"Китайських немає". Скільки коштують овочі та фрукти на ринку та в супермаркеті: де вигідніше купувати

"Китайських немає". Скільки коштують овочі та фрукти на ринку та в супермаркеті: де вигідніше купувати

Вибір продуктів у Тернополі дійсно дуже різноманітний, але і ціна на них різниться. «20 хвилин» дізналися, де можна дешевше придбати овочі та фрукти.

  ̶  Я взагалі не довіряю якості фруктів та овочів, що можна знайти в магазинах Тернополя. Ніхто не дасть мені гарантії, що вони без пестицидів і хімії. Звісно, купую, коли хочеться чогось незвичного, але стараюся харчуватися продуктами, що вирощені в себе на городі, - говорить тернополянин Павло.

"20 хвилин" дізналися, скільки коштує почастувати себе популярними взимку мандаринами,  а також, яка ціна на більш звичні для нас овочі та фрукти.

Ми побували на Центральному ринку, в місцевих продуктових магазинах та в одному з супермаркетів міста. Продавці на ринку неохоче спілкувалися з журналістом «20 хвилин», але зауважили, що овочі та фрукти у них свіжі.

Відео дня

  ̶  Продукти у нас переважно з України, звісно є і такі, які в нас просто не ростуть, наприклад банани, мандарини, такі фрукти ми привозимо з Іспанії та Туреччини, - розповідає продавчиня Ганна.

І посміхаючись додає, що з Китаю в них продуктів точно немає.

Продавці на ринку також розповіли, що не варто очікувати здешевшання. Але не сказали, чи подорожчають продукти, бо все залежить від того, звідки, хто та скільки їх привозить.

Не вдалося побачити на ринку якихось екзотичних фруктів, як наприклад кокос, авокадо чи манго. Проте в супермаркеті цього вдосталь. А ціна на деяку екзотику може сягати 120 гривень за один фрукт, який важить 100-150 грамів.

Середня ціна на однакові продукти в магазинах, супермаркеті та на ринку дещо відрізняється. Варто зауважити, що ще будуть витрати на транспорт. 

Так, ціни на яблука та мандарини є практично ідентичними, усе залежить тільки від сорту, а от капусту купувати все ліпше в супермаркеті. Звісно, якщо він знаходиться поблизу вашого  дому, і ви не хочете витрачати зайві гроші на дорогу.

А де ви купуєте овочі та фрукти? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Бойчук

    апельсин,мандарин, яблуко - ціна за одну штуку, множини не існує.????
  • Діонісій

    часник, який продають в багатьох магазинах і маркетах везуть з Китаю, він в таких білих сеточках по три штучки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up