Обіцяють одну зарплату, а на руки дають іншу

Обіцяють одну зарплату, а на руки дають іншу

Роботодавці часто обіцяють один рівень заробітної плати, проте в кінці місяця дають іншу, значно нижчу. Тернополяни скаржаться, що реальний рівень зарплати з початку 2017 року майже не змінився, проте ціни зросли в декілька разів. В уряді запевняють, що в Україні за цей період збільшилась кількість людей, які отримують вищу зарплату. 

- Місцеві роботодавці часто, приймаючи на роботу, обумовлюють один рівень зарплати, проте коли приходить час виплати, на руки дають іншу суму, яка значно нижча. Мовляв,  спершу буде дещо нижча, а от коли попрацюєш, то буде значно вища, - розповідає тернополянин Володимир Вареник. 

Така ситуація трапилася з чоловіком, коли він пішов працювати на одну з меблевих фабрик міста. Тут чоловіку обіцяли дохід вище 7 тис. грн, а реально на руки давали близько 4 тис. грн.

Подібні ситуаці у місті трапляються часто. До прикладу, як розповідає тернополянин Назар Рудницький, він цілий місяць працював у підприємця, проте не отримав жодної копійки.

Відео дня

- За оголошенням я знайшов роботу в магазині, обіцяна зарплата була близько 4 тисяч гривень, - каже тернополянин. - Проте, коли дійшло питання до виплати коштів, власник магазину мені сказав, що то я цілий місяць стажувався і їм не підійшов. Мовляв, не дотягую до їхнього рівня.

Сьогодні в місті справді офіційні доходи населення зросли, кажуть в рекрутингових агенствах.

- Рівень запропонованої зарплати роботодавцями від початку року зріс на 1,5-2 тисячі гривень, - коментує працівник місцевого рекрутингового агентства Лілія Прокопів. - Проте, вакуум безробіття наразі все ще високий. Безробіття все ще вважають однією з основних проблем нашого міста.

Щодо робочих місць, то у Тернопільській області зберігається позитивна тенденція щодо збільшення кількості вакансій, коментує директор обласного центру зайнятості Василь Олещук. До прикладу, у січні-вересні 2017 року роботодавці пропонували 30 477 вільних робочих місць або на 17,9% більше у порівнянні із цим же періодом 2016 року. Серед поданих у службу зайнятості вільних робочих місць 3,7% - із заробітною платою вищою від середньої по області, 53,7% - з мінімальною зарплатою. На 1 жовтня 2017-го актуальними були 2505 вакансій, т.ч. для робітників – 1569, для службовців – 670, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки – 266. Також у базі даних служби зайнятості містилась інформація про 6910 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

- Найбільшим попитом в області користувались – бухгалтери, медсестри, інженери різних спеціальностей, касири, серед працівників робітничих професій - продавці, водії автотранспортних засобів, монтери колії, оператори котельні, охоронники, кухарі, офіціанти, працівники будівельних професій, електрогазозварники, електромонтери, швачки, трактористи, а також вакансії, які не потребують спеціальної підготовки – підсобні робітники, вантажники, прибиральники, - коментують в Тернопільському регіональному центрі зайнятості. 

В уряді кажуть, що ще у грудні минулого року питома вага людей, яким було нараховано зарплати менше 3200 грн, становила понад 40%, зараз це тільки 20%. В абсолютних цифрах – більше 2 млн осіб отримують в даний час підвищену зарплату.

- З початку 2017 року на 24,3% зросла кількість людей, які отримують зарплати більше 10 тисяч гривень, - запевняють в уряді. - Зокрема, більш, ніж на третину, в середньому збільшилися зарплати медиків та працівників освіти і науки. В свою чергу, у період з вересня 2016 року до вересня 2017 року на 11,3% зменшилась кількість зареєстрованих безробітних. 

Разом з тим, урядовці кажуть, що в Україні на третину зменшилася кількість пенсіонерів, які отримують пенсії менше 2 тис. грн, і в 3,3 рази зросла кількість пенсіонерів, які отримують пенсії від 5 до 10 тис. грн. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Тому люди масово їдуть працювати до Польщі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up