Депутати міськради зобов'язали магазини маркувати російські товари

Депутати міськради зобов'язали магазини маркувати російські товари
  • У тернопільських мазаних зобов'язані маркувати товари з Росії. Таке рішення прийняли депутати на сесії міської ради 5 жовтня.
  • Ще рекомендують не ставити російські товари біля кас.
  • А у Верховну Раду зроблять звернення, щоб заборонили продаж російських товарів. 

- В нас вже чотири роки триває неоголошена війна, люди щодня підтримують наших хлопців на фронті і чи не щодня ми отримуємо інформацію про те, що там відбувається, про загибель, - каже Олег Нитка. - Після початку бойових дій в магазинах почали маркувати товари, які завезені з Росії, як товар з країни агресора. Зайдіть сьогодні в магазини - жодного маркування. Товари країни агресора продають в прикасовій зоні, тобто, де найбільший попит на товари: починаючи від жуйок і закінчуючи чаями.

Тому депутат у своєму зверненні просить зобов'язати всі підприємства торгівлі повторно ввести маркування товарів з країни агресора, заборонити продаж товарів країни агресора в прикасовій зоні та з 1 січня 2019-ого взагалі заборонити продаж будь-яких товарів завезених з Росії. 

Міський голова зазначив, що чисто патріотично звернення депутата підтримує, але є певні моменти, які регулюються законом. Рішення на сесії прийняти можуть, але не зможуть забезпечити його виконання. І додав, що такі рішення мала б приймати Верховна Рада. Але після обговорення запропонував, щоб маркування товарів з Росії було обов'язковим, рекомендувати підприємцям, щоб ці товари не ставили біля кас. А до Верховної Ради зробити звернення, щоб вони прийняли відповідне рішення про заборону продажу російських товарів. 

Відео дня

- А ми доручимо муніципальній поліції проконтролювати рішення сесії щодо маркування, - додає Сергій Надал.

Депутат Олег Нитка додав, що Тернопіль ввів обмеженні щодо продажу алкоголю, тому могли б стати першим містом в Україні, яке би відмовилось від російських товарів. Підтримав пана Нитку і секретар міської ради Віктор Шумада, який прокоментував, що обсяги зовнішньої економічної торгівлі з Росією щорічно зменшуються. А обсяги торгівлі з європейськими країнами - збільшуються.

Клопотання Олега Нитки з доповненнями від міського голови підтримали 34 депутати. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Я, звичайно не проти того, щоб це працювало. І щоб сплачені мною за товари кошти не вливалися в економіку країни-агресора. Але яке ж покарання і яким нормативним документом передбачено за невиконання вимог щодо маркування російських товарів? Без цього ніхто нічого не маркуватиме.
  • пьотр

    все шо не рошен,маркувати!) тай такво))) Навіщо лишній раз збиратись)

    Anonymous reply пьотр

    Та при чому тут рошен? В них логотип на кожному фантику, не подобається - не купляй.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up