Не Кримом єдиним, або куди поїхати на море

Не Кримом єдиним, або куди поїхати на море
Туристичний сезон у Криму – на межі зриву. Як альтернативу тернополянам пропонують Південь України, а ще Болгарію, Грецію, Чорногорію і Туреччину.

—?Цього року на море в Крим не поїдемо, — констатує тернополянка Ірина. — І раніше кримчани не дуже люб’язні з нами були, а тепер уявляю собі, як нас, західняків, зустрічатимуть.

Жінка міркує, куди повезти дітей на оздоровлення — у Херсонську чи Одеську область на Чорне море або в Запорізьку — на Азовське.

—?Кажуть, краще їхати в Болгарію, бо там є хороші пропозиції для відпочинку з дітьми, — продовжує вона. — Але ми поки що не маємо закордонних паспортів, тож на заморські курорти не розраховуємо.

Відео дня
> Від відпочинку в Криму планують відмовитися і багато інших тернополян. Це підтверджують результати нашого опитування, проведеного на сайті 20minut.ua. Проголосували 2360 осіб. Переважна більшість наших читачів (70%) відповіли, що у Криму не відпочивають, бо там високі ціни, які не відповідають сервісу. А через теперішні події тим більше не поїдуть. Водночас 13,43% опитаних сказали, що таки планують туди поїхати, бо люблять кримське узбережжя і щороку там відпочивають.

Відмовилися від напряму

—?Вибачте. Цим напрямом зараз не займаємося, — відповідали нам у турфірмах щодо путівок до Криму.

Однак легко можна забронювати готелі чи санаторії у Криму самостійно. Ми перевірили це у системах­ резервування житла hotels24.ua та booking.com.ua. Приміром, у Суда­ку чи Ялті є вільні номери як на травень, так і на липень 2014-го. Дістатися на півострів і далі можна залізницею. Попередній продаж квитків на кримський напрям уже працює. Приміром, у системі бронювання квитків із Тернополя до Сімферополя можна купити квитки на потяг №86. 

Важче з авіасполученням. Зі Льво­ва торік літав лоукост WizzAir, та компанія закрила ці рейси. А тепер, щонайменше до 29 квітня включно, з Києва до Сімферополя скасувала рейси МАУ. Раніше повідомляли про скасування рейсів до Криму і різні авіакомпанії, як-от турецькі.

Як повідомляли ЗМІ, санаторії, які працюють цілорічно, вже за­зна­ють збитків. Адже путівки до Криму не купують, ще й здають раніше придбані. Власне, через нестабільну ситуацію на півострові експерти з туризму прогнозують провал курортного сезону і цього літа.

—?За словами туроператорів, за­раз майже немає охочих забронювати путівки на курорти Криму. Люди не ризикують відпочивати на окупованій території, — каже представник Асоціації лідерів турбізнесу України Юлія Олійник.

Адже клієнта під час вибору місця відпочинку цікавить безпека, зручність, відсутність візових перешкод і співвідношення ціни та якості. У цих реаліях Крим програє. За даними Мінкурортів і туризму Криму, у 2013 му на півострові відпочили близько шість мільйонів туристів. Із них трохи більше 60% — українці, а 30% — росіяни. Цьогоріч багато українців від поїздки на півострів відмовляться. Самі ж кримчани впевнені, що відпочивальників у них не поменшає. А може, навіть їхня кількість зросте — за рахунок російських туристів.

Альтернатива все ж є

Замість кримського узбережжя тернополяни можуть відпочити на Півдні України чи за кордоном — у Болгарії, Греції, Чорногорії, Іспанії, Грузії, Туреччині, Єгипті, Кіпрі. Аби здешевити ціну туру, оператори про­понують добиратися на курорти ав­тобусами, а не літаком. Такі про­по­зиції стосуються Болгарії, Греції, Чорногорії, кажуть у турфірмах. На Близький Схід є лише авіатури.

Проте якщо Чорногорія, Грузія, Туреччина, Єгипет — безвізові, то для поїздки в Болгарію слід вироб­ляти національну візу (додатково 35 євро + 200 грн з особи — прим. ред), а в Грецію — шенгенську (теж 35 євро + 200 грн з особи — прим. ред). Загалом тури коштують від 150 євро з особи і більше. Вартість путівок уточнюйте індивідуально.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up