“Чого я маю платити більше, а хтось менше”: за обслуговування лічильників у Тернополі беруть гроші

“Чого я маю платити більше, а хтось менше”: за обслуговування лічильників у Тернополі беруть гроші
  • Тернополяни із початку квітня платять за обслуговування загальнобудинкових лічильників.

  • Як розраховується вартість плати та чому в кожному будинку вона відрізняється, дізнавалася журналістка “20 хвилин”.

 

Тернополянка Галина Бойківська, що проживає на вулиці Текстильній 16а, звернулась у редакцію зі скаргою на високу плату за обслуговування лічильників.

Зазначимо, що відповідно до рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради, затверджено розмір внесків для комунального підприємства «Тернопільводоканал» за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку централізованого водопостачання та водовідведення окремо по кожному будинку.

Нарахування за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку здійснюється щоквартально.

Відео дня

І починаючи з 2-ого кварталу 2019 року, у рахунках споживачів за квітень вже з'явилася вартість обслуговування.  Далі такі нарахування проводитимуться в першому місяці кожного календарного кварталу.

- Виходить так, що в деяких будинках люди платять по три гривні, а в нашому будинку проживає вісім чоловік, і ми змушені платити майже 45 гривень, - каже тернополянка Галина. - Це ж, якщо порахувати, то із восьми квартир у рік виходить 1300 гривень. А за такі гроші можна купити чотири нових лічильника. Чого я маю платити більше, а хтось - менше.

Тернополянка зверталась у технічній відділ КП “Тернопільводоканалу”, але їй там не змогли пояснити, як нараховується плата.

Плата здійснюється щокварталу і залежить кількості абонентів у будинку, зазначили працівники підприємства.

   - Розрахунок витрат на обслуговування і заміну проводять для кожного будинку індивідуально, - коментує начальник відділу розрахунків населення КП “Тернопільводоканал” Руслан Бурмас. - Через це розмір плати відрізняється, є чітка формула для кожного будинку. У будинках, де більша кількість помешкань, ціна менша, ніж у тих будинках, де їх менше. 

У послуги, які надає “Тернопільводоканал” входить: перевірка лічильника, яку проводять один раз на чотири роки. 

Мешканці можуть направити звернення на ім’я директора КП “Тернопільводоканал”, і їм нададуть інформацію по кожній статті витрат, а також конкретно по їхньому будинку, - кажуть на підприємстві.

Довідка:

Адреса КП “Тернопільводоканал”: вул. Танцорова, 7; телефон: (0352) 52 52 20.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Іван Поліщук

    В вартість води входила повірка лічильників. Чи може я помиляюсь?

    Андрій Дмитрук reply Іван Поліщук

    Іван Поліщук Водоканалу завжди мало, щеб якість води відповідала ціні
  • Пустило

    Ну і не курвамать.Га?
  • Коля Власов

    Ті люди поки не підуть з палками на ту владу то буде надалі такий бардак!
  • Лариса Дутка

    За  такі  кошти  можна  озолотити   ці  лічильники !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up