Через підвищення мінімальної зарплати подорожчають послуги ЖЕКів

Через підвищення мінімальної зарплати подорожчають послуги ЖЕКів

З 1 січня 2017 року кожен працівник повинен отримувати заробітну плату не менше 3200 гривень на місяць. Отже керівники обслуговуючих підприємств нові зарплати закладатимуть у тарифи - вони вже вимагають негайно здійснити коригування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

 

Підвищення заробітної плати стосується і кваліфікованих працівників, і некваліфікованих, зокрема – двірників, які складають значний відсоток працівників обслуговуючих підприємств. Двірникам вже в січні мають підвищити заробітну плату майже вдвічі, зрівнявши її із заробітною платою адмінперсоналу кожного з підприємств. І тепер прибиральники територій та висококваліфіковані працівники можуть отримувати однакову заробітну плату.

Також ціни на послуги ЖЕКів зростуть через подорожчання електроенергії. Це освітлення сходових кліток, підвалів та електропостачання ліфтів.  Зараз у тарифі закладена електрика по 0,63 гривні, а вже від першого січня 2017 року вона буде 1,43 гривні.

Тож коригування тарифів очікують вже найближчим часом. Зміни торкнуться й ОСББ, адже вимога щодо підвищення мінімальної заробітної плати стосується і їх. 60% населення Тернополя отримують субсидії, для них здійснять автоматичний перерахунок. Підвищення тарифу буде майже непомітним для тернополян, стверджують в управлінні ЖКГ. Розрахунок коефіцієнта зміни витрат проведений до «Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №869 від 01.06.2011 року і у разі затвердження його виконавчим комітетом становитиме 1,85, повідомляє управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Нехай спочатку виконують свою роботу вчасно і якісно , а то тарифи вони швиденько почали перераховувати ,а як щось зробити в будинку так руський місяць будуть робити . Тим дармоїдам і цього тарифу ,що зараз існує вистачає з головою .
  • Одежда для Всех

    на біса те підняття мінімалки, якщо все раптово дорожчає!
  • Володимир

    А хіба жеки надають якісь послуги? Утриманням так званих жеків повинна займатися міська рада
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільска модель, студентка ЗНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up