Де живуть, на чому їздять і скільки заробляють Зюбаненко та його заступники?

Де живуть, на чому їздять і скільки заробляють Зюбаненко та його заступники?
  • Частина з них не має власної квартири чи будинку, землі й авто. І це попри зарплати у 52-106 тис. грн на місяць та мільйонні заощадження.
  • Мова йде про керівництво тернопільської поліції – начальника ГУНП області Сергія Зюбаненка та чотирьох його заступників.

На сайті Головного управління Національної поліції Тернопільщини, у розділі «Керівництво» вказані п’ятеро осіб. Це начальник ГУНП області Сергій Зюбаненко і четверо його заступників: Андрій Ткачик (також начальник слідчого управління), Олександр Славгородський (також начальник кримінальної поліції), Ігор Сидорук і Михайло Білецький. 

Всі правоохоронці вчасно задекларували доходи і майно за 2022 рік. Журналістка «20 хвилин» проаналізувала статки і «обновки» їх самих і родичів за перший рік повномасштабної війни. 

Відео дня

Показали доходи з попередніх посад

Сергій Зюбаненко очолив поліцію Тернопільщини у червні 2023 року. До того він працював начальником Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України. Тому у декларацію за 2022 рік Зюбаненко вписав заробітки й статки, отримані на цій посаді.

Сергій Зюбаненко

У липні 2023 року відбулись кадрові зміни серед керівництва місцевої поліції. В результаті станом на березень 2024 року троє заступників начальника обласного ГУНП — не уродженці Тернопільщини.

Андрій Ткачик й Ігор Сидорук – з Львівщини. Перший з 2016 року обіймав посаду заступника начальника управління – начальника організаційно-методичного відділу слідчого управління ГУНП Львівщини. У декларацію за перший рік повномасштабного вторгнення він вніс доходи з цієї роботи.

Андрій Ткачик

Ігор Сидорук з 2018 року, згідно з декларацією, був деканом факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ. Посадовець у декларації кандидата на посаду заступника начальника тернопільської поліції вказав власні доходи і майно за роботу деканом у львівському виші, адже дані в обох документах повністю збігаються.

Ігор Сидорук

Олександр Славгородський з Києва. До роботи у Тернополі чоловік працював першим заступником начальника Департаменту карного розшуку Національної поліції України. Його щорічна декларація за 2022 рік (заробітки за посаду у столиці) і декларація кандидата на посаду – також ідентичні.

Без змін заступником очільника поліції Тернопільщини з травня 2020 року працює лише Михайло Білецький з Тернополя. В його звітному документі доходи і майно, зароблені на цьому «кріслі».

Михайло Білецький

Що придбали за перший рік війни

За перший рік повномасштабного російського наступу Сергій Зюбаненко, Олександр Славгородський та Михайло Білецький нового майна не набули. Принаймні, у деклараціях жодних «обновок» немає.

А ось Андрій Ткачик у грудні 2022 року придбав житловий будинок на 39,5 «квадратів» у селі Балажер Закарпатської області. Ним володіє сам. Як вказав поліцейський, покупка обійшлась у 138 500 грн.

Натомість Ігор Сидорук у серпні 2022 року придбав легкове авто TOYOTA RAV4-HYBRID 2021 року. Машина коштувала 978 000 гривень, як зазначив у документі полісмен. Ним володіє його дружина Надія.

Які доходи мали у 2022 році

За перший рік великої війни Сергій Зюбаненко отримав дві зарплати за основним місцем роботи. Першу у розмірі 18 888 гривень – від Головного управління Нацполіції Сумщини, де за даними медіа SUMY.TODAY з жовтня 2020-го був заступником начальника ГУНП. Ще 767 562 гривні йому виплатили від Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, на посаду в якому, вочевидь, перевели у 2022 році. Також поліцейський задекларував «подарунок у грошовій формі» – 80 000 грн, від брата Олександра.

За роботу у ГУНП Львівщини Андрій Ткачик в 2022 році заробив 625 506 гривень зарплати. Також чоловік вніс у декларацію 4354 гривень процентів та 25 гривень інших доходів від «Приватбанку».

Олександр Славгородський за перший рік повномасштабної війни мав найбільшу зарплату серед усіх правоохоронців, доходи яких ми аналізуємо у даному матеріалі. Він отримав 1 274 507 гривень.

Ігорю Сидоруку від Львівського університету внутрішніх справ заплатили 720 065 гривень зарплати.

