Партнер рубрики Гроші

Чи потрібен Тернополю верблюд (для обговорення)

Чи потрібен Тернополю верблюд (для обговорення)
Верблюд Фото farm4.static.flickr.com
Жваві дебати з приводу ініціативи Об'єднання парків придбати верблюда для зоокутка у парку “Топільче” виникли у міськраді.

Частина депутатів вимагає надати додаткову інформацію, вивчити питання, чи належними будуть умови утримання тварини і доцільність придбання саме “корабля пустелі”. Наразі начальник управління культури Олександр Смик ініціював призупинення купівлі верблюда, бо його підняли без погодження з управлінням. Керівник об'єднання парків Олег Протасевич пропонує тернополянам самим висловити свої думки з приводу того, яким вони хочуть бачити майбутнє зоокутка.

Почалося все із засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, де розглядали лист-звернення Об'єднання парків.

“Запитання: Чого нам в Тернополі не вистачає до повного щастя? Відповідь: ВЕРБЛЮДА!!! Так, так, вам не почулося до повного щастя нам в Тернополі не вистачає лише верблюда. Сьогодні відбулося чергове засідання нашої Постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту. Такі серйозні питання розглядали, а тут нам дають прочитати лист звернення управління парків про те, що зоокутку, що в гідопарку "Топільче", конче треба придбати нікого іншого, як верблюда. Причому потратити на корабля пустелі вирішено 110000 грн. бюджетних коштів. З чого складена ціна і чого саме така сума не ясно... та й ніхто не прийшов щоб пояснити... просто лист, – написав 23 лютого у Facebook депутат міськради Олег Нитка. – Дайте нам 110000 грн. а ми купимо верблюда. От так просто. Так як дочка лишила би мені записку: тату дай 10 грн куплю морозива. А що? Лише 110000 грн... може на розпродажі знайшли... подешевіли напевно нині верблюди - бо не сезон... А найголовніше, що нам в Тернополі в парку зараз вони конче необхідні. У нас вже все є..., а от верблюда нема... непорядок”.

Відео дня

У коментарях йому опонує депутат міськради Володимир Місько.

“Напевно, у Вас щось особисте щодо нещасних двогорбих, якась неприязнь чи нетерпимість. А може, у дитинстві дражнили... Хтозна. Прошу пояснити виборцям Вашу позицію. Бо дехто водить діток до парків, щоб на машинках покатати, хтось, щоб морозивом пригостити. А деякі дітки поспішають до парків, щоб поспілкуватися зі своїми чотирилапими ДРУЗЯМИ. Це називається різнобічний розвиток людини, осмислення себе у довкіллі, формування шанобливого ставлення до природи тощо, – пише пан Місько. – Вчили про таке у школі? Чи ми всі разом уважатимемо розвагою для молоді лише взяти по пляшці пива, пачку чіпсів і піти "поржати" з КВНу? Певно, краще, нехай наші діти очищують і збагачують свої душі спілкуванням із природою, її пізнанням змалечку. Так, це і є наші пріоритети, і не лише на місцевому, але й державному рівні”.

Олег Нитка говорить, що йдеться про конкретну інформацію, яку прагнуть отримати депутати, але якої їм поки не надали.

– Нам не було надано інформацію, де хочуть взяти цю тварину, яка зараз ситуація на ринку, на основі чого сформували ціну – 110000 грн? – каже депутат. – Для верблюда потрібні умови. Нам мають пояснити всі ці моменти. Я пам'ятаю долю попереднього верблюда, який був у зоокутку – він просто здох. Пам'ятаю і долю пелікана (його травмували і він загинув – ред.). Зрештою, можливо краще купити інші види тварин – ліпше пристосовані до наших умов.

Начальник міського управління культури Олександр Смик, за його словами, спрямував лист секретарю міськради Віктору Шумаді й ініціював призупинення закупівлі верблюда.

– Це питання не погодили з управлінням культури. Вважаю, що потрібно задати алгоритм дій – спершу вивчити, чи є умови і місце для утримання верблюда, – каже пан Смик. – Адже тварини – це живі істоти, які потребують належного ставлення.

Як вважає пан Смик, необхідно ставити питання ширше – яким повинен бути тернопільський зоокуток?

– Стоїть питання і про те, щоб відвідувачі, які хочуть погодувати тварин, могли купити дійсно хороші харчі у зоокутку і не давати їм щось шкідливе, – продовжує начальник.

Керівник Об'єднання парків Олег Протасевич каже, що у Тернопільському зоокутку можуть забезпечити потрібні умови для утримання верблюда, і один колись уже жив там – помер від старості.

– Нам виділили гроші на Програму підтримки парків. Хочемо оновити й зоокуток – щоб було більше видів тварин, щоб тернополяни бачили результат з вкладених грошей, – говорить він. – Щодо верблюда, то йдеться про народжену в Україні тварину. Я закликаю тернополян до обговорення теми зоокутка. Яким ви хочете бачити його? Які тварини в ньому мають жити? Обговоріть це на сайті "20 хвилин".

Результати обговорення ми передамо в Об'єднання парків. Олег Протасевич запевняє, що пропозиції тернополян врахують.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    нащо нам верблюд,в нас вже один є,сидить в мерському кріслі
  • Людмила Лукіян

    можна було за ті гроші врятівати багатьох тварин

    http://te.20minut.ua/Podii/zoopark-yakiy-mig-stati-ternopilskim-vlasnik-pokinuv-naprizvolyasche-10484077.html

    Євгенія Цебрій reply Людмила Лукіян

    і я так кажу....
  • Людмила Лукіян

    якщо витрачати гроші на парки, то краще зробити туалети та облаштувати якісь цікаві куточки в парках, де можна було би сісти і відпочити з сім"єю чи компанією.

    а верблюд - з його купівлею зростуть постійні витрати на утримання. в нас не такі зараз часи, щоб верблюдів купувати за такі гроші.
  • Анонім

    Мiй вуйко побить в парнiках в Португалiï-взагалi воду не п'е.Нiц:каже газде не подобается-воз'мить його верблюдом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up