашої країни хотіли б виїхати за кордон назавжди. Відповідно до даних соціологічної групи "Рейтинг", це на 5% більше, ніж минулого року. Такими є результати дослідження, які провели нещодавно фахівці зазначеної організації. Найбільше жителів країни, які б хотіли мешкати за кордоном є у Західній Україні - 41%. В інших регіонах України охочих емігрувати приблизно однакова кількість - від 32 до 34%, заявляють в Соціологічній групі "Рейтинг". Найбільше хочуть поїхати за межі країни  молодь віком від 18 до 35 років. Їх частка склала 53%. Водночас найменше покинути країну хочуть люди літнього віку - лише 19%. Фахівці також дослідили, що емігрувати більше хочуть люди з вищою освітою та добре забезпечені.

Відео дня
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (59)
  • 777

    Дурна стаття як і люди. Достойної роботи - як риби в воді, тільки от достойних людей маловато. А про кращу освіту - взагалі угар, як хочеш - в теперішій час є можливість, можна сидячи на дивані вивчати майже все.

    Вгадали точно з майбутнім, з такими дегенератами точно нічого не збудуєш
  • Yura Yura

    То точно лишуться одні бариги і депутати....а х....ложив тут за ті копійки працювати....

    777 reply Yura Yura

    раб
  • Петро Білецький

    Ви суки не звездіть ..!!  Ніхто не хоче звідси віїжджати. Хай зроблять робочі місця і дадуть хай буде в три рази меншу зарплату ніж люди отримують там і ніхто не захоче виїжджати.

    Герасимчук Ростислав reply Петро Білецький

    Чувак, та Ти ваще ні в зуб ногою.

    Петро Білецький reply Герасимчук Ростислав

    Ти просто не шариш
  • ксюха

    Людина куди б не поїхала буде бачити те, що вона створює сама, від себе не втечеш, від своїх генів , етнічної приналежності тим більше. Тому легше втекти і забути все як страшний сон, а от міняти щось на своєму місці самому і вчити цьому дітей складніше. Не крадіть, самі не давайте хабарів, бачите не справедливість- щось робіть , не мовчіть, можливо не все зміниться одразу, але ви якісь зусилля та прикладете...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up