Укрпошта, Нова пошта чи Ін Тайм: де вигідно та швидко відправити посилку. Ми порівняли

Укрпошта, Нова пошта чи Ін Тайм: де вигідно та швидко відправити посилку. Ми порівняли
  • Багато тернополян купують різні речі в інтернеті, бо так значно дешевше, або асортимент більший, ніж у місцевих магазинах. 
  • Ми порівняли три популярних поштових перевізники, які надають свої послуги у Тернополі – «Укрпошта» , «Нова пошта» та «Ін Тайм».

Три перевізники, які надають послуги відправки посилок, мають схожі можливості. Можна завчасно дізнатися про вартість доставки вантажу за допомогою спеціального калькулятора на сайті відправника. Компанії надають послугу пакування, страхування вантажу, можна відстежувати відправлення онлайн, а саму посилку доставляють у короткий термін.

Щоб порівняти вартість доставки через різних перевізників, ми будемо рахувати вартість відправки посилки з Тернополя до Києва. Відправляємо коробку з габаритами 60х40х40 та вагою 5 кг. Орієнтовну вартість посилки складає 500 гривень. Вартість самої коробки та пакування на пошті ми не враховуємо. Будемо вважати, що ми маємо коробку і самі запакували посилку.

Укрпошта

Укрпошта – це найстаріше в Україні державне підприємство поштового зв'язку, яке надає різні послуги, в тому числі доставка відправлень, з 1994 року.

Відео дня

Порахувати вартість посилки на офіційному сайті нам пропонують за допомогою таблиці з тарифами. Хоча це не так зручно, як просто ввести значення в форми, але розібратися з вартістю можна без проблем. Для більш простішого розрахунку є і спеціальний калькулятор.

Ми можемо скористатися також двома способами доставки «Стандарт» та «Експрес». Стандартне відправлення буде їхати до отримувача до 6 днів. Якщо ж ми відправляємо посилку в область, потрібно чотири дні. Якщо треба доставити відправлення в межах міста, то на це піде максимум три дні.

Якщо ми не поспішаємо і хочемо заощадити, то нашу умовну посилку, вагою 5 кг, за тарифом «Стандарт» доставлять до Києва за 42 гривні.

Тариф «Експрес» дозволяє отримати посилку максимум за 3 дні. Якщо ви відправляємо посилку в обласний центр, то вона прийде за 2 дні. Однак потрібно враховувати і час відправки. Краще  оформлювати відправлення до 14:00, щоб посилку надіслали в день оформлення. Якщо прийдете пізніше – посилка чекатиме відправки до наступного дня. «Експрес» доставка нашої посилки обійдеться не надто дорожче – близько 48 гривень.

Ви можете також відслідковувати місце перебування відправлення, за допомогою номера накладної. Номер відправлення вказано в чеку, який вам видадуть на пошті. Він починається з індексу відділення. Наприклад – 46001.

«Укрпошта» також пропонує послугу доставки відправлення кур’єром та отримання післяплати, тобто ви зможете продавати речі, а отримувач зможе оплатити їх після одержання.

У Тернополі є 18 поштових відділень. Окрім сайту, є і мобільний додаток, однак він новий і поки що працює в демо-режимі.

Нова пошта

«Нова пошта» - українська компанія, заснована у 2001 році, що надає послуги експрес-доставки документів, вантажів і посилок для фізичних осіб та бізнесу.

На відміну від «Укрпошти», «Нова пошта» не має дешевшої та повільнішої доставки. Відправлення зазвичай доставляють за 2 – 3 дні. Але також варто зважати на той факт, коли саме ви принесли відправлення на пошту. Краще робити це до обіду. У суботу та неділю відправлення зазвичай не відправляють.

Деякі відділення у місті працюють щодня, а деякі – мають вихідний у неділю. Щоб дізнатися час роботи, час відправки та доставки відправлень в конкретному відділенні – можна скористатися офіційним сайтом або мобільним додатком.

Розрахувати вартість доставки можна за допомогою онлайн-калькулятора. Тут так само потрібно ввести всі параметри відправлення – габарити коробки, вага, оголошена вартість, дані про одержувача. Так ми визначили, що доставка нашої посилки через «Нову пошту» обійдеться нам у 108 гривень. Нагадаємо, ми не додаємо послугу пакування. Це лише за доставку нашого відправлення з відділення у відділення.

Ви можете обрати послугу зворотньої доставки, якщо щось продаєте, або обрати кур’єрську доставку.

Також ви можете сформувати номер накладної, та навіть сплатити вартість доставки вдома. Вам потрібно буде вказати інформацію про себе, отримувача, габарити посилки, вагу та опис товару, наприклад – товари для дому, іграшки, продукти харчування тощо. Після цього вам потрібно лише прийти у вказане відділення з посилкою і надати номер експрес-накладної. Це заощадить ваш час.

У Тернополі є 16 відділень «Нової пошти». Працює сайт компанії та повноцінний мобільний додаток, де можна стежити за відправленнями, формувати експрес-накладні, шукати найближчі відділення тощо.

Ін-Тайм

«Ін Тайм» — заснована у 2002 році логістична компанія, що надає послуги експрес-доставки відправлень по всій Україні та за її межами. Займає другу позицію серед приватних експрес-перевізників за розміром мережі, яка налічує понад 650 відділень. Представництва компанії є у кожному обласному та районному центрі України. 

Порахувати вартість доставки можна за допомогою онлайн-калькулятора. Знову вводимо інформацію про посилку. Як і в «Новій пошті» та «Укрпошті» є можливість доставки відправлення за адресою чи у відділення. Також можна і викликати кур’єра, який забере посилку у вас з дому.

Ми обираємо стандартний набір послуг без пакування з відправленням з відділення на відділення і отримуємо вартість доставки – 92 гривні.

«Ін-тайм» також пропонує послугу зворотньої доставки грошового переказу за отримане відправлення, тому можна користуватися послугами відправника для бізнесу.

Доставка займає 1 – 2 дні. До Києва відправлення прибуде всього за день, якщо відправити його у робочий день до обіду. В обласний центр чи навіть місто в області посилку доставлятимуть 2 дні. Це найшвидший спосіб доставки.

У Тернополі є всього 4 відділення «Ін-Тайм». Також працює сайт компанії та мобільний додаток.

А як ви відправляєте та отримуєте посилки? Де це робити вигідніше? Пишіть у коментарях! 

Опитування

Послугами якого перевізника користуєтесь ви?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Софія Шуль

    Щось багато у вас вийшло через НП. Хоча, може, то в мене пакунки дрібніші і разом з пакуванням ніколи більше 60 грн не платила. І доставка 1-2 дні. 3 дні хіба, коли в суботу відправляти, тоді неділю пакунок пролежить, а в понеділок буде де треба.
  • Галина Дубровина

    Нова пошта дуже дорого
  • Віталій Володимирович

    Нова пошта по надійності дає усім )
  • Марія Дацків

    Ще джастін дешевий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up