Льодянки по 70 гривень, а санчата до 4000: скільки коштують речі для дитячих розваг на снігу

Льодянки по 70 гривень, а санчата до 4000: скільки коштують речі для дитячих розваг на снігу

Журналісти  «20 хвилин» дізналися, в яку вартість обійдуться батькам дитячі забавки. 

 

Ми обійшли кілька локацій на ринку. Переважно, це звичайні дитячі магазини. Також ми поцікавилися цінами на санчата, сніжколіпи у соціальних магазинах. Порівнювали ціни на звичайні санчата, лижі, сніжколіпи, дитячі великі лопатки для снігу та льодянки. 

Скільки хочуть за льодянку?

Льодянки – здешевлений варіант санчат. Зазвичай вони дуже легкі для перенесення і їх виготовляють із цупкого пластику. За формою вони бувають круглими, овальними, довгастими або трикутними. Деякі розраховані тільки на одну дитину, а є й такі, що цілком підійдуть для дорослого або кількох дітей. 

Відео дня

Звичайний варіант, що розрахований на одну дитину обійдеться від 70 до 150 гривень. Є різного кольору і виготовлені із морозостійкого пластику. 

Круглі льодянки, де одночасно помістяться дві дитини вже трохи дорожче. За них вам доведеться віддати від 150 до 180 гривень. Вони вже трохи кращої якості та й мають ручки для тримання під час катання. 

Якщо говорити за овальні, то ціни на них стартують від 200 і до 300 гривень. Зі слів продавців, ціна настільки відрізняється через те, що в овальній льодянці є ще невелика спинка. Але батьків це не спиняє.

– Я продаю санчата і всі ці зимові засоби для катання. Як тільки випав сніг, то мами зі школярами і питалися чи є, скільки коштують. Переважно обирають останній варіант за 300 гривень або перший – за 70 гривень. Але одразу кажу, що це минулорічний товар, тому ціни особливо не підвищував. А ось нова партія прийде не дешевше 200 гривень за одну льодянку, – каже продавець Василь. 

Під час нашого моніторингу цін на льодянки ми неодноразово бачили, як діти вмовляли батьків вже купити засіб для катання. 

За скільки реально купити санчата?

Ми звикли бачити санчата дерев’яними або металевими. Натомість, для тих, хто хоче витратити на санчата не багато грошей, то є ще як варіант пластикові. Вони здебільшого підійдуть для дітей від чотирьох до семи років. Адже там немає жодного кріплення і малеча може випасти. Пластикові санчата коштують від 200 до 300 гривень. 

– Такий варіант я навіть санчатами назвати не можу. Це просто льодянка, але зроблена у формі санчат. Для малих не раджу, бо можуть випасти під час перевезення. Та і для гірок вони не дуже зручні, адже дитина не зможе ними самостійно керувати як круглою льодянкою. Але вибір за батьками, бо у кожного різний бюджет, – каже продавчиня Ольга. 

Для малих дітей можна придбати великі металеві санчата зі спинкою та дерев’яним сидінням. Ручка у таких санчатах перекидається як у дитячому візочку. Тож, на випадок сильного вітру, можна повернути дитину спинкою і все. За великі санчата на ринку просять від 1000 до 1400 гривень. Вони абсолютно однакові, лише кожен продавець додає свою націнку. Також продавці одразу пропонують батькам купити до санчат спеціальний теплий чохол. Ціни на нього коливаються від 550 гривень до 700 гривень. 

– Ми купували такі великі санчата для дитини. Нам сподобалися. Вважаю, що чохол можна не брати. У нас вдома тепла дитяча ковдра і вона підійшла. Дитинка не випадає з цих санчат. А за бажанням цю ручку можна прибрати. Але моя порада батькам – обмітайте санчата від снігу, зберігайте у сухому місці. Щоб не зіпсувався метал, – поділилася власним досвідом тернополянка Василина. 

Також на ринку є санчата за 4000 гривень. Вони мають руль, м’яке сидіння, спеціальну ручку для перевезення та ремінь безпеки. Такі санчата підходять для більших дітей і зазвичай купують, щоб з’їжджати з гірок. Про це нам розповів продавець. 

А якщо ваші діти не люблять санчата, тоді спробуйте здивувати їх лижами. У наборі за 450 гривень запаковані лижі зі спецкріпленням до взуття та палиці. 

Лопатка чи сніжколіп? 

Ще кілька  тороків тому єдиним варіантом зробити сніжки були власні руки. А сьогодні дітям вже пропонують пристрій сніжколіп. Все що треба – опустити пристрій в сніг, стиснути його і все готово. Більше того, сніжки виходять ідеально круглими та з візерунками. 

Ціни на такі маленькі сніжколіпи на ринку коливаються від 50 до 80 гривень. А трохи більше коштують вже по 100 гривень. Вони вироблені з цупкого пластику та бувають різних кольорів. Зараз на ринку переважно зустрічаються блакитні та жовті. 

Але для тих, кому сніжколіпи не до вподоби, у магазинах пропонують великі лопатки. Вони бувають як повністю пластиковими, так і з дерев’яними ручками. За пластикові треба віддати 80–100 гривень за одну, а з дерев’яною ручкою – 135 гривень за штуку. 

– Не можу сказати, що зараз великий ажіотаж на ці сніжколіпи. Вони ж тільки для снігу підходять, хоча можливо і влітку діти з вологого піску ліплять такі кружельця. Частіше беруть лопатки. Вони і для зими, і для літа. Діти ними завжди граються на майданчиках. Оце у мене є штук 50 сніжколіпів і більше закуповувати не планую. Хоча б це розпродати, – каже продавчиня Ольга. 

Що пропонують в інтернеті?

Також ми промоніторили в інтернеті ціни на вищевказані товари. Ціни майже однакові. Наприклад, за санчата різні магазини просять від 720 до 1200 гривень. Це якщо великі металеві і з ручкою. 

Якщо лижі дитячі пластикові ми побачили лише одні на ринку за 450 гривень, то в інтернеті можна купити такий самий комплект від 293 гривень до 469 гривень

Неймовірний вибір в інтернеті і сніжколіпів. Звичайні коштують від 38 до 85 гривень, а ось подвійні – 167 гривень

За 39 гривень в інтернеті можна знайти льодянку для однієї людини. А якщо овальні та для двох осіб, то ціни вже перевалюють за 250 гривень

Тернополяни, на чому більше за все обожнюють кататися ваші діти? Свої відгуки залишайте у коментарях.

Читайте також:

Як виглядатимуть пункти обігріву на Тернопільщині та коли ними можна скористатися (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Ялинки по 179, а гірлянди по 40: скільки коштують новорічні прикраси і де вигідніше купити

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oksana Bulchak

    А скільки коштують дитячі санки із спинкою і де можна купити яка ціна

    Татьяна Недвига reply Oksana Bulchak

    Oksana Bulchak в інтернеті з доставкою замовте, дешевше буде.
  • Shavonne Houston

    🇺🇦 Громадяни України та вимушенi переселенцi подайте заявку на фінансову підтримку сьогодні разом із ініціативою UAPPL.

    натисніть на  >  https://s.uappl.pl/03reco27

keyboard_arrow_up