Аналітики допускають ріст курсу долара до 28 гривень через відставку глави НБУ. Реакція уже є

Аналітики допускають ріст курсу долара до 28 гривень через відставку глави НБУ. Реакція уже є

Курс долара може повернутися на рівень березня, який спостерігався в розпал коронакризи.

Рішення глави Національного банку України (НБУ) Якова Смолія подати у відставку тиснутиме на курс гривні до долара. Якщо сумніви у незалежності НБУ виправдаються, курс може зрости до 28 гривень.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.

Як зазначив Іосуб, на курс буде впливати навіть не саме це рішення, а проблеми з незалежністю НБУ, які стали надбанням громадськості.

Відео дня

"У гіршому випадку це може призвести до згортання співпраці з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями, зростання прибутковості облігацій в національній та іноземній валюті, негативних рейтингових дій з боку міжнародних рейтингових агентств", - зазначив він.

За його словами, якщо незалежність НБУ у проведенні монетарної політики дійсно буде поставлена під сумнів, найближчою метою для курсу долара стануть рівні кінця березня, вище 28 грн.

Коментуючи дії НБУ на міжбанківському валютному ринку, Іосуб зазначив, що вже в середу, 1 липня, склалася серйозна диспропорція між попитом на валюту та її пропозицією на користь попиту, а 2 липня ця тенденція продовжилася.

"НБУ, згідно з його поточній політиці, не бореться з трендом, але намагається згладжувати сильні коливання. Тому, напевно, був присутній на ринку і в середу, і в четвер. Але його завданням було не запобігти зростанню курсу, а трохи збити його амплітуду. Обсяг своїх операцій регулятор розкриє на наступному тижні", - додав він.

Уже сьогодні, 2 липня, Курс долара відреагував на заяву Смолія про відставку бурхливим зростанням. Долар подорожчав на 40 копійок, євро - на 50 копійок, повідомляє РБК-Україна.

В обмінних пунктах України сьогодні, 2 липня 2020 року, в 12:00 курс долара на продажу в порівнянні з попереднім робочим днем зріс на 43 копійки до 27,22 гривень за долар. Курс євро виріс на 52 копійки до 30,55 гривень за євро. Про це свідчать дані моніторингу РБК-Україна.

Як повідомляло сьогодні РБК-Україна, Рада може відправити Смолія у відставку у п'ятницю. Сьогодні відповідну постанову про відставку розглядатимуть комітети Ради.

Вчора РБК-Україна повідомило, що увечері 1 липня глава НБУ Яків Смолій заявив, що подав у відставку через систематичний політичний тиск.

Стежите за курсом валют? Для вас важливо, скільки завтра дадуть за долар? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Маховик правди

    На днях я вже писав ,що відбуваються таємні ігри уряда Шмигаля і президента які ймовірніше за все включили верстат і друкують гроші . Щоб приховати інфляцію вони  ніби підняли мінімалку для населення .Я говорив ,що такі ігри їм вилізуть боком ось це і сталося . Зеленський вже фактично політичний труп з понад 50% недовірою населення . Своїми безвідповідальними діями він заганяє країну в рейтинг неблагонадійної і жоден інвестор сюда не прийде ,а міжнародний фонд просто від нас відвернеться . Все іде по сценарію кремля ,щоб відновити радянський союз . Щось дуже дивно ,що президент так швидко і тихенько задовільнив заяву без розслідувань ,без НАБУ, ДБР, прокуратури , а "слуги народу" з монобільшості на комітеті підтримали цю постанову . Ось до чого призводять дії людей ,які взагалі не петрають в економіці . Вся ця ситуація з Смолієм коштуватиме нам дуже дорого . Тільки сьогодні долар стрибнув на 40 копійок і це не межа .

    Ростислав Гарасимчук reply Маховик правди

    Анонім,ти з якого часу став "Маховиком правди",а,дятел?

    Teren Teren reply Маховик правди

    порохонедобитки вже як другий рік бачать в усьому "змову","зраду" та "план кремля" !
  • Ненза

    Ви,бєндєрлоги, Смолій- це державний злочинець, який є членом злочинного угрупування порох-гонтарєва-маркарова-смолій-рожкова

    Андрій Вонц reply Ненза

    Це і  усі  так знають,тому гнида олігархічна(порох) просрав вибори!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up