Ми дізналися, де відпочивають, скільки заробляють та на чому їздять тернопільські ректори

Ми дізналися, де відпочивають, скільки заробляють та на чому їздять тернопільські ректори
  • У когось сотні тисяч, а в когось і мільйони гривень на рахунках. Скільки заробляють, яким майном володіють та що декларують ректори університетів Тернополя — у матеріалі. 
  • А ще ми провели бліц-опитування керівників ВНЗ і дізнались, де вони відпочивали під час останньої відпустки та скільки заробляють на рік. 

У матеріалі ми аналізуємо декларації керівників тернопільських університетів за 2019-ий рік. Нові декларації вони зобов'язані подати до 30 квітня 2021 року. Ректорів ми розставили у порядку від найбіднішого до найбагатшого за розмірами їх офіційної заробітної плати на цій посаді. 

У бліц-опитуванні ми ставили ректорам такі питання: 

—  Скільки студентів у вашому університеті?
—  На якому авто ви їздите та коли востаннє користувалися громадським транспортом?
—  Скільки ви заробляєте на рік? 
—  Де відпочивали під час останньої відпустки та куди плануєте поїхати під час наступної?

Відео дня

Богдан Буяк — ректор Тернопільського Національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка

Богдан Буяк – Терен

Що відомо?

47 років. На посаді ректора з 2017-го року. Доктор філософських наук, кандидат історичних наук, професор кафедри філософії та суспільних наук, член-кореспондент НАПН України по відділенню загальної педагогіки та філософії освіти. Одружений, батько двох синів. 

Відповіді на бліц-питання: 

—  Якщо порахувати усіх здобувачів освіти, разом із заочниками і так далі, приблизно 6,5 тисяч студентів.

— Ніколи не задумувався над тим, скільки за рік заробляю. Не маю такої інформації навіть приблизно, щоб потрапити в ціль.

— Автомобіль у мене той, що вказаний в декларації. Він не змінювався з 2017-го року. Востаннє  громадським транспортом їздив минулої суботи. Це було метро у Києві. Бо автомобілем було б їхати довше, аніж автомобілем.

—  Відпочивав під час відпустки, тривалістю 10 днів, у серпні минулого року, на морі в Сонячній Затоці. Щодо планів на відпустку, то я, як ректор, маю погодити її в Міністерстві. Чесно, я навіть не знаю, що мій відділ кадрів відіслав цього разу, і коли вони мене відправили у відпустку. Робота не передбачає нормованого графіку. Я би дуже хотів відпочити чи в горах, чи на морі, але коли це станеться, не знаю. Оскільки влітку, коли нормальні люди планують відпустку, ми плануємо вступну кампанію і профорієнтацію. Тому в цей період рідко вдається відпочити.

Чим володіє?

Сам пан Буяк, судячи із декларації,  із нерухомого майна у власності має лише земельну ділянку у с.Біла, неподалік Тернополя. Його дружина Галина Буяк володіє житловим будинком та земельною ділянкою у Петрикові, а ще квартирою в Тернополі. 

На чому їздить?

Богдан Буяк власного авто в декларації не вказує, але його дружина володіє автомобілем Hyundai Santa Fe. Вартості в декларації не зазначають. Проте з сайтів продажу автомобілів відомо, що такий транспортний засіб коштує орієнтовно від 12 тисяч доларів. 

Яка офіційна зарплата?

Ректор за рік отримує понад 548 тисяч гривен. До слова. його дружина теж працює в університеті. У декларації вказана і її заробітна плата. За рік вона отримує 49 тисяч гривень. 

Скільки грошей на рахунках?

На грошових рахунках сім'я Буяків має понад 122 тисячі гривень, 4 тисячі доларів та 4 тисячі євро. І це доволі скромно, якщо порівнювати із колегами з інших університетів. Звісно, якщо ці дані є повними. 

Михайло Корда — ректор Тернопільського Національного медичного університету ім. І. Горбачевського

Результат пошуку зображень за запитом корда михайло

Що відомо?

56 років. Український вчений у галузі медичної біохімії. Доктор медичних наук, професор. Ректор Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського з 2015-го року. Заслужений діяч науки і техніки України. Одружений, має сина.

Відповіді на бліц-питання:

—  Кількість студентів коливається. На кінець грудня було 7 100. Знаю це, бо робив звіт для Міністерства і там була ця цифра.

— У мене машина Honda та Volkswagen. Останню я здав в університет та використовую як службову. Якщо для робочих питань, звичайно, є водій.

 — Моя заробітна плата складається з багатьох факторів. Зарплата ректора, це близько 10-ти тисяч гривень. Крім того, я професор кафедри, маю доплати за вчене звання, науковий ступінь, за почесне звання. Плюс в нас усіх ідуть надбавки за рейтинг, плюс, якщо я маю наукові гранти. Разом це близько півмільйона гривень на рік.

— Якщо говорити за відпочинок за кордоном, в Туреччині востаннє був в 2010 або 2011-му році. У ті ж роки у Єгипті. Після того я не пам'ятаю такої відпустки. Якщо трапляється "відпусточка", то відпочиваю в санаторії "Карпати" на Закарпатті. Коли буде наступна відпустка — залежить від багатьох факторів. 

Чим володіє? 

У декларації ректор медичного університету зазначає лише квартиру, площею 68 мв Тернополі. Ні в нього, ні в членів родини більше нерухомості немає.

