Про маєтки в Карпатах і скандальну ДТП: як мільйонер, син ректора Крисоватого став заступником мера

Про маєтки в Карпатах і скандальну ДТП: як мільйонер, син ректора Крисоватого став заступником мера
  • Нового заступника міський голова представив на засіданні сесії 18 листопада. Ним став 31-річний Ігор Крисоватий - син ректора ТНЕУ (тепер ЗНУ) Андрія Крисоватого.
  • На засіданні сесії він не був. Наші журналісти вже  поспілкувались з ним і знайшли чимало цікавої інформації про нового і, до слова, наймолодшого заступника. 

Спочатку розповімо про те, де ж до цієї посади працював Ігор Крисоватий. А місць роботи у нього, як на досить молодий вік, уже чимало. 

Інформацію знаходимо на порталі YouControl . Остання посада - заступник начальника відділу Державної митної служби України. До того ж, за сумісництвом, пан Ігор - доцент, кандидат економічних наук та працює старшим викладачем Тернопільського національного економічного університету (тепер ЗНУ), де ректор -  його батько Андрій Крисоватий. 

Відео дня

Крім того, Ігор Крисоватий був керівником кількох компаній, але про це - пізніше.

Цікаво й те, що за результатами виборів 25 жовтня, він став депутатом Тернопільської районної ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиними виборчими списками місцевих організацій політичних партій і балотувався від "Слуги Народу". 

Інформація із протоколів виборів

А ще він - помічник нардепа від "Слуги Народу" Людмили Марченко, яка представляє Тернопіль у Верховній Раді. Працює на громадський засадах, як свідчить офіційний портал Верховної Ради.

Чому Сергій Надал, який підтримує ВО "Свобода", обрав собі в заступники людину, яка представляє  "Слугу Народу",  - невідомо. 

Будинок в Карпатах і кілька земельних ділянок

Новий заступник Сергія Надала - людина далеко не бідна. Усе про маєтки Ігоря Крисоватого дізнаємось із декларації за 2019-ий рік. 

Тож заступник має два житлових будинки в Поляниці, що недалеко від Буковелю та в Тернополі. Володіє він і шістьма земельними ділянками, які знаходяться в тій же Поляниці, в с. Керецьки Свалявського району Закарпатської області, в с.Великі Гаї, неподалік Тернополя і в самому Тернополі. Має і приміщення у Файному. 

Разом із дружиною Катериною Крисоватою, яка, до слова теж викладає в ЗНУ, чоловік володіє трьома автомобілями. 

"Активи в 10 разів перевищують доходи" 

У декларації Андрія Крисоватого за 2018-ий рік знаходимо інформацію про усі активи особи. При тому є і позначка "Цікаво", а поряд інформація про те, що активи в 10+ разів перевищують доходи. 

У 2018-му році чоловік задекларував свої доходи, у тому числі і подарунки. 

Тут же інформація про грошові активи в сумі 146 тисяч доларів. 

У декларації  за 2019-ий рік позначки про те, що активи перевищують доходи, уже немає. Але побільшало інформації про доходи, в тому числі і подарунки. 

Порівняно з попереднім роком, у  2019-му зросли  і грошові активи. Ігор Крисоватий задекларував 155 тисяч доларів готівки та ще 195 тисяч гривень.

До речі, про подарунки. Батько Ігоря Крисоватого -  Андрій Крисоватий у 2017-му році в інтерв'ю для спецпроєкту "Гроші" хвалився тим, що його вже на першому курсі їздив на автомобілі Mercedes. Ректор зізнається, що подарував своєму сину цей автомобіль на 18-річчя. А вже у 19 років його син володів бізнесом, зі стартовим капіталом для якого також допоміг батько. Детальніше читайте на УНІАН

Коли потрясуть найбагатшого ректора Крисоватого?

"Податковий борг в колишнього податківця"

Журналісти "20 хвилин" знайшли і інформацію і про податковий борг в сумі 115 грн, який Ігор Крисоватий не сплатив Державній податковій службі. 

Також Ігор Крисоватий був власником чотирьох компаній. Усі вони в декларації позначені поміткою "Припинено".

Скандальна ДТП на батьковому авто

У розділі "Судові справи" декларації знаходимо інформацію про адміністративне правопорушення правил дорожнього руху. І покарання - це штраф, який мав неабиякий резонанс у 2017-му році. 

Тоді журналісти "20 хвилин" розповідали про цю аварію у матеріалах. 

Йдеться про ДТП, яке трапилось у Березовиці 3 травня 2017 року за участі авто ректора ТНЕУ Андрія Ігоровича Крисоватого Range Rover Sport . Водій автомобіля вдарив Opel Insignia в районі Кемпінгу. На час приїзду правоохоронців обидвох водіїв уже не було на місці аварії. 

У Березовиці трапилась ДТП за участі авто ректора ТНЕУ (ОНОВЛЕНО)

За це правопорушення покарали саме  Ігоря Крисоватого, адже згодом він сам з'явився в поліцію та зізнався, що вчинив ДТП. Хоча, припускають що за кермом міг бути не він, а батько - Андрій Крисоватий. 

Деталі у матеріалі тут.

За ДТП Ігор Крисоватий заплатив 340 гривень штрафу. Про це ми дізнались із постанови Тернопільського міськрайонного суду. 

За словами міського голови Сергія Надала, на першу сесію його новий заступник не прийшов, бо захворів. Ми зателефонували Ігорю Крисоватому.

Він сказав, що почувається добре. На питання журналістки погодився відповісти, але після лікарняного. Тож про плани нового заступника міського голови ми розповімо згодом у інтерв'ю. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Людмила Флиста

    А що скаже В О " Свобода"?
  • luda Dmytryshyn

    Цей піде рас з партії Зеленського, невже Надал маму  рідну готовий продати за бабки?! Тягнибок, СВОБОДА, чому ви не виживете цього холуя?
  • Алла Ляпандра

    Перш, ніж висловлювати своє невдоволення, нехай кожен спитає себе за кого проголосував на мерських виборах
  • Наталія Сташевська

    Головне, щоб працювали органи, які контролюють цей дерибан, а вони ніби зникли в нашому місті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up