“Палац Кіно” нікому не віддали в оренду

“Палац Кіно” нікому не віддали в оренду

Конкурс щодо оренди приміщення “Палацу Кіно” - відбувся, але за закритими дверима, більше того - переможця не визначили. Комісія вирішила провести повторний конкурс.

  • Комісія розглянула усі пропозиції та прийняла рішення, конкурс вважати таким, що відбувся, - каже голова конкурсної комісії Володимир Дідич. - Проте, переможця не визначено.

Комісія доручила управлінню комунального майна провести повторний конкурс, щоб приміщення “Палацу Кіно” краще прорекламувати, аби залучити більшу кількість потенційних учасників.

Загалом на конкурсі були присутні лише два учасники, а саме: фізична особа Сергій Пушкар та екс-депутат міськради Григорій Бурбеза, який представляв громадську міська організацію Медіа Центр. Останній пообіцяв використати приміщення другого поверху, яке здають в оренду як офіс для громадської організації Тернопільського Медіа Центру та Інтернет сайту ТМЦ.ІНФО, навчального центру для молодих журналістів та частково у якості студії Інтернет-телебачення. Щодо вартості оренди, то пан Бурбеза запропонував 7 500 грн в місяць, в той, час коли стартова ціна, запропонована комісією, - 7 424 грн.

Відео дня

В свою чергу другий учасник конкурсу, пан Пушкар, погодився аж на 10 300 грн щомісячної оренди. Більше того, пообіцяв зробити ремонт орендованого приміщення та сходової клітки до двох місяців. Сергій Пушкар планує у приміщенні “Палацу Кіно” відкрити офіс з надання юридичних послуг.

Депутат міськради Роман Торожнюк коментує ситуацію та каже, що оренда не була надана жодному з учасників через те, що про цей конкурс мало хто знав.

  • Великий мінус у тому, що громадських активістів та ЗМІ, які прийшли на це засідання  виставили за двері, - каже депутат, - керуючись рішенням міськради ще 2011 року. Більше того, комісія намагалася виставити за двері і депутатів міськради.

В свою чергу, Ігор Турський сказав, що на комісії все відбулося в межах чинного законодавства, відхилень від процедури ніяких не було.

Громадські автивісти, зокрема голова обласного осередку політичної партії «ДемАльянс» Денис Милий та голова тернопільського осередку ВО "Автомайдан" Ігор Василів звернулися до присутніх депутатів з проханням на черговому засіданні міськради скасувати рішення щодо закритості від громадськості засідань комісій щодо комунального майна.

Адвокат Андрій Кукурудза редакції “20 хвилин” розповідає, що до пункту 9.13.6, рішення міськради від 20 червня 2011 року, відповідно до якої працює конкурсна комісія, робота цієї комісії є справді закритою.

- Інша справа чи така норма є законною, - продовжує він.

Previous Next

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    на таких торгах повинно бути мінімум 10 учасників, а не двоє, ще й один з яких підставний!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up