На чому їздить? 

Пан Корда і його дружина мають у власності два автомобілі Honda та Volkswagen.

Яка офіційна зарплата?

За рік Михайло Корда заробляє понад півмільйона гривень за рік. Його дружина Інна Корда теж працює у медуніверситеті. І заробляє понад 300 тисяч гривень за рік.

 

Скільки грошей на рахунках? 

Якщо усі кошти на рахунках сумувати, то ректор та члени його сім'ї володіють досить чималими статками. Мільйонери, одним словом. 

Петро Ясній — ректор Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя

Результат пошуку зображень за запитом петро ясній

Що відомо?

68. років. Вчений в галузі механіки деформівного твердого тіла, механіки руйнування, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з 2007 року.

 

Відповіді на бліц-питання: 

— У нашому університеті навчається понад 7,5 тисяч студентів, разом з структурними підрозділами.

— Авто не маю. На роботу ходжу пішки, їжджу службовою машиною. Авто воджу сам. Громадським транспортом востаннє їздив перед пандемією.

— Відпочивав минулого року на Закарпатті, тиждень. Де в цьому році планую? Ще не знаю. Пандемія. Не знаю куди можна їхати. 

— Скільки за рік заробляю точно сказати не можу. Інформація є у декларації.

Чим володіє? 

За інформацією з декларації, ректор володіє частками двох квартир в Тернополі та гаражем, його дружина - квартирою у Тернополі та земельною ділянкою в Івачеві. 

На чому їздить? 

Цікаво, що у декларації ректор, окрім причепа, транспортних засобів не вказує. А чим він їздить на роботу, спробуємо з'ясувати у нього. 

Яка офіційна зарплата? 

За рік ректор технічного заробляє 760,5 тис. гривень. Його дружина працює в університеті. За рік офіційно отримує 228 тис. грн.

Скільки грошей на рахунках?

Якщо усі грошові активи, які має Петро Ясній та члени його сім'ї сумувати, то ми нарахували 200 тисяч гривень, 18 тисяч доларів, 13,5 тисяч євро і 16 злопих, які були на час декларування на рахунку одного із банків.

Андрій Крисоватий — ректор Західноукраїнського національного університету 

Результат пошуку зображень за запитом крисоватий 20 хвилин

Що відомо?

65 років, український вчений у галузі економіки. Доктор економічних наук (2006), професор, ректор Тернопільського національного економічного університету з 2013-го року.

Андрій Крисоватий володіє мільйонними активами: експерти оцінюють його нерухомість у 2 млн доларів, передає Уніан з посиланням на програму "Гроші" та називають одним з найбагатших керівників ВНЗ України.

Читайте також: Чому могли підірвати ректора ТНЕУ: що відомого про одного з найбагатших керівників України

Одразу, коли відкриваєш декларацію професора із червоним знаком оклику, цікаве повідомлення: "Є "люксові" авто" та "Має нерухомість площею більше 300 м2". 

Відповіді на бліц-питання:

Наша журналістка запропонувала пройти бліц-опитування Андрію Крисоватому. Проте під час телефонної розмови ректор повідомив, що зараз у Києві, розмовляти не може та попросив перенести розмову. Тож ми поспілкуємось з ним згодом. 

Чим володіє? 

Андрій Крисоватий - власник неабиякої нерухомості. Як у Тернополі, так і у с. Яблуниця, неподалік Буковелю. У його дружини Оксани Крисоватої - квартира в Києві. 

На чому їздить? 

Їздить Андрій Крисоватий на автомобілі Range Rover, вартістю 610 тисяч гривень. У дружини  Toyota за 280 тисяч. 

Цікаво, що саме цей автомобіль опинився в центрі скандалу. Деталі про це, а також про мільйонні статки сина ректора, а віднедавна, заступника Тернопільського міського голови Ігоря Крисоватого, читайте у матеріалі Про маєтки в Карпатах і скандальну ДТП: як мільйонер, син ректора Крисоватого став заступником мера

Яка зарплата? 

За роботу Андрій Крисоватий отримує найбільше серед своїх колег 846, 6 тис.  

Скільки грошей на рахунках? 

А от за активами Андрій Крисоватий не найбагатший серед ректорів. На його рахунках 500 тисяч гривень та 20 тисяч доларів. У дружини активів немає. А от у сина їх набагато більше. Аде зауважимо, що це лише декларація! 

 

Читайте також: 

Lexus, AUDI, Mercedes: на яких авто їздять і скільки заробляють нардепи з Тернопільщини. Ми у них запитали

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Любов Колесник

    А чого Ви хочете Ви самі спонсіруєти їх , Дитина поступає треба дати ректору щоб не провалили Вони себе чуствують панами , а Ми так холуі 😏😏😢😢😢
  • Читач22

    НЕ ЗРОЗУМІВ, СКІЛЬКИ РОКІВ КРИСОВАТОМУ, ЯКЩО ВІН  З 1965 РОКУ. ЯК ПИШЕТИ ТО ПИШІТЬ ПРАВДУ, А НЕ ПИСАНИНУ.
  • Герман Губайдуллін

    Загляньте до кооперативного.90% навчального закладу в оренді магазинами і іншим шерпотрепом
  • Саша Шашкун

    Свиням. Завжди. Мало

keyboard_arrow_up