Де у Тернополі можна купити "живу" ялинку і не порушити закон

Де  у Тернополі можна купити "живу" ялинку і не порушити закон

Про місця легального продажу "живих" ялинок повідомляють патрульні. А також нагадують про штрафи за незаконну вирубку та продаж. 

- З приходом зимових свят, більшість з нас, спішить запалити вогники на новорічних ялинках у своїх домівках.Та святкова красуня має нести радість, а не проблеми із законом! - йдеться у повідомленні управління патрульної поліції. 

Тож, патрульні закликають всіх громадян купувати новорічні дерева лише у відведених для цього місцях, а саме:
- вул. 15 Квітня (біля буд. №23);

- бульвар С.Петлюри (навпроти магазину «Сільпо»);

Відео дня

- вул. Київська (біля будинку побуту);

- проспект Злуки (біля буд. №1);

- вул. Максима Кривоноса (навпроти розважального центру «Марципан»);

- вул. Гетьмана І.Мазепи (майданчик біля буд. №2);

- перехрестя вулиць Миру – Дружби; вул. Карпенка (біля магазину «Берегиня»);

- вул. С.Будного (біля магазину «Барвінок»);

- вул. Генерала Шухевича (навпроти буд. №24);

- проспект Степана Бандери (біля магазину «Орбіта»);

- перехрестя вулиць Лесі Українки – Клима Савури;

- пул. Слівенська (біля магазину «Прогрес»);

- вул. Бродівська (площадка біля верхнього тунелю);

- вул. Живова (біля ТЦ «Орнава»).

На кожній ялинці повинен бути чіп, який свідчить про те, що дерево зрубане легально, а у продавця мають бути дозвільні документи на продукцію та торгівлю.

- Під час відпрацювання на вулиці Шептицького 21 грудня інспектори патрульної поліції, спільно з екологічною інспекцією, виявили порушення продажу ялинок, а саме відсутність відповідних документів, - повідомляє патрульна поліція. 

Нагадуємо, що за незаконну вирубку хвойних дерев передбачена адміністративна відповідальність за статтею 65 КУпАП, а саме штраф у розмірі від 510 до 1020 гривень. За порушення встановленого законом порядку придбання та збуту новорічних ялинок передбачено штраф від 510 до 1700 гривень. Окрім того, якщо шкода незаконною вирубкою хвойних дерев перевищує 20 тисяч гривень, або знищуються зелені насадження на території заповідників чи інших об'єктів природно-заповідного фонду наступає кримінальна відповідальність за статтею 246 КК України.

Святкуйте відповідально, а в разі виявлення незаконного продажу новорічних красунь, відразу телефонуйте на спецлінію "102".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Val Val

    23 роки ставлю штучну ялинку, нема чого нищити природу. Ганьба!

    Коля reply Val Val

    Це відповідь зазомбованого пропагандою виробників штучних ялинок. Доведено, що для виробництво одної штучної ялинки знищуєть природи в вигляді шкідливих викидів незрівняно більше ніж втрати від вирубування СПЕЦІАЛЬНО для цього вирощеного деревця!

    йол reply Коля

    щоб то деревце виросло треба неодин рік а спеціальних мало половину без дозолів рубають
  • Володя ну ти не чемний=))

  • Володя ну ти не чемний=))

  • Володя ну ти не чемний=))

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up