Михайло Білецький за роботу заступником начальника ГУНП у Тернопільській області (тоді ще Олександра Богомола – прим. авт.) отримав 968 771 гривню зарплати. Також у звітному документі він вказав 79 гривень додаткового блага і подарунок від Тернопільської міської ради на 1625 гривень (категорія «Вартість орденів, медалей, кубків, дипломів, грамот та квітів»). Отримав він й 3000 гривень від профспілки тернопільської поліції. А ще мав дохід у 801 700 гривень від відчуження нерухомого майна. Що саме продав – не зазначено, але правочин був здійснений 3 лютого 2022 року.

Згідно з декларацією, у грудні 2020 року пан Білецький уклав договір лізингу з Державною іпотечною установою на квартиру у Тернополі вартістю 827 400 гривень.

Довідка: лізинг ― це  спосіб придбання чогось у власність, при якому одержувач користується об’єктом за регулярну плату.

Станом на кінець 2022 року поліцейському залишилося виплатити 743 965 грн. Частину коштів йому компенсували від ГУНП у Тернопільській області, а саме 95 817 гривень (відсотки по лізингу) і 9834 гривень соцвиплат.

Хто лідирує по заощадженнях

Якщо підсумувати всі фінансові заощадження, які у деклараціях за 2022 рік показали п’ятеро поліцейських, то найбільше грошей мав Михайло Білецький. Він володів $53 000 готівкою.

На другому місці – Ігор Сидорук. Він задекларував такі заощадження: $5000 та 1 733 200 грн готівкою.

Далі йде Андрій Ткачик, який заощадив  $35 000 готівкою і 81 606 гривень на банківському рахунку.

У власності Сергія Зюбаненка в 2022 році зберігались готівкою 12 800 доларів та 80 000 гривень. У банку правоохоронець мав ще 20 371 гривень та 2 (!) євро, як вказав у своєму звітному документі. 

Олександр Славгородський при звітування грошових активів зазначив, що мав 425 000 грн готівки.

Скільки заробляли і що мали дружини

Зюбаненки. Дохід Олени Зюбаненко у 2022 році був меншим, ніж у її чоловіка-правоохоронця. Жінка згідно з декларацією мала 31 280 гривень соцвиплат від Франківського відділу соціального захисту управління соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, 49 гривень процентів від «Приватбанку» та зарплату у розмірі 33 905 гривень від роботи у ТОВ «ЛЕО ГРІН ІНВЕСТМЕНТС». Ця львівська компанія, за даними сайту, інвестує у сферу «зелених» технологій, зокрема, пов’язаних з розвитком інфраструктури для заряджання електромобілів. За інформацією аналітичної платформи YouControl, Олена Зюбаненко не є власницею чи бенефіціаром цієї компанії.

Щодо грошових заощаджень, жінка мала 32 673 гривні, які зберігались на банківському рахунку. У декларації Сергій Зюбаненко вказав й фінансові активи дочки Анни. Дівчина мала 961 гривню у банку.

Ткачики. Дружина Андрія Ткачика Світлана у 2022 році мала вдвічі більший дохід за свого чоловіка. Вона отримала 1 338 565 гривень від зайняття підприємництвом. Про конкретний бізнес чи компанію – у декларації ані слова. А ось за інформацією YouControl, жінка зареєстрована як ФОП з 2016 року у селі Зубра на Львівщині. Основний її КВЕД: «Вантажний автомобільний транспорт».

Ще Світлана Ткачик отримала 8600 грн соціальних виплат від залізничного відділу соціального захисту управління соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради і 13 538 гривень процентів від «Приватбанку».

В «заначці» жінка зберігала готівкою $185 000, а у банку ще 238 119 гривень. Якщо додати ці суми і перевести долари у гривні за нинішнім курсом, то Світлана Ткачик мала 7 409 577 грн заощаджень (!). Це у п’ять разів більше за грошові активи її чоловіка Андрія.

Славгородські. Своїх доходів Євгенія Славгородська фактично не мала. На аналітичній платформі YouControl про неї немає даних як про підприємицю. Жінці виплатили 8316 гривень соцвиплат від Управління соціального захисту населення Сумської міської ради. А ще вона отримала у подарунок гроші – 100 000 гривень (!) від Людмили Дюженко. За YouControl, ця громадянка є помічником судді у Шевченківському районному Києва. Що пов’язує їх з дружиною поліцейського – невідомо.

Водночас пані Славгородська зберігала у 4,5 рази (!) більше грошових активів, ніж її чоловік. Готівкою у «заначці» жінки було $45 000 і 200 000 гривень, а це майже 2 мільйони гривень за чинним курсом.

