Картопля по 10, а часник – 185: які ціни на сільськогосподарському ярмарку у Тернополі

Картопля по 10, а часник – 185: які ціни на сільськогосподарському ярмарку у Тернополі

Домашні овочі, фрукти, м’ясо – лише мала частина того, що пропонують щосуботи на сільськогосподарських ярмарках у Тернополі. Продавці наголошують, все вирощують самостійно на власному городі або в теплиці.

Сільськогосподарські ярмарки працюють з 8.00 на перехресті вулиць Дружби та Миру, а також на вулиці Лесі Українки – навпроти школи №14. Журналісти «20 хвилин» відвідали одну з локацій і дізналися асортимент, ціни продуктів від виробників. 

Скільки коштує городина

Майже біля кожного продавця журналісти «20 хвилин» помічають овочі, фрукти та зелень. Жінки та чоловіки розповідають, що продукцію виростили на власному городі, тож впевнені в якості. А скільки ж коштує?

Відео дня

За кілограм картоплі просять від 10 до 20 гривень. Все залежить від розміру, сортів та чи є пошкодження. Кілограм цибулі обійдеться вам у 35 гривень, а ось часнику – у 115-185 гривень. 

Солодкий перець коштує – 40 грн/кг, а ось одна штука гіркого – 5-10 гривень. Помідори чері пропонують за 45 грн/кг, також є і звичайні – 10-25 грн/кг.  Є на ярмарках молоденька морква – 20-22 грн/кг. Пропонують і капусту: цвітна – 30 грн/кг, а звичайна – 20 грн/кг. 

Можна знайти кабачки та баклажани. Орієнтовна ціна – 15-30 гривень за кілограм. Також в однієї господині знайшли редис. За один пучечок жінка просить 30 гривень. Переконує, що редис виростила у домашній теплиці.

Зелені вже не так багато. Зі слів продавців, розпродують залишки з власних городів. Пучечок кропу, петрушки, м’яти віддають за 10-20 гривень. Майже немає й огірків, лише деінде залишки.

— Кілька років поспіль вирощую огірки на власному городі. Щось консервую, щось продаю. Вони для консервації добрі, бо маленькі й хрумкі. Зараз привезла лише два кілограми. Вже відходять, вже не сезон для них. Віддам за 50 грн/кг, – каже пані Марія. 

Поступово з’являється обліпиха та гарбузи. За літрову банку обліпихи просять 100 гривень, натомість гарбуз обійдеться за 15-25 грн/кг. Гарбузи продають як цілими, так і розрізають на шматки. 

Домашній виноград господині віддають за 15-20 грн/кг, яблука – від 10 грн/кг, а ось сливи – 20 грн/кг. 

Є ковбаси, м’ясо та сало 

На ярмарках тернополяни можуть придбати як свіже м'ясо, так і приготовану м’ясну продукцію. Шинка, полядвиця, шия, сало – частина того, що пропонують споживачам. Наприклад, свіже сало без м’яса коштує 30-50 грн/кг, шия – 180 грн/кг, бочок – 100 грн/кг. 

Якщо надаєте перевагу готовій продукції, то є такі варіанти: 285 гривень за кілограм шинки на мангалі, 270 гривень за кілограм домашньої ковбаси, половина смаженої курки – 195 гривень. Є в’ялені ковбаси – 150 гривень за одну. 

Пропонують тернополянам і яйця. Якщо домашні – чотири-п'ять гривень за одне, а ось з фабрики – три гривні.

Зауважимо, молочної продукції на ярмарку не було. Зі слів людей, сир, молоко та сметану привезли лише кілька жінок, але тернополяни активно розібрали. 

Тернополяни, а ви купуєте продукцію на ярмарках? Що саме – залишайте свої відгуки у коментарях. 

Читайте також:

Кавуни по 15, а виноград по 120: скільки коштують овочі і фрукти на ринку у Тернополі

Газ уже подорожчав на 3 грн: як зростання ціни на пальне вплине на тернопільський бізнес

Як отримати 30% знижки на харчування дитини: розповідаємо, в яких школах це працює

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ярослав Хрунюк
    Коротко про такі "ярмарки"!!!
  • Лидия Олексюк
    Цікаво, кому вигідні ті "ярмарки"....
  • Anna Szcześniak
    Як бідний пенсіонер, який отримує мінімальну, має цілий місяць прожити. Штучний  геноцид...
  • Arkady Rudnik
    Під час переходу від совка до буржуйка усі ціни мають відповідати вимогам високої європейської якості. І щоб не було жодної ковбаси по 2.20 бо ковбаса по 450 гривень значно краще смакує. На думку привладників ковбаса по 550 гривень ще  краще смакує. А усі хто проти того щоб наші рідні  привладники косили бабло - то або совкодрочери, або агенти кремля.

keyboard_arrow_up