Без нервів та скандалів! Де та як можна заплатити за комуналку, щоб не стояти в черзі

Без нервів та скандалів! Де та як можна заплатити за комуналку, щоб не стояти в черзі
  • Платіть за комуналку — і не псуйте свої нерви! Існують зручні сервіси, з допомогою яких можна легко розібратися з рахунками за комуналку, не виходячи з дому. Багато людей і досі стоять у довжелезних чергах та сплачують велику комісію в банках та на пошті щомісяця.
  • Як без цього обійтися, перевіряв журналіст «20 хвилин». 

Чимало молодих людей уже забули про черги в банках, або навіть не застали їх.  Велика частина користувачів комунальних послуг сплачує все онлайн. Існує кілька ресурсів для цього. Переважно це — банківські системи. Вони надійні та зручні.

— Я ще студент і нещодавно почав орендувати квартиру, — розповідає студент ТНТУ Дмитро. — За комуналку доводиться платити мені, а не господарці, бо вона часу не має, а стояти в черзі в банку не хоче. Спершу для мене це був стрес, бо я не знав що це і як, але швидко розібрався. Не розумію, чому люди продовжують ходити у відділення, щоб подати показники чи заплатити за послуги. Серед моїх знайомих є чимало таких, що стоять в чергах, а не платять онлайн, хоча так швидше, і комісія менша.  

Ощадбанк

Якщо ви користуєтесь послугами «Ощадбанку», не обов’язково йти у найближче відділення. Достатньо увійти в онлайн-кабінет та зайти розділ «Комунальні послуги». Ви обираєте регіон, авторизуєтесь в системі і починаєте проводити оплату потрібних послуг. Одна з переваг користування онлайн-банкінгом – можливість виставити регулярний платіж, тоді вам не доведеться кожного місяця самостійно проводити платежі, хоча це займає всього кілька хвилин. Якщо у вас з’являється заборгованість – система зможе автоматично оплатити її коштами, які знаходяться на вибраній карті. Проводити платежі можна без комісії, на відміну від оплати рахунків на касі у відділенні банку.

Відео дня

Приват 24

Найбільш популярний банк також надає можливість оплатити комуналку з дому, за допомогою онлайн-кабінету. Для цього вам потрібно лише мати свій обліковий запис. Якщо ви користувач «ПриватБанку», але ще не маєте особистого кабінету в «Приват24», його можна створити за кілька хвилин. У «Приват24» можна заплатити не тільки за газ, воду чи електрику, а і за телефон, інтернет, телебачення та багато інших послуг. Для сплати комунальних послуг потрібно увійти в спеціальний розділ. Проблем зі сплатою послуг виникнути не повинно, оскільки інтерфейс інтуїтивно зрозумілий. Пошукові реквізити можна знайти за рахунком, адресою чи особовим рахунком. Ви можете налаштувати регулярну сплату заборгованості. Комісія за здійснення платежів онлайн від 1 до 3 гривень.

За деякі послуги комісія складає 0%. Якщо сплачувати у відділенні банку, то вам доведеться не тільки вистояти чергу, оскільки вона загальна для всіх на касі, та ще й сплатити значну комісію. Вона залежатиме від суми сплати та типу вашого договору.

Monobank

Як радять багато тернополян, щоб оплатити комунальні послуги без відсотків — можна використати додаток від Monobank. "Монобанк" — це дещо середнє між звичайними банками та електронними гаманцями. Заплатити за послуги просто. Функціонал мобільного додатку Монобанку практично не відрізняється від конкурентів. Щоб знайти потрібне підприємство — необхідно у відповідному полі ввести його код. Після чого з'являться його найменування, ну а далі потрібно заповнити стандартні поля: ПІБ платника, особовий рахунок, вказати суму або ж залишити ту, яку підтягнуло з бази, написати призначення платежу або ж залишити стандартний шаблон.

