До 6 000 грн вистачить: скільки коштів тернополяни витрачатимуть на приготування до Великодня

-
Тернополяни поступово готуються до Великодня. Вони складають святкове меню, обирають рецепти пасок, закуповуються продуктами.
-
Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у пересічних містян, що цьогоріч вони готуватимуть та скільки коштів готові витратити на святковий стіл.
Цього року українці відзначають Великдень 20 квітня. Традиційно напередодні свята випікають паски, панетоне чи крафіни, рулети з різними начинками, а також фарбують чи розписують яйця. Також як варіант – замовити великодню випічку у закладах.
Під час опитування люди наголошували, що не будуть витрачати великих статків на святкові столи. Дехто планує обійтися паскою та крашанками. Детальніше дивіться на відео або читайте у матеріалі.
Марія, 69 років, пенсіонерка
– Святкуємо в колі родини, ходимо до церкви. Обов’язково фарбуємо яйця, самостійно випікаємо паски. На святковий стіл будемо готувати крученики, холодець, голубці, млинці, самостійно коптимо м’ясо. Ціни зараз чималі, але потрохи купуємо, то понад 6 000 гривень має вистачити.
Сергій, 54 роки, підприємець
– До великоднього столу обов’язково печемо паски, а яйця прикрашаємо кольоровими наліпками. Можливо, ще замовимо ковбаски домашньої, приготуємо кутю та звичайні страви. Не знаю, скільки витратимо, бо ціни на продукти постійно змінюються. Думаю, це не буде якась велика сума для нашого бюджету.
Анастасія, 30 років, підприємниця
– Особливо не готуємося до Великодня, не плануємо накривати столи. Будемо пекти паски, фарбувати яйця, але це лише для дитини. Думаю, до 1000 гривень вистачить.
Василь, 63 роки, пенсіонер
– Ми щороку готуємося та святкуємо у родинному колі, сподіваюсь, що і зараз вдасться зібратися. Основне для нашої сім’ї – відвідування церкви, наших померлих на цвинтарях. Традиційно печемо паски, разом з дітьми фарбуємо яйця, скоро будемо залучати до процесу і онуків. Думаю, витратимо не менше 1 500 гривень.
Тарас, 36 років, продавець
– Вже готуємося до святкування. Паски інколи печемо, інколи купуємо, дитина фарбує яйця. Не плануємо готувати багато страв, але обов’язково вареники, шинка, ковбаска та ще щось смачне. Важко сказати, скільки обійдеться приготування, бо ціни чималі. Думаю, від 3 000 до 5 000 гривень вистачить.
Тетяна, 74 роки, пенсіонерка
– Яйця фарбую, паски не печу, але кілька обов’язково купую. Багато не планую готувати: два салати, м’ясну нарізку та ще щось смачне. Бо потім ті страви стоять, псуються, а продукти зараз дорогі. Більш як 1 000 гривень не планую витрачати. Святкуватиму разом з чоловіком та донькою.
Юлія, 38 років, директорка автошкіл
– Великдень – найважливіше свято для нашої родини. Ми всі разом збираємося, щоб спекти паску, діти розмальовують крашанки, писанки. Також готуємо картопельку з м’ясом, легкі салати, канапки. Думаю, вистачить на продукти орієнтовно 5 000 гривень.
Тернополяни, а ви відзначатимете Великдень? Що готуватимете та скільки плануєте витратити? Пишіть свою відповідь у коментарях.
Читайте також:
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Papa Rimskiy
Читач70
0987678uat
Анна