Із 16 травня у Тернополі дозволили працювати непродовольчим ринкам

Із 16 травня у Тернополі дозволили працювати непродовольчим ринкам

На засіданні Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом дозволили з суботи, 16 травня, розпочати у місті роботу непродовольчих ринків.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків.

Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Уряду у четвер, 14 травня. 

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, ці зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема, через роботу непродовольчих ринків. 

Відео дня

Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів. Рішення набуло чинності після опублікування.

У Тернополі непродовольчим ринкам дозволили працювати з суботи, 16 травня.

Усі підприємці зобов'язані дотримуватися протиепідемічних вимог, виконувати рекомендації та заходи безпеки, які передбачені постановами Уряду щодо роботи продовольчих і непродовольчих ринків, продуктових та непродуктових магазинів, повідомляє пресслужба міської ради.

Роботу на ринках у Тернополі контролюватимуть та регулярно перевірятимуть.

- З 16 травня у Тернополі запрацюють усі ринки: і продовольчі, і промислові, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Таке рішення ми прийняли на засіданні оперативного штабу. Безумовно, усі підприємці та адміністрація ринків зобов'язані дотримуватися протиепідемічних вимог, виконувати рекомендації та заходи безпеки, які передбачені постановами Уряду щодо роботи продовольчих і непродовольчих ринків, продуктових та непродуктових магазинів. Їхню роботу контролюватимуть інспектори Держпродспоживслужби, національної поліції та муніципальної інспекції. Якщо виявлять порушення протиепідемічних вимог, робота ринку може бути зупинена.

Нагадаємо, в Україні з 11 травня відбувається пом'якшення карантину. З 11 травня у країні запрацювали літні майданчики кафе і ресторанів.

Другий етап пом'якшення карантину запланований на 22 травня (всі етапи розраховані на 10 днів). На другому етапі очікуються такі пом’якшення: дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів (без ресторанів, хостели теж не працюватимуть), проведення ЗНО, запуск громадського транспорту, відкриття дошкільних закладів. МОЗ наголошує, що всі пом’якшення можливі тільки при суворому дотриманні епідеміологічних правил безпеки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Светлана Клим

    Який вірус? Вже минув..
  • Оксана Жулицька

    На ринку така сама дистанція як і в  супермаркеті, ажіотажу нема, черг тоже
  • Хтось

    В мене від тієї "фігні" помер близький родич, тому я вважаю своїм обов"язком попередити про небезпеку якнайбільшу кількість людей. І я точно знаю, що якби всі люди один місяць повели себе відповідально, то ми про цю інфекцію би вже забули. Але оскільки в нас всі дуже мудрі, то жити з цим вірусом нам ще довго. Шкода.
  • Андрій

    Чудо Боже буде, якщо такі люди як Ви перестануть боятись всього на світі і вірити в усю фігню, яку розказують по телевізорі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up