На що витрачають свої гроші тернополяни

На що витрачають свої гроші тернополяни

На алкоголь та цигарки ми витрачаємо втричі більше грошей, ніж на освіту. А на їжу - майже 50% свого доходу, у той час коли європейці - інколи менше 10%.

- Все, що заробляю, іде на комуналку і харчі. Ціни весь час зростають, нові речі все рідше купуємо. Сьогодні зарплату взяв, а за кілька днів її практично немає. Щастя, що маю жінку, і вона працює, - жартома каже тернополянин Анатолій Іванюк. - А якщо серйозно, то потреби сім’ї, особливо де є діти, значно вищі, ніж середні доходи в Україні. Реально відкладати "на потім” немає що. 

Те, що на різні товари та послуги українці витрачають 94% від заробленого і лише 6% відкладають "на потім”, підрахували фахівці Державної служби статистики за підсумками півріччя. Якщо проаналізувати дані, то спостерігається негативна тенденція до збільшення цього відсотку.

 

- Негативна тенденція до збільшення витрат полягає в тому, що найбільш затребувані товари і послуги дорожчають швидше, ніж зростає інфляція в Україні, - коментує фахівець у сфері економіки Віталій Левицький.

Відео дня

Разом з тим, як каже співрозмовник, інфляційні процеси, які відбуваються в Україні, вигідні чиновникам. Оскільки, по-перше, на них можна зіслатися в разі неефетивного управління. По-друге - висока інфляція вигідна, тому що держава повинна отримати за рахунок так званого “інфляційного податку” близько 50 млрд грн додаткових доходів у держбюджет. Тому і на 2018 рік рівень інфляції буде значно вищий, ніж прогнозує НБУ.

 

Якщо аналізувати сукупні споживчі витрати, то 49,8% своїх доходів українці витрачають на продукти.

На алкоголь та цигарки - 2,9% доходу.

Цікаво, що на освіту наші співвітчизники витрачають усього 1%, тобто втричі менше, ніж на шкідливі звички.

Ще 40,5% своїх доходів наші співавітчизники витрачають на непродовольчі товари та послуги. Та 6,8% - на неспоживчі сукупні витрати.

На житло та комунальні послуги громадяни України в середньому витрачають 16% доходів, кажуть в Держстаті.  А от на одяг і взуття - 5,6%. Щодо відпочинку,то на нього іде лише 1,4% доходу.

Майже 50% своїх доходів - на їжу, це досить поганий показник, продовжує Віталій Левицький. У Європі на, яку ми завжди рівняємось, тамтешні жителі на харчі витрачають мінімум вдвічі менше. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Не пройшло і 4 роки реформ.

    Держава, яка не працює, а живе в борг - ПРИРЕЧЕНА!!! Для того, щоб хоч надія була на покращення, потрібно. щоб ті довбані реформатори і інноватори зрозуміли і хоч щось почали робити, щоб працездатне населення не по польщах роїзджалось, а тут робочі місця отримувало і тут працювало!

    Батраки і жебраки економіку не піднесуть!
  • David Starr

    Вся суть нашого менталітету: "вартість Айфонів у маршрутці перевищує вартість самої маршрутки". Додати більше  нічого.

    Anonymous reply David Starr

    ви праві

    Діонісій reply David Starr

    то синки і доці заробітчан, хоч є такі, що головне телефон крутий, то хвороба, не тільки наша, а і багатьох людей в світі.

    а реально більшість, не тільки тернополян, а і людей по всій Україні, витрачає грощі на комуналку, їжу, а речі купляє нові рідко, більше на секонді. а графіки і статистика, то до дупи. всі розумні то знають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up