Сидоруки. Надія Сидорук за 2022 рік отримала 301 220 гривень зарплати від державної установи «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Львівській області». Крім того, жінка мала 148 680 гривень доходу від зайняття підприємництвом. За даними YouControl, з 2010 року вона зареєстрована як ФОП у Львові і займається «наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

Всі грошові заощадження пані Сидорук тримала у готівці: $30 000, 100 000 гривень і 10 000 євро. Це майже 1,7 мільйона гривень за теперішнім курсом.

Білецькі. Ірина Білецька, дружина Михайла Білецького, в 2022 році мала два джерела доходу. Це 12 224 гривень зарплати, які вона за з декларацією отримала від іноземного громадянина GRZEGORZ WOJCIK. Серед відкритих даних є багато осіб з таким ім’ям та прізвищем. Встановити хто саме з них виплатив кошти пані Білецькій та за яку роботу журналісти не змогли. Ще жінка мала 1170 гривень доходу як підприємиця. За інформацією VkursiPro, зареєстрована як ФОП з 2021 року і займається ремонтом побутових виробів і предметів особистого вжитку.

Грошових активів пані Ірина не мала. 

Нерухомість записана на родичів

Сергій Зюбаненко у декларацію вписав квартиру у Львові площею 118,8 м. кв., якою з 2014 року володіє його дружина Олена. Чоловік зазначив, що у ній проживав він сам, його сини Олег та Олександр і дочка Анна. Як раніше дізналися наші колеги з bihus.info, пані Зюбаненко стала власницею квартири в елітному будинку на підставі договору дарування.

Квартиру у квітні 2014 року подружжю подарувала мати Олени Зюбаненко – Марина Бойченко. Вона придбала нерухомість у грудні 2012 року. За даними журналістів, у грудні 2015 року житло в районі Львові, де розміщена квартира, продавали за ціною від $1,3 тис. за м. кв. Відтак нерухомість дружини Зюбаненка мала коштувати не менше $150 тис. 

Ще на дружину з 2015 року зареєстрований гараж у Львові площею 13,8 м. кв. Пан Зюбаненко має право ним користуватись. Нагадаємо, в інтерв’ю для «20 хвилин» теперішній очільник поліції області розповів, що у Тернополі орендує квартиру в центрі міста. І говорив, що службове помешкання тут отримувати не збирається.

Андрій Ткачик, згідно з декларацією, у своїй безпосередній власності з листопада 2021 року має квартиру у Львові. Також спільно з громадянкою Емілією Дзіковською він з 1998 року володіє ще однією квартирою в цьому місті. Інформації про жінку та її стосунок до пана Ткачика серед відкритих джерел журналісти не знайшли. Однак у цій квартирі зареєстрована й живе дочка полісмена Ольга.

Його дружина Світлана володіє ще двома квартирами. Перша розміщена у Львові, право власності на неї жінка набула у 2016 році. Друга квартира – у селі Зубра на Львівщині. Родина Ткачиків має її з 2007 року, там, за декларацією, зареєстровані і мешкають сам поліцейський, син Андрій та дочка Юлія. На Світлану Ткачик з 2007 року записаний й гараж у цьому населеному пункті площею 24,5 «квадратів».

Олександр Славгородський задекларував три квартири. У першій, яка за декларацією належить чужій особі і розташована у Києві, з 2019 року поліцейський «тимчасово, за усною домовленістю, мешкає разом з родиною» – дружиною Євгенією та дочкою Варварою. Друга квартира теж у столиці і вказана як службова, у власності Нацполіції. Славгородський користується нею з 2020 року. Третє помешкання – квартира у Великобританії. Нею має право «безоплатно» (за декларацією!) розпоряджатись дочка Єва. Квартира належить іноземцю, ім’я та прізвище якого не вказані, як і дата набуття права на неї.

Ігор Сидорук власної нерухомості взагалі не мав. Принаймні, не вказав її у своїй декларації. А ось його дружина Надія з 2015 року володіє житловим будинком, а з 2018 року – квартирою у Львові. Також у власності жінки з 2011 та 2016 року були два нежитлових приміщення у Трускавці Львівської області. Загальна площа цих об’єктів – 800,4 метри квадратних.

Михайло Білецький з березня 2021 року має два нежитлових приміщення у Тернополі загалом на 7,7 «квадратів». Також чоловік вказав у декларації квартиру в Тернополі. Нею володіє Віра Білецька – вочевидь його мати. Квартира є місцем проживання самого правоохоронця, дружини Ірини, дочки Євгенії та сина Миколи. Крім того, як ми писали вище, з 2020 року Михайло Білецький набув квартиру у Тернополі за договором фінансового лізингу. У ній зареєстрована вся його родина.

