Чому після найменшого дощу затоплює Тернопіль

Чому після найменшого дощу затоплює Тернопіль
  • З кожним дощем та новобудовою Тернопіль все більш затоплює.
  • В управлінні ЖКГ кажуть, що затоплення - проблема кожного міста. Виною у всьому дренажна система, яка не витримує навантаження.
  • Проблему вирішують, ремонтуючи дороги і міняючи водовідвідні мережі

Після кожного найменшого дощу Тернопіль стикається із проблемою стічних вод. Дощівка рікою пливе по дорозі та тротуарах, містяни не можуть перейти дорогу. Роками десятки, а то і сотні кубометрів води збираються на проблемних вулицях, підтоплюючи їх.

  • Єдине, що відрізняє Тернопіль після дощу від Венеції — відсутність гондольєрів у нашому місті. Хоча замість них можуть підійти і місцеві таксисти, які, наче венеціанські гондольєри розсікають своїми авто затоплені вулиці міста, — жартома каже тернополянин Володимир Іванюх.

Тернополянин має рацію, адже сьогодні в нашому місті таких вулиць, де після кожного дощу збираються озера води стає все більше. Причин того багато. Зокрема, непродумане ущільнене будівництво міста, засмічені колектори, у які весь час врізають каналізацію новобудов і т.д. 

Проблему загострює й перспектива будівництва VI та XIII житлових мікрорайонів, каже заступник начальника управління ЖКГ міськради — начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури Андрій Дроздовський. До слова, ці мікрорайони займуть досить велику площу. Відповідно до містобудівної документації мікрорайон “Північний” займе близько 70 га, а 6-й мікрорайон - 15 га. За задумом проектантів усі стоки спрямують у вже існуючу мережу, продовжує він. Зокрема, стоки 6-го мікрорайону, проектанти планують спрямувати у колектор, що в парку “Національного відродження”. Як результат - при найменшому дощі зазначені вулиці просто буде топити. 

Відео дня

У Тернополі традиційно затоплює просп. Злуки біля "Універсаму", вул. Слівенську, на перехресті Коновальця - Рєпіна, бульвар Данила Галицького, вулиці Миру, Січових Стрільців, Бродівську, Оболоня, Липову, Білогірську, що біля автостанції-2, Крушельницьку, Галицьку, Збаразьку, Стадникову, Коновальця, Живова, двори вул. Володимира Великого та Микулинецьку, що біля авторинку. 

Цей перелік можна продовжувати “дощовими ріками”, що течуть через пішохідні переходи. Зокрема, тернополяни переходять дорогу наче в “брід” на проспекті Злуки, вулицях Мазепи, Будного, Бережанській, Микулинецькій, проспекті Степана Бандери та інших.

В міськраді кажуть, що проблему намагаються вирішити.

  • Проблема перетворення доріг на річки — це є проблема кожного міста не лише Тернополя, -  наголошує начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Справа в тому, що каналізаційна система просто не справляється з навантаженням. І якщо на пішохідних переходах величезні калабані, це свідчить про те, що дорожнє полотно деформувалося. Дорога в розрізі має бути овальна наче яйце. Тобто по середині припіднята по краях, де розміщена дренажна система - занижена, для того, аби вода стікала у каналізацію. 

У нас доріг, де профіль дороги деформувався - багато, кажуть в управлінні. Посадовець каже, що управління ЖКГ займаєтсья питанням відновлення дренажної ситеми та дорожного полотна у місті. До прикладу, зараз ремонтують дорогу на просп. Злуки. 

  • Дорога була стара, і була розрахована зовсім на інше навантаження, - розповідає п. Соколовський. - Коли зняли старе дорожнє полотно на просп. Злуки, то там, де був колись грубий щебінь, був пісок. Грубий камінь, який мав би тримати дорогу, просто від навантаження розсипався на пісок. На вул. Січових Стрільців ми також відновлюємо дорогу і паралельно повністю відновлюємо водовідведення. 

В управлінні ЖКГ кажуть, що до кінця року планують замінити і почистити комунікації та покласти асфальт на просп. Злуки та С. Бандери, вулицях: 15 Квітня, Текстильній та інших. 

До слова, за прогнозами синоптиків нам слід чекати рясних злив.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Треба дощові каналізації чистити регулярно і все буде нормально ,а так там все позамулювалось роками .Все там за часів союзу було нормально розраховано і продумано . Хто не в курсах через весь парк іде труба діаметром 1 м і вона виходить аж до Універсаму
  • ігор

    Автор, відірвись від важливих справ і помилки повиправляй!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up