iPay.ua

Якщо ви маєте карту будь-якого банку, однак не знаєте чи не хочете проводити операцію через онлайн-банк – можна скористатися іншими платіжними ресурсами. Цей ресурс дозволяє обрати регіон. Тоді вам буде показані всі комунальні підприємства, за послуги яких ви можете оплатити вашою карткою. Для Тернополя - це КП "Тернопільміськтеплокомуненерго", КП "Тернопільводоканал", ДП "ГАЗПОСТАЧ" ПАТ "Тернопільміськгаз", Тернопільський РЦ, ТОВ "Тернопільелектропостач" та деякі інші. Перевага даного ресурсу в простоті – не потрібно ніде реєструватися, створювати електронний кабінет, тощо. Однак комісія за послуги вища, ніж в онлайн-банках. Обравши регіон, ви заходите на потрібне підприємство і далі вводите номер вашого рахунку, суму, яку хочете оплатити, а далі – реквізити вашої картки. Якщо зареєструватися на даному сервісі – то виз можете зберігати шаблони платежів та проводити їх регулярно.

EasyPay

Ще одна зручна онлайн-платформа для оплати комуналки – EasyPay. Вам потрібно обрати ваш регіон і ви побачите перелік підприємств, за послуги яких ви можете сплатити. Процедура майже така ж, як і в попередньому сервісі. Ви обираєте підприємство, вводите свої дані, номер рахунку, адресу, рік та місяць, заборгованість, яку хочете оплатити і суму, що варто перерахувати. Далі вводите свої банківські реквізити і підтверджуєте платіж. Це займає всього кілька хвилин.

Як оплатити не онлайн

Щоб заплатити за комуналку, ви можете піти у найближче відділення «ПриватБанк» чи «ОщадБанк». Однак варто зважати, що часто доведеться чекати в черзі. Також потрібно взяти з собою всі необхідні платіжки. Комісія за сплату послуг залежатиме від того, скільки ви платите, який у вас договір, що це за підприємство. У середньому, це 10 – 25 гривень за один платіж. Якщо сума велика, то стягується вже не фіксована сума, а 1 – 1,5% від неї.

Оплатити можна і через платіжні термінали. Це можуть бути термінали банків, або ж інші платіжні термінали. Комісія вказується ще до внесення суми в термінал. Вона нижча, ніж в банківській касі, однак вища, ніж на онлайн-ресурсах.

Оплатити комунальні послуги можна і у відділенні «Укрпошти». Саме там частіше за все оплачують за комуналку пенсіонери, тому чергу доведеться вистояти довго. У деяких відділеннях «Укрпошти», переважно центральних, є окрема черга для того, щоб відправляти чи отримувати пошту та окрема — для сплати комунальних послуг. Однак більшість відділень мають загальні черги для всіх. Мінімальна комісія за сплату одного рахунку у відділенні пошти складає 3 гривні. Рахунки на сплату платежів необхідно подавати до поштового відділення з усіма заповненими реквізитами.

Опитування

А як ви платите за комуналку?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • David Starr

    Тільки онлайн.

    гср reply David Starr

    а як 80-річній бабці заплатити онлайн? ні компа, ні мобільного вона не має і не знає як ними користуватися, а вчитися вже пізно, та й голова вже не та.

    David Starr reply гср

    Вона не живе у сферичному вакуумі, хтось їй має допомогти. Можна взагалі налаштувати так, що комунальні автоматично списуватимуться з пенсійної картки. Короч тре менше нити і більше робити.

    борщ reply David Starr

    а вам меньше пизд№ти
  • Діма Андрущенко

    Пільговик ...оплачую через ощадбанк..Ганьба і встид....Меені переховано гроші за пільги-прийшла смс аа станом на 28 грудня в установі банку кажуть грошей немає!!!! а деруть комісію 25-28 гр.за квитанції
  • Наталя Кернична

    А-банк (Акцент-банк) не виходячи з дому, 0 гривень комісії !!!
  • Ната Ли

    Ну і країна)))))Щоб віддати гроші,треба нерви зіпсувати))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up