Якими ділянками володіють

Земельних ділянок сам Сергій Зюбаненко не мав, згідно з його декларацією. А ось дружина Олена з 2021 року є власницею ділянки у селі Омельник Полтавської області. Площа землі – 1000 «квадратів».

З січня 2020 року поліцейський Олександр Славгородський та його дружина Євгенія обоє мають по одній земельній ділянці на 20 000 метрів квадратних у селі Семереньки Сумської області.

Дружина Ігоря Сидорука Надія з 2015 року володіє ділянкою на 1000 «квадратів» у місті Львів.

Михайло Білецький з 2017 року сам має ділянку на 2500 м. кв. у селі Прилуцьке Волинської області.

А ось Андрій Ткачик жодних земельних ділянок у своєму звітному документів за 2022 рік не показав.

Дехто взагалі не має авто

Сергій Зюбаненко задекларував легковий автомобіль BMW I3 2014 року випуску. Машина з 2018 року перебуває у власності його дружини Олени. Сам Зюбаненко, згідно з документом, ним користується.

У родині Ткачиків є п’ять транспортних засобів. Всі вони у власності дружини поліцейського Світлани. Це два вантажні автомобілі однакової марки DAF XF 105.460 2010 і 2013 року випусків (жінка володіє ним з 2017-го та 2019-го років відповідно), два причіпи «Шерао» та SCHMITZ 2000 і 2004 років, а також Mersedes-Benz GLS350 2016 року (сім’я має його з 2019-го), яким користується сам пан Ткачик.

Ігор Сидорук зазначив у декларації, що з 2020 року орендує легковий автомобіль TOYOTA CAMRY 2020 року випуску у ТОВ «РЕНТ АВТО Україна». Також з 2005 року правоохоронець має мотоцикл МК 750 (як вказано у документі, випущений у 1967 році!). Дружина посадовця Надія Сидорук теж з 2020 року є власницею мотоцикла, щоправда новішого, – марки BMW R1200GS 2016 року випуску.

Олександр Славгородський та Михайло Білецький жодних транспортних засобів не задекларували.

Декларації керівництва тернопільської поліції за 2022 рік можна переглянути за лінками: Сергій Зюбаненко, Андрій Ткачик, Олександр Славгородський, Ігор Сидорук та Михайло Білецький.  

 

Читайте також:

Що задумав новий начальник поліції Сергій Зюбаненко? Есклюзивне інтерв'ю про майбутні гучні викриття

Полковник Зюбаненко вже має двох нових заступників. Що про них відомо?

Мисливський карабін, дорогий годинник та 42 земельні ділянки: чим багаті нардепи з Тернопільщини?

Які заробітки і покупки за 2022 рік показали Головко та заступники Труша, яких підозрюють в отриманні хабаря

Які статки мають ексголова ОВА Володимир Труш і його заступники? «20 хвилин» проаналізували їхні декларації

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Галина Провозюк

    І дивна річ із року в рік і з дня в день Ідуть вихваляння про неймовірні "Зарплати????Вдумайтеся -- зарплати?? Це ми платимо їм такі суми ,самі ледве животіємо. Що ж вони таке роблять щоб так жити на наших сльозах бідах хворобах?

    Може пора вже відміряти від затплмт людей Два найнижчі оклади - і вистачить Якщо людина може жити на один оклад ,то чому ці над люди як вони себе вважають не можуть - на 2??? це ж вдвічі більше!!. Тоді б не було  б таких зарплат для нас.і вистачало б всім .

    ЦП ж дуже просто - Ми їх вибираємо ми і повинні контролювати їх А не вони себе забезпечують, нам відходи.Доки так будемо себе зневажати.Таких речей немає в світі.

    І це при найдемократичнішій в світі Конституції .Єдине Привести все у відповідність .А вони ж вже готовлять Конституцію під себе переписати Практично вже давно це зробили?
  • Мирослав Пошпур

    Всі такі  бідні,як церрковні миші.І по всій  країні жінки всіх  керівників дууужжжеее багаті і  розумні.Навіщо вішати лапшу на вуха?А ще всі їхні родичі дуже заможні і багаті. Пі@дьож,і брешуть,як с@ки на місяць
  • Ганна Павлусик

    На фронт їх для чого їх так багато в кабінетахсидять.Хай трохи повоюють то тоді побачим чи будуть мати такі статки.
  • myvova83

    Непридатні і заброньовані, а в окопи трактористи і заводчани

keyboard_arrow_up