Майже 1000 грн за шуфлю для снігу хочуть продавці у Тернополі

Майже 1000 грн за шуфлю для снігу хочуть продавці у Тернополі
  • Лопати для очищення подвір'я від снігу продають у Тернополі від 65 до 975 грн за штуку.
  • Експерти кажуть, що кожна шуфля має своє призначення.

- Сьогодні на ринку вартість шуфлі для снігу чимала, - каже тернополянин Роман. - Різноманіття їх також велике, тому виникає складність в тому, яку саме обрати, оскільки продавці весь свій товар вихваляють. Мені потрібна шухля, яка б була легенька та міцна. 

Яка шуфля краща

- На пластмасовій шуфлі обов'язково має бути залізний поясок, який зішкрябує та ріже сніг, - розповідає двірник з багаторічним стажем пан Іван. - Але ці бляшки є різні, і по-різному закріпленні на шуфлі. Є такі, що закріпленні заклепками, а є такі, що просто запресовані. Останні швидко злітають з шуфлі. Щодо пластмаси, то вона також є різною, необхідно брати грубшу, вона прослужить довше.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Шуфлі з тоншою пластмасою буквально на один раз, продовжує співрозмовник. Також варто знати, що пластамові хороші тим, що вони легенькі. Сніг, який пролежав кілька днів ними не відкинеш, просто поламаєш шуфлю. Також деякі шуфлі для зручності мають на кінці "держака" додаткову ручку, дрібничка - але насправді важлива. 

Яка б шуфля не була, вона погана, бо нею треба працювати, жартома каже двірниця пані Роксолана. 

- А якщо серйозно, то кожна шуфля має своє призначення: пластмасова - широка та хороша для відсування каші, тобто мокрого снігу, який згортають з бруківки чи асфальту. А залізна добра тим, що нею можна навіть збивати лід з бруківки, чого не зробиш пластиковою. 

Залізну шуфлю треба брати маленьку, оскільки великою довго не наробишся, додає співрозмовниця.

Із залізною шуфлею також є нюанси, каже інший двірник Володимир. Кріплення має бути суцільне, а не роздільне, оскільки при навантаженні ручка починає розхитуватися і злітати. 

- Хорошої якості шуфлі чеського виробництва, там і залізо добре, не стирається, і кріплення хороше, а всьо інше - то просто бляха, яка гнеться і ламається, - зауважує пан Володимир. - Шуфля також має бути гостра, шоб добре різала твердий сніг.

Вартість шуфлі коливається від 65 до 1000 грн  

Пластикові шуфлі можна придбати на Центральному ринку по 65-70 грн, є і дорожчі за 100 грн. Ці шуфлі будуть з ручкою. Металічні широкі для снігу обійдуться у 80-100 грн, але до них потрібно купувати ще ручку, вартість якої 20-25 грн. Також є вузькі металічні за 65 грн без ручки.  Дещо дешевше можна придбати подібний інвентар на “Західному ринку”. Великий вибір шуфель є у відповідних господарських торгівельних центрах. Пропозиції там різні, зокрема є звичайні шуфлі і за 99 грн, і шуфлі преміум-класу з алюмінію та зручною гумувою ручкою майже за 1000 грн.

До зими потрібно готуватися заздалегідь

Тернополянин Віталій каже, що купувати шуфлю, зараз коли снігу по коліна, просто не доцільно, оскільки ціни на них продавці ставлять максимальні. На думку тернполянина раціонально купувати подібні товари після закінчення сезону, тоді вартість їх найнижча.

- Звичайно, що на перший погляд купувати шуфлю для снігу навесні здаєтся нерозумно, - продовжує співрозмовник. - Однак після закінчення сезону усі продавці намагаються допродати товар, аби він весь рік не стояв на складі, а на ті гроші купити іншого товару по сезону. Тому і часто віддають за безцінь. 

У великих супермаркетах під кінець сезону проходять різні акції. На подібному розпродажі я минулого року придбав механічну лопату зі шнеком усього за 300 грн. А в сезон її вартість була близько 600 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Анонім

    Що хотіти розвалили комбайновий завод та фактично і всю промисловість в Тернополі розвали ,а тепер купляємо китайські лопати по 1000 грн на території комбайнового заводу . Щось надал і компашка не додумалися створити хоча б підприємство по виготовленю лопат,а може б розуму хватило то і автоматизовану техніку робили б. Щось минулорічний колабс цього д...... ще нанавчив .
  • Анонім

    В тій лопаті за 1000 грн напевно нано технології встроєні .

    Анонім reply Анонім

    або рукоятка зроблена із дорого дерева без ГМО
  • Діонісій

    є різні шуфлі, ціна яка звичайної ? 50-200 грн, не лякайте людей.
  • Worlex

    чи то хтось читає перед публікацією? а правопис в текстових редакторах перевіряється?

    anonim reply Worlex

    це тут до чого?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up