Букети, чашки, пледи, парасолі. Які ще подарунки та в кого замовляла Тернопільська міська рада

Букети, чашки, пледи, парасолі. Які ще подарунки та в кого замовляла Тернопільська міська рада
  • Лише за три місці цього року міська рада придбала чимало цікавих товарів на сотні тисяч гривень з бюджету громади.
  • Ми проаналізували закупівлі, які провели від початку цього року. Цікаво, а які подарунки та в кого замовляли чиновники за наші з вами податки? 
  • Без політики та особистих зв'язків тут не обійшлося. Є в тендерах імена родичів місцевих політиків. Ми також дізналися, скільки у міськраді хочуть витратити на подарунки цього року. Аналізуємо. 

Інформацію знаходимо в єдиній системі Державних закупівель. У пошуку обираємо замовника —Тернопільська міська рада. 

"Золоті" квіти

Один з найновіших тендерів, який знаходимо в системі — "Пакети подарункові". Їх у міській раді планують закупити за очікувану вартість 23 тисячі гривень.

Відео дня

У тендерній документації йдеться, що пакети планують закупити двох видів в кількості 795 та 720 штук. У середньому один пакет коштує 15 гривень. 

Раніше міська рада вже завершила тендер на закупівлю квітів на суму 30 тисяч гривень. Договір опублікували 3 березня, тож, ймовірно, що це було з нагоди Міжнародного жіночого дня. 

Переможцем тендеру стало СПД ФО  "Болєщук Оксана Ярославівна". І тут без політики не обійшлося.

У договорі про закупівлю, який вже уклали, йдеться про те, що міськрада закупила 48 букетів, які вартують по 350, 430, 800 та 900 гривень. Достойні такі букети! Дві панянки з поміж усіх отримали найдорожчі презенти. Цікаво, кому вони дісталися?!

Цікаво також, що підприємниця Оксана Болєщук, яка виграла тендер, — власниця мережі квіткових магазинів "Флорія". Вона ж є дружиною першого заступника голови Тернопільської обласної ради та керівника обласної організації політичної сили «За Майбутнє» Володимира Болєщука. Збіг?

Горнятка та термоси

У процесі подання пропозицій — і тендер на закупівлю горняток. На 110 чашок з логотипом "Тернопіль" у міськраді оголосили очікувану суму — 33 тисячі гривень. Отож, одна така чашка має вартувати орієнтовно 300 гривень. 

Тендер завершився 9 квітня. І в кінцевій ціновій пропозиції суму таки знизили. За чашки заплатили 17 тисяч гривень, або 155 гривень за одну.

Переможцем тендеру стало підприємство "Сілвер Плант". За інформацією з сайту закупівель, зареєстроване воно у Львові.

Закупили у міськраді і термоси. Процес закупівлі вже завершено. За 36 815 гривень міська рада планує закупити 185 термосів з нанесенням. Один термос, відповідно до документації, має вартувати 199 гривень. 

За інформацією з системи держзакупівель, переможця тендеру вже визначили, а договір підписали.  Термоси в міськраду постачатиме ФОП "Паляниця Віктор Анатолійович".

За інформацією з відкритих джерел, відомо, що пан Паляниця — доцент кафедри, кандидат економічних наук, доцент Тернопільського Національного технічного університету. 

У системі Zакупівлі є інформація про те, що у 2020-му саме Тернопільська міська рада стала найбільшим платником у фірмі. Та закупила товару на суму 0,2 млн грн.

Закупили парасолі, пледи, футболки та сумки

1 день до завершення періоду подання пропозицій залишився і на тендер на закупівлі міськрадою "Парасольок з нанесенням". 

195 парасоль планують закупити на суму 39 тисяч гривень. Отже, одна має коштувати 200 гривень.

Переможцем тендеру став ФО "Бондаренко Дмитро Анатолійович". Заявка на виготовлення продукції була єдиною. Тож парасольки робитимуть аж у Вінницькій області. 

Пледи з нанесенням у міськраді закупили на суму 30 тисяч гривень у кількості 90 штук. Один вартує понад 333 гривні.

Переможцем в тендері стала ФОП Зубова Віталіна Вікторівна.

Пледи для тернополян робитимуть аж  Харкові, про що свідчить інформація з системи Prozorro.

Серед брендованих товарів, які закупили в міськраді, є і футболки. На них витратили 21800 грн.  200 штук по 109 гривень кожна.

Уже відомий і переможець тендеру на закупівлі. І футболки для міськради робитимуть у м. Ковель, що на Волині. Принаймні, там юридична адреса підприємства-переможця.

Крім того, на порталі є інформація про закупівлю сумок на суму 26 950 гривень. Їх закупили 110, вартістю 245 гривень за одну.

Переможець у тендері ФОП "Каткова Наталя Анатоліївна". І сумки привезуть аж із Харкова.

Годинники за півтисячі кожен

Наручні годинники з написом "Від міського голови" закупили на суму 97 тисяч гривень. Вони двох видів: чоловічі та жіночі. 

Тендер виграло підприємство ТОВ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ГОДИННИКОВИЙ ЗАВОД «КИЇВСЬКА РУСЬ»

Подарунки за пів мільйона. Кому дістануться?

Кому ж даруватимуть ці речі і хто ними користуватиметься, ми запитали в міській раді, надіславши інформаційний запит. 

Відповідь отримали 9 квітня. У документі йдеться, що подарунки придбали відповідно до Програми підтримки книговидання місцевих авторів та забезпечення святкових і офіційних заходів на 2019-2021 роки відповідно до рішення міської ради від 22.11.2018 № 7/30/17.

— Також подарункова продукція вручається вищим керівництвом міської ради при нагородженні подякою, або грамотою Тернопільської міської ради, — йдеться в повідомленні. 

Крім того, у міськраді повідомили, що на такі цілі з бюджету та цільового фонду в 2021-му році виділили 470 тис грн та близько 180 тис грн відповідно.

—  Планування закупівель здійснюється на підставі потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Фінансування зазначеної вище Програми відбувається на підставі рішення міської ради від 18.12.2020 № 8/2/17 «Про бюджет Тернопільської міської територіальної громади на 2021 рік», а саме в додатку 7 рішення по Програмі підтримки книговидання місцевих авторів та забезпечення святкових і офіційних заходів на 2019-2021 роки виділено 470 тис. грн., та згідно рішень виконавчого комітету від 02.02.2021 №45, №49 «Про виділення коштів», виділено 179,6 тис. грн. за рахунок коштів цільових фондів, — пишуть в міськраді.

Минулого року, за інформацією, яку ми отримали, з бюджету було виділено та закуплено подарункової продукції на суму 640214,38 грн., квітів на суму 30000 грн.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Тернополя - 20 хвилин

    Запрошуємо приєднатись до нашого нового Telegram-каналу, аби Ви й надалі могли дізнаватись усі актуальні та важливі новини Тернополя та області.
    👇👇👇
    https://t.me/te20minut

    Дякуємо, що залишаєтесь з нами❤️

    Роман reply Новини Тернополя - 20 хвилин

    вартість приєднання 100 гривень на рік! :) Дякуємо що ви з